Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cindy17

pomocy-j.polski!!!

Polecane posty

Witam, nauczyciel od polskiego zadał nam zadanie przygotować maturę ustną na temat mickiewicza,jaki byscie zaproponowali temat tej pracy bo wyzej wspomniany jest tematem ogolnym a trzeba to zrobic na jakis konkretny temat,proszę o radę!!!

Gość 9876543
mickiewicz a sprawa polska oblicza miłości u mickiewicza

dzięki bardzo,właśnie szukam po stronkach, podoba mi się \"oblicz miłości u mickiewicza\" ;)

Gość Przede wszystkim
robisz takie byki, że głowa boli. Jak chcesz zdać maturę to weź się do roboty, nikt za ciebie tego nie zrobi, powodzenia :-D

Gość Jak ty doszlas do ...
klasy maturalnej, robiąc takie byki ?

Gość ogrom tematów
tylko odrobina inwencji wystarczy

nie rouzmiem o co Wam chodzi??co źle napisałam?? Może chodzi o to,że nie składnie?Śpieszyłam się ... ale na tym forum trzeba najpierw przeprosić zanim się coś napisze bo zawsze do wszystkiego się ktoś przyczepi.Wyobraź sobie , że zdałam do bardzo dobrego liceum cenionego, na wyskoim miejscu w rankingu krajowym.

Gość nie czepiam się ale...
Nie czepiam się, ale ktoś, kto zwrócił Ci uwagę, miał troszkę racji. Porównaj. Nie rozumiem o co Wam chodzi? Czy coś napisałam niepoprawnie? Może chodzi o to, że nieskładnie? Spieszyłam się. Na tym forum trzeba przeprosić jeszcze zanim coś się napisze, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto przyczepi się do czegoś. Wyobraź sobie, że zdałam do bardzo dobrego i cenionego liceum, które to liceum znajduje się na wysokim miejscu w krajowym rankingu szkół średnich.

Gość tak tak oblicz
ile miłosci miał mickiewicz:O

Naprawdę niektóre osoby mnie osłabiają , zero wyrozumiałości jest w Polakach,naprawdę mało jest już osób które bezinteresowanie i bez zbędnego gadania pomogą, no ale cuż to tylko Polacy... A błąd typu \"oblicza\" a \"oblicz\" to zwykła literówka , ale powiedz ciężko Ci było się domyśleć co chciała napisać prawda?bo to był tak straszny bład...

Gość to masz
nie składnie błędy logiczne, gramatyczne i stylistyczne. wielkich liter (nawet w nazwisku; chociaż brak konsekwencji jest rażący) i literówek się nie czepiajmy.

Gość teraz zrobila
"cuż"

Gość dziara
"no ale cuż to tylko Polacy" no...to tak samo jak ten nieszczęsny Mickiewicz :P

Do \"to masz\" a Ty nie znasz podstawowych zasad bo nie z przymiotnikami piszemy łącznie, po drugie zdanie zaczynami z wielkich liter,więc nie czepiaj się mnie , o ile mi widomo na forum są luźne zasady pisania. Wczesniej napisałam,że mi się spieszyło,ale dzięki za wszytsko bo teraz tylko potwierdziło się moje zdanie na temat tego forum.

Gość to masz
nie ośmieszaj się. 'składnie' nie jest przymiotnikiem lecz przysłówkiem. to Ty napisałaś rozdzielnie. wytknęłam Twój błąd. "Może chodzi o to,że nie składnie?" jesli zaś mowa o wielkich i małych literach, to na forum jest pod tym względem "luz" i można dla swojej wygody zrezygnowac z wielkich liter. jesli już jednak zdecydujemy się rozpoczynać zdania wielkimi literami, to nie powinniśmy pisać nazwisk rozpoczynając małą literą. należy zachować konsekwencję. ja, robię wyjątek, zaczynając zaimki osobowe (dot. Ciebie) wielkimi literami, bo okazuję w ów sposób szacunek dla odbiorcy. szkoda, że nie potrafisz skorzystać z rad, które zostały Ci tu udzielone. zamiast pozyskiwać wiedzę, atakujesz. za wcześnie na egzamin dojrzałości. Nie tylko ze względu na luki edukacyjne. psychicznie do tego nie dojrzałaś.

Gość to masz
żeby być w pełni konsekwentną poprawę wielkie 'N' na małe 'n'.;)

mickiewicz jako polski wieszcz narodowy mesjanizm w poglądach mickiewicza sprawa polska w utworach mickiewicza a.mickiewicz jak tworca (ew. prekursor) polskiego romantyzmu może jeszcze coś wymysle :P ;) ale o mickiewiczu mozna napisac naprawde wiele, więc bez problemu zdobędziesz materialy

albo to może byc naprawdę ciekawe, przynajmniej dla mnie biografia adama mickiewicza jako odzwierciedlenie jego tworczosci ;) mysle ze to moze byc jeden z lepszych tematow, a noz widelec odkryjesz cos nowego ;) pozdrawiam napisz czy jakis temat ci sie spodobal, albo czy ewentualnie jakis bierzesz pod uwage, moze pomogę w znalezieniu materialow ;)

Gość chyba twórczość
jako odzwierciedlenie rzeczywistości. życie nie może być odzwierciedleniem twórczości. kolejność jest odwrotna. to życie kształtuje teksty a nie teksty życie.