Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nefrytowy_Drab

Przeraża mnie to

Polecane posty

Gość pikolodeantoniano
ojoj! a ja zawsze myślałam,że Drab to kobieta! heheh

Być może będą słuchały jakiegoś emo-watego zespołu malowały oczy na czarno i cieły się po rękach bo życie o zyciu w wieku 15 lat będa \"wiedział wszystko\" i życie będzie za ciężkie ... :)

Nie czytaj im tego Tadeusza, po cholerę mają mieć traumę.

Dzieci mają zdrowe podejście do życia i literatury - po paru wersach \"Pana Tadeusza\" dziecko da nogę, a Ty zostaniesz z Mickiewiczem sam na sam. Chyba, że przywiążesz progeniturę do krzesełka. Taka zabawa w Orwella nie ma sensu, ani jedna z jego proroczych wizji się nie spełniła. No... powiedzmy, że niektóre, w formie szczątkowej :)

A słuchać będą muzyki, której wykonawcy zapewne jedzą dziś przeciery ze słoiczków i podciągają pampersa pod pachy, żeby zejść z kanapy. Albo jeszcze są błyskiem w oku nieświadomego tatusia :P

Gość Luizja
Nie da się przewidzieć tego jakie dziecko będzie w przyszłości. Można dziecko dobrze wychować, odpowiednio nim pokierować, ale ono i tak samo zdecyduje jakie będzie. Czytałam swojej córce książki, najpierw bajki, a potem ksiązki młodzieżowe w stylu: Ania z Zielonego wzgórza. Teraz moja córka ma 13 lat, jest mądrą dziewczynką, ale książek w ogóle nie czyta. Czyta lektury, ale z musu, robi to bez uśmiechu na twarzy. Od książki woli internet, telewizję, filmy i koleżanki. Postanowiłam, że nie będę się wtrącać i absolutnie nie będę jej do niczego zmuszać. Skoro nie chce czytać, to nie będzie. Nie wyobrażam sobie, że miałabym córkę zamknąć w pokoju na klucz i zmuszać do czytania książki, pewnie i tak niczego by nie przeczytała, tylko znienawidziłaby własną matkę.

ooooooooooo,w wieku 13 lat dziecko to juz \"wypuszczona strzala\". i nie chodzi tylko o to,by duzo czytalo.

Jak chcesz utwór satyryczny, a nie martwicę, to poczytaj \"niehalo\" Karpowicza dzieciakowi