Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mona5

Makijaż oczu dla alergiczek

Polecane posty

Witam. Informacja dla alergiczek :))) Niedawno nabawiłam się alergii na kosmetyki do brwi i rzęs. Skończyło się wiec używanie tuszu. Nawet Clinic nie jest dość dobry. Dlatego postanowiłam robić sobie hennę nie tylko brwi, ale i rzęs. Ale, aby mieć ładne, czarne rzęsy przez cały tydzień, musze je farbować raz w tygodniu. I henna Viki Laboratories - Professional - Henna do brwi i rzęs w żelu jest doskonała do tego, by robić to w domu, samej. Wykorzystuję do tego dobrą szczoteczkę po tuszu. Henna w żelu jest dobra, bo nie rozlewa się i nakładając ją ostrożnie, ani razu nic nie dostało mi się do oczu. Komplet saszetek wykorzystuję na dwa razy, więc jedno pudełko wystarcza na cztery użycia. Preparatu zagęszczającego dodaję jedynie odrobinkę. Utrzymuję na rzęsach 15 minut, a na brwiach 5 minut. A teraz zmywanie. Zmywam chusteczkami do demakijażu Clearasil - Total control chusteczki oczyszczające, tych, które trzeba namoczyć. Są dobre, ponieważ są szorstkie i dzięki temu szybko zmywają hennę. Tym sposobem moje piekące oczy wyglądają ładnie. Nie wspomnę o innych zaletach henny: pięć minut więcej snu nad ranem :))), płacz bez ograniczeń, śnieg i deszcz niegroźny dla makijażu, no i jakiekolwiek dłuższe wyjazdy, na narty, w góry, czy nad wodę, stają się prostsze dla nas, kobiet :)))

ja mam alergie na cienie do powiek, zadne mi nie pasuja, wszystkie szkodza, moge uzywac tylko kredek do powiek (tzn cieni w kredce) i czuje sie z tym fatalnie, ma ktos moze jakies sprawdzone kosmetyki do oczu dla alergikow?

tusze do rzes mi nie szkodza, a henny zrobic nie moge bo mam ciemne brwi i rzesy, poza tym tusz daje efekt uniesienia rzes i wydluzenia, czego henna mi nie zapewni

Próbowałaś MissSporty cieni w płynie? Ja ich mogę używać.