Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeprowadzam

w co sie ubrac tylko na slub cywilny

Polecane posty

Gość przeprowadzam

[03.12] 21:02 marteczka_wawa biore cywilny w styczniu i pojecia nie mam co mam na siebie zalozyc pomoze kto? szuakm znajomych [03.12] 22:32 Fuu Ja brałam cywilny we wrześniu i miałam komplecik z eleganckiej bluzki i sukienki - ogólnie nic specjalnego, ale zależało mi żeby wygląać dziewczęco, więć zrezygnowałam z sztywnego kostiumu. Ale dziewczyna która brała ślbu przede mną, miała śliczną satynową suknie (gorset+długa spódnica) w kolorze kremowym i stroik we włosach - wyglądała ślicznie, prawie jak na ślubie kościelnym i szczerze powiedziawszy wyglądało to bardzo odpowiednio, mimo iż w sumie odbywało się w urzędzie. WIęc moja rada: wybierz strój który będize pasować do Twojego stylu i w którym będizesz się dobrze czuć. To jest Twój dzień i jakikolwiek strój wybierzesz, wszyscy będą sie Tobą zachwycać ;D Jeśli lepiej czujesz się w spodniach niż w spódnicy czy sukience, to w parze z ładną górą też będzie pasować. Urząd stanu cywilnego ma to do siebie, że nie ma określonego kanonu strojów, więc wiele rzeczy uchodzi. Ale poniewarz w styczniu może być zimno, radzę nie wybierać stroju zbyt lekkiego, ale mimo wszystko polecam jasne kolory - beżowe, kremowe, brzoskwiniowe Są porpstu radosne Niektóre kobiety idą do cywilnego w brązowych kostiumach - ale to tak jakoś biurowo i sztywno. A przy odrobinie pecha, można mieć strój niewiele różniący sie od stroju urzędnika cywilnego udzielającego ślubu.