Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skora rąk

Częste mycie wysusza skóre , zwłaszcza skóre rak!!

Polecane posty

Gość skora rąk

Pomimo ze sie uzywa kremow do rak, to i tak wysusza, więc nie ma co przesadzac z czestym myciem rak, ja myje jak juz musze.

Gość olgaaaaa
a co zrobić jak się caly czas sprzata albo gotuje? wtedy nie da się uniknąć kontaktu z wodą.

to jest dowcip czy piszesz poważnie? \"częste mycia skraca życie\"... kup sobie jakieś porządne środki do mycia, a nie np. najtańsze mydło - takie to wiadomo, że wysusza.

Gość tu nie chodzi o wodę
a o mydło, które narusza warstwę ochoronna skóry

Gość owsiki gwarantowane
;)

Gość skora rąk
tak mi chodzi o mydła , żele itp. anie o samą wodę!CZASAMI jak nie musisz to nie uzywaj mydeł tylko wypłucz rece sama woda i juz

Gość jurij
e tam, jak byłam w ogólniaku wpadłam w manię częstego mycia rąk, i faktycznie strasznie mi to skórę zniszczyło, łuszczyła się, pękała, szkoda gadać dziesięć lat później, choć wciąż ręce myję bardzo często, mam już zdrowe, normalne dłonie bo: tamte uszkodzenia wyleczyłam a potem co mycie, wcierałam zawsze krem to wystarcza

Gość ręce powinno
się myc po skorzystaniu z toalety i w ciągu dnia również kilkakrotnie, lepiej mieć przesuszoną skóre niż cierpieć na grzybicę lub złapac jakiegoś pasozyta. Zreszta jest bogaty wachlarz mydeł, które nie wysuszają bardzo skóry. Wiem bo mydła używam do mycia twarzy i całego ciała i problemów z przesuszoną skóra nie mam