Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaakk

NIE MAM LADNEJ CERY I PRZEZ TO JESTEM SAMA

Polecane posty

Gość smutnaakk

:( :( Jestem szczupla, podobno zgrabna, ale ta cholerna cera, moj najwiekszy kompleks, przez to jestem sama :( Czy tylko idealni moga z kims byc :(

Gość nie da sie
na pewno nie jestes sama z powodu cery tylko przez to ze uzalasz sie nad soba...wyjdz do ludzi

Gość jaka ja aga
Smutna nie masz co sie smucic. Ja kiedy poznalam mego meza borykalam sie nie tylko z tradzikiem i pryszczami ale i alergiami. Jemu to wogole nie przeszkadzalo, co wiecej sam lubowal sie w ogladaniu moich pryszczy. Chodzil ze mna po dermatologach, wspieral mnie a teraz jestem szczesliwa mezatka o gladkiej cerze. pozdrawiam

Gość smutnaakk
Obawiam sie ze moja nigdy nie bedzie gladka bo mam juz blizny :( To jest tak ogromny kompleks :(

Gość nie da sie
domyslam sie ze masz z tego powodu ogromny kompleks ale jesli bezdiesz myslala tylko o swojej cerze to naprawde jeszcze dlugo bedziesz samotna...pomysl o tym ze naprawde sa faceci ktorzy nawet nie zwroca uwagi na twoje pryszcze i blizny jesli zobacza piekny usmiech na Twojej twarzy

Gość smutnaakk
To prawda mam obsesje na tym punkcie!

Gość smutnaakk
Dea za pieniadze ktore wydalam na polepszenie swojej cery moglabym juz chyba kupic auto !

Gość jaka ja aga
smutna - przede wszystkim nie drap twarzy!!!! staraj sie tez unkac nadmiaru slodyczy. Rozumiem Cie bo z tradzikiem walcze praktycznie od dziecka. Pierwsze krosty wyskoczyly mi jeszcze zanim wkroczylam wwiek dojrzewania. Ile stresu, chodzenia po lekarzach, smarowania, tuszowania pryszczy. Mi najbardziej pomogly kwasy AHA oraz picie ziol . Przede wszystkim jednak nie zamykaj sie w sobie. jak bedziesz mila i pogodna to ludzie nie beda cie postrzegac jako osobe z tradzikiem tylko jako osobe pogodna i fajna. Ja nie dalam siewpedzic w komleksy. Na zlosc wszystkim i wszystkiemu bylam aktywna, podrozowalam i realizowalm siebie. i podczas jednej z podrozy poznalam JEGO. Grunt: nie zalamywac sie i bycie usmiechnietym

Gość jestem ......
głupi, niski, nieśmiały i brzydki dlatego jestem sam. POMOCY!@!!!!!

Gość muddle-along
"kup stosowne kremy wszystko można" A skad wiesz, probowałas?

Gość smutnaakk
Dea stosowalam prawie wszystko, chyba pozostalo jeszcze chirurgiczne zdzieranie skory ! A na to sie nie zdecyduje. Peelingi kwasami, peelingi ziolowe, lasery ! Poprawa ? Niewielka .

Gość muddle-along
"muddle ja nie, bo nie mam problemów z cerą, ale moja koleżanka wiem, że stosowała jakieś mocne peelingi, brała tabletki, smarowała maściami na blizny leczenie trwało długo ale teraz wygląda o wiele lepiej" No teoretycznie pewnie sie da, tylko koszt jest taki, ze trzeba: - wydac fortune - poswiecic na to conajmniej kilka dlugich lat - pozegnac sie z wakacjami, bo caly urlop idzie na lezenie w domu po zabiegu a do tego i tak na slonce nie mozna wychodzic

Gość jaka ja aga
stanczyk - glupi i pusty jestes ty. przechodzilam przez tradzik i wiem jak jest. Ale powiedz mi co mialam zrobic? zamknac sie w domu? zalic sie jak ty ze jestem brzydka i niekochana? Zapewniam cie ze latwo nie bylo ale wlasnie wiara ze uda mi sie wyjsc z tego zwinstwa i nie poddawanie sie dawalo mi sile. przelamalam sie i na ile moglam wyszlam do ludzi. Usmiechalam sie i staralam sie by mnie znajomi nie widzieli pryszczy ale to jaka jestem. I moze dzieki temu ze sie zakceptowalam teraz jestem szczesliwa mezaka, bo nie uciekalam przed nikim. A ty prosze bardzo pisz o mnie jaka to ja pusta tylko ze ja dzieki tym banalom mam kogos a ty non stop trujesz glowe wszystkim ze nikt cie nie kocha i zes sam. moze czas zebys zmienil taktyke?

Gość smutnaakk
To nie tak ze ja nigdy nikomu sie nie podobalam i ze nigdy nikogo nie mialam. Nie zamykam sie w domu. Bylam kiedys z kims, ale to tak silny kompleks ze ja on patrzyl na mnie, przygladal mi sie, ja nie umialam mu spojrzec w oczy ! A na wszelkie zabiegi wydalam fortune, nawet nie chce myslec ile na to poszlo !!

Gość do tomka
dea ma racje z tymi pillingami. moja przyjaciola tez robila pare razy AHA i cera o nieeeeeeeeebo lepsza. nie wierze,ze tobie sie nie polepszyla.

Gość muddle-along
"no ale jaki efekt??" Efekt w gruncie rzeczy niewiadomy, bo lekarze w pewnym sensie zeruja na takich jak my, niewiadomo tak naprawde czego mozna sie spodziewac. Ale o gladkiej twarzy i tak i tak raczej zapomniec mozna, zalezy jeszcze jak glebokie sa to blizny. Bajer jest taki, ze ludzie najpierw walcza 10 lat z tradzikiem, a jak walcza 10 lat to znaczy ze duzy, a jak duzy to znaczy ze blizny a jak blizny tzn ze nastepne kilka lat trzeba sie "leczyc". I tak wyglada to idz kup masc, wszystko sie da.

Gość do tomka
nie powtarzaj co chwile,ze wydalas tyle kasy bo niestety my wszyscy wydajemy bardzo duzo pieniedzy. jak nie na to,to na tamto ;) sprobuj zrobic sobie sama pilling migdalowy. czyli kwas migdalowy+ woda destylowana+spirytus = buzka jak marzenie.

Gość do tomka
u mnie mozna kupic w aptece,ale nie wiem jak w polsce. w polsce jest sklepi online www.mazidla.com i tam jest duzo rzeczy,od koloru do wyboru.

Gość smutnaakk
Buzka jak marzenie miala byc po laserze, tak twierdzil lekarz, dupa wyszla :o

Gość muddle-along
-> do tomka Ty naprawde myslisz ze jak ktos ma dziury w cerze na 0,5 centymetra glebokie to jakies mazidla z apteki cos pomoga?

Gość do tomka
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=153151 ja jszcze nie robilam,ale moja kumpelka robila juz kilka,a moze i kilkanascie razy. przepis brala wlasnie z tego linka na gorze. syfy jej sie zasuszyly,buzia juz sie nie przetluszcza i z tego co wiem po kilku razach przestala dodawac spirytus do tego tylko sam kwas + woda.

Gość do tomka
ja nie mowie o dziurkach - zle mnie zrozumialas moddle. dziurki sa trudne do usuniecia,wiem.

Gość muddle-along
Ale zalozycielka tematu tez wspomina ze ma blizny (czyli dziurki a nie przebarwienia), pewnie mniejsze niz moje ale mimo wszystko.

Gość muddle-along
a tak btw ja jestem chlop

Gość smutnaakk
Moje nie sa glebokie na 0,5 cm ale sa, cera nie jest gladka, tylko "pofalowana" nieladna po prostu.

Gość smutnaakk
Sciagnelam nawet z Usa kwas tca, to byla moja deska ratunku ale co z tego jak znowu prawie nie pomoglo .

Gość jaka ja aga
sprbuj kwasy AHA, mi tez ddatkowo pomogly: wiesilolek, skrzyp, picie pokrzywy i maseczka z kremu NIVEA

Gość muddle-along
Mozesz cos wiecej o tych kwasach AHA napisac?

Gość do tomka
www.google.de

Gość smutnaakk
Kwasy Aha sa slabsze od Tca , wiem bo stosowalam. Niby Aha dzialaja na blizny, ale to raczej sciema, a Tca mozna zrobic w Polsce tylko o stezeniu max.40% a to mimo wszystko malo. U mnie problemem glownym nie jest juz sam tradzik, ale te blizny ! :(