Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giguś 3

1 kupka dziennie u 10 dnowego noworodka

Polecane posty

Gość giguś 3

Co mogę zrobić by kupka była częsciej , mała pręży czerwienieje się ale nic nie może zrobić

Gość natychmiast ban
przestań wtrążalać czekoladę :)). I pij ziołowe herbatki

Gość zuuuuuuuuuuuuzka
dieta lekkostrawna i dużo picia, bardzo dużo, z rumiankiem

Witam takie małe dzieci maja skłonność do wzdęć i trzeba bardzo uwazac co się je. Niestety z wielu rzeczy trzeba rezygnować. Poszukaj sobie na necie o diecie karmiacej matki. A co do kupek to jak karmisz piersią to dziecko może nawet tydzień nie zrobić kupki i to nic złego. No chyba że się pręży. Masuj mu brzuszek . Zataczaj kółka wokół pępka. Kładź na brzuszku. To 2 metody które na pewno pomagają.

1 kupa dziennie jest ok :) Dziecko na piersi moze nie wyprózniac sie i 7 dni i jest to prawidłowe. Jezeli sie pręzy,czerwienieje....obawiam się ze cierpi z powodu kolki....która pojawia sie ok 3 tygodnia zycia u wielu dzieci ....:( Poszukaj w googlach o kolkach ....diecie dla karmiacej ....o srodkach pomagajacych przy atakach kolki ...Bedzie dobrze ...!!

Gość giguś 3
Ale ja stosuję diete , tylko gotowane , nic ciezkostrawnego . Masuje brzuszek i w zasadzie tylko po takim masażu zrobi na siłe kupkę - karmię tylko piersią

A po co stosujesz dietę? Wyklucza się pewne produkty gdy szkodzą dziecku, na zapas nie ma sensu. Ja jadłam wszystko, z kapustą i czosnkiem włącznie i nic dziecku nie było. Naturalnie nie u każdego będzie tak samo, ale nie dowiesz się póki nie spróbujesz.