Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nefrytowy_Drab

Przeraża mnie to

Polecane posty

Kiedyś będę miał dzieci. Będę dzielił z żoną kłopoty z ich wychowywaniem. Bedę im czytał do poduszki bajki Machiavellego i \"Pana Tadeusza\". A także \"Kubusia Puchatka\", \"Zaginionego brata\", przygody Tomka Wilmowskiego i tysiące innych kultowych rzeczy z mojego dziciństwa. Będę je zabierał do kina. Pokażę, do czego służy podręcznik Warhammmera. Dam zagrać w Starcrafta. Pozwolę im słuchać The Clash i Mozarta. Będę odpowiadał na tysiące dziecięcych pytań. A potem, cholercia, dzieci podrosną i będą słuchac jakiegoś \"Blog 27\". Albo jakichś czarnuchów i pseufoczarnuchów, którzy w swoich willach tworzą opowieści o cieżkim życiu w blokach. Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

ciagle wierze,ze jesli dziecko jest dobrze pokierowane na poczatku,to pomimo,iz pobladzi troche szukajac swoich wlasnych wartosci,znajdzie w koncu dobra droge:-)

Gość nie zmienisz swiata
ale moze zamiast blog 27 beda sluchaly ich troje :p

przeczytaj im \"Braci Lwie serce\" Jakis czas temu przezyłam ciężkie chwile , kiedy moja kuzynka , sporo młodsza, którą latami niańczyłam pieluszki zmieniałam itp , pprosiła mnie o receptę na pigułki:o Moja malutka juz TO robi:o😭 a czego słucha to juz pomine milczeniem

Gość nina...
Moze troche przesadzasz...

Pewnie, że przesadzam ;). A dzieciom - nie mam, kiedyś mieć będę - też będę czytywał Astid Lindgren. Ze szczególnym uwzględnieniem \"Dzieci z Bullerbyn\":D

Stawiam mimo wszystko na Braci ;) i Ronja córk zbójnika:)

Gość nina...
Nie mozesz przewidziec jakie beda twoje dzieci a co dopiero czego moga słuchac.Po co sie martwic na zapas.Jesli juz beda(mowie o potomstwie) wtedy bedziesz je wychowywał na bierzaco.Nie mozna nic przewidziec.Cos Ty!

ja mam dwuletnia corke i juz dla niej kompletuje ksiazki,bo mieszkam zagranica i chce,zeby poczytala choc troche po polsku... a wiec \"ania z zielonego wzgorza\", mnostwo basni andersena,muminki... to takie madre ksiazki. z bajek-pszczolka maja,juz sciagnieta na kompie przyda sie za pare lat:-)

a jednak im wiecej sie przemysli \"na zapas\" tym lepsze to wychowanie bedzie. bardzo sie ciesze,ze sa tacy jak ty,nefrytowy drabie!

Nie wiedziałam, że Machiavelli pisał bajki? Chyba, że jest jakiś inny Machiavelli prócz znanego mi Niccolo...

Gość nina...
Bzdura! To tak jak zaplonowac sobie czy w samochodzie ktory byc moze sobie kiedys kupisz zrobisz centralny zamek czy moze wystarczy zwykla blokada kierownicy,czy wybrac opony z debicy czy moze jakies inne.Jaki ma byc kolor pokrowcow na siedzenia itp.Bzdura i tyle

..wszystko zależy od tego jak je sobie wychowasz i jakie wartosci im wpoisz... ....co do muzyki jakiej będą słuchać jak dorosną.. zanim dorosną, to nawet nie masz pojęcia jak się świat jeszcze zmieni... ..kto wie co będzie w modzie i jaki styl muzyki jeszcze powstanie... ...a może już na marsie będą mieszkały..a na ziemi tylko my staruchy...hehe... ...nikt nie wie co bedzie...

Gość nina...
dokladnie.Popieram !

..za kilka lat pokażesz dzieciom książkę, a one zapytają jak to się instaluje... .....książki? zobacz co się dzieje..już bez kompa to nikt nic nie robi...

Gość hrynka
Drabie, tez sie tego obawiam. Jestem prawie pewna, ze moje dzieci kieyds, w ramach buntu mlodzienczego, beda robic dokladnie wszystko to, czego bym nie chciala: np sluchac mandaryny, malowac sie na rozowo, nosic koszmarne plastikowe ubranka. Jedyna pociecha, ze jesli maja dobre podstawy, to okres buntu nie bedzie trwal zbyt dlugo.

Jejku, ten topic nie jest tak do końca serio. Jak dzieci zaczną słuchać Blog 27 (czy innej mutacji, to ostatecznie kwestia jakichś jeszcze 15 lat, lekko licząc - więc nie sądzę, by to szczytowe osiągnięcie polskiego popu się utrzymało do tego czasu) to je poćwiartuje, albo oddam do sierocińca :D Ananke: ten sam. Znam jedną bajkę, co prawda dość typową dla kultury europejskiej (o straszeniu diabła żoną ;) ), ale mam wrażenie, że napisał więcej. Człowiek Renesansu, o!

Gość nina...
Dokladnie to samo chcialam powiedziec.Swiat idzie naprzód.Moze nie tyle ze nie beda wiedzialy jak sie obsługiwac z ksiazka:) ,ale tak jak mowil moj przedmowca.Muzyka sie zmienia.Eh zabraklo mi tchu ;)

...gdy wasze dzieci będą w tym wieku, to napewno nie bedą słuchały wymienionych przez was wykonawców, bo to będą dla nich hity z przed lat...

Gość nina...
Moze same beda ja komponowały ;)

Gość hrynka
to byla przenosnia. Mandaryna i rozowy plastik jako symbol zlego smaku, pretensjonalnosci i glupio hedonistycznego podejscia do swiata

...tak już jest...np Eyaj. na kompie własna muza... ..sam się tym bawiłem...jest wiele mozliwości, tylko że tyle czasu nie miałem....ale 3 utworki zklyciłem i nawet nie są złe...hehe

Gość nina...
O prosze jaki zdolny chłopak:)

..a tak wogule... to sądzicie że wtedy jeszcze ktoś będzie słuchał muzyki...?

Gość nina...
Nie ,ja mysle ze wszyscy beda czytac muminki :P( tak na marginesie nigdy nie lubialam tej bajki)

..tak na marginesie. ..zobaczcie co my tu robimy... ..ile czasu siedzicie przed tym monitorem... ...a ile nasze dzieci będą spędzały przed takim pudłem..?

..tak na marginesie. ..zobaczcie co my tu robimy... ..ile czasu siedzicie przed tym monitorem... ...a ile nasze dzieci będą spędzały przed takim pudłem..?

Gość nina...
tak na marginesie to ide spac dobranoc:)