Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help me....

MATEMATYKA,stereometria.

Polecane posty

O, wreszcie zauważyłem, że było rozwiązanie (coś dziś lekko przybity jestem :P ). Faktycznie, wychodzi 2/3 H^3 (tg^2 (alfa) -1 ). Wszystko, oprócz rysunku, jest w podanym wcześniej linku

cos zle zapisalas bo jako dane podalas krawdz podstawy a (podstawa jest kwadrat wiec mozna policzyc pole) oraz jako dane podalas wysokosc h ostroslupa,wiec nie trzeba nic liczyc przeciez objetosc to 1/3*pp*h mnie sie wydaje ze to h to wysokosc sciany bocznej ale napisz czy na pewno.z takimi danymi zadanie nie ma sensu. jesli h to wysokosc sciany bocznej to biorac pod uwage dany kat i wysokosc sciany bocznej oblicz wysokosc H calego ostroslupa. albo ta wysokosc nie jest w ogole podana i trzeba ja obliczyc w takiej formie jak podalas zadanie NIE ma sensu gdyz wszystkie dane sa podane nie wiem po co te wszystkie posty na 3stronach;)

chyba,ze to mial byc kawal sprawdzajacy bystrosc kafeteryjnych mozgow:D:D:D:D:D

Gość help me....
seba wyslalam ci maila. mozecie byc pewni ze tresc jest ok bo przepisana zywcem z ksiazki,wiec jest napewno dobrze...

To co napisałaś: ⅔ h3 (tg2a-1) jest naprawdę dobrze i wynika z tego, że chodziło o wysokość ostrosłupa W treści zadania nie było podanej krawędzi podstawy. Nie mieszajcie jej w głowie :)

help me....------>juz wioem skad wynika rozbieznosc;) na forum napisalas dobrze a na maila wyslalas mi tresc w ktorej bok podstawy jest dany;) wiec teraz to juz kompletnie jestem zdezorientowany;)

juz wiedze tresc masz zeskanowana dobrze tylko rysunek i dane sa zle

Gość help me....
mam rozwiazanie,podac??

Gość podaj wreszcie
po kolei co i jak

Gość help me....
zaraz zeskanuje i dam:P

Gość kurcze co za zadania
:O

Gość help me....
no niezłe co?? a kobieta mi na pocieszenie powiedziala ze ono było proste i ze na maturze,ktora pisze niebawem moge sie spodziewac duuuuużo trudniejszych...:O

Oczywiście, że było proste. Na maturze też będą proste :) always look on the bright side of life :)