Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robic

ropa pod paznokciem

Polecane posty

Gość co robic

mam problem: okolo tydzien temu pod paznokciem ( od gory, czyli od strony palca) pojawila mi sie plamka, potem rozszerzyla sie troche, wyglada to tak jakby zebrala sie tam ropa. Wczesniej wycinajac skorki troche sie zacielam powyzej, ale to mi sie zdarzalo dosc czesto i nigdy nic takiego nie mialam. troche sie niepkoje ze samo mi to nie przejdzie, nie boli mnie to jakos szczegolnie, ale ta plama ropy tam siedzi, jest na okolo 1/4 paznokcia. co robic? i do jakiego lekarza isc?

Gość _eklerka_
Pytasz już od jakiegoś czasu. Jak nie wiesz, do jakiego lekaża iść, to idź do pierwszego kontaktu. On Ci da skierowanie do chirurga.

Gość elka 8888
moja siostra tak miala _ mocz palec w goracej wodzie - Smaruj pozniej mascia ichtiolowa ( brazowa w aptece) zaklej opatrunkiem i ona ci ta rope wyciagnie.

Gość Niezapominajka Błotna
zanim pójdziesz do lekarza (bo iść trzeba) wlej w kubek gotującą wodę i zanurz kilka razy tak na chwileczkę, nie robię sobie jaj, zawsze skutkuje jak są jakieś dziwne "zjawiska" przy paznokciach

Gość co robic
dziekuje za powyzsze rady

Gość mozna moczyc
w szarym mydle

Gość kkkl123
moczyć w wrzątku z szarym mydłem. wiem że to głupio brzmi ale to pomaga. potem maść ichtiolowa;D opatrunek na noc polecam... jak nie pomoże to kłania się chilurg miękki