Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mika7

Dotyczy sprzedazy auta-prosba o porade

Polecane posty

Chce sprzedac kuzynce malucha,ktory specjalnie juz do niczego sie nie nadaje.Za grosze.Pytanie:czy kupujacy ma obowiazek zarejestrowac to auto?Czy musi oplacic ubezpieczenie jesli go nie zarejestruje?A jesli go nie ma zamiaru zarejestrowac czy ma obowiazek go wyzlomowac?

Gość kinkiet sufitowy
A co ona zamierza z tym samochodem robić: ma to być ozdoba ogrodu, czy zamierza nim jeżdzić?

Gość WZC
pewnie kolega zrobi niby handel, żeby autko wywieźć na złom!!! Można tak zrobić i czekać 5 lat. Jeśli do tego czasu nikt się nie upomni to ok.

Gość WZC
Ja tak już kupiłem pare samochodzików, pojeździłem niezarejstrowanym, rozpieprzyłem na własne życzenie i wywiozłem na złom. Narazie jest spokój.

mozna i tak ale chcialabym miec wszystko ok.i nie czekac az sie ktos dopieprzy do mnie w najmniej odpowiednim momencie

Gość kinkiet sufitowy
samochód nie może po prostu "zniknąć" z obiegu, zawsze gdzieś musi figurować w ewidencji aż do momentu wyzłomowania. Dopóki ona go nie zarejestruje na siebie, to wciąż będzie na twoje nazwisko, przynajmniej w wydz. komunikacji. To, że ty przedstawisz umowę sprzedaży, nie wystarczy. Przecież nikt ci nie odbierze dowodu rejestracyjnego i tablic na podstawie samej umowy. Zawsze zresztą załatwia wszystko kupujący, łącznie z opłatą skarbową.

Gość WZC
Nie!!!!1 Wystarczy, że autko wyrejstrujesz na podstawie umowy i nic więcej cię nie obchodzi. MOGĄ CIĘ W DUPĘ POCAŁOWAĆ. A kuzynka nierejstrowała bo potrzebowała części do swojego czy jakiegoś tam autka. Co miała rejestrować KAROSERIĘ

To po jaka cholere wprowadzili ten przepis zlomowania samochodow?

Gość WZC
Zeby nabijać kase państwową. Bo niewszyscy zaryzykują czegoś takiego