Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iwonka86

Przyszłe i obecne mamy z LUBLINA odezwijcie sie!!!!

Polecane posty

Cześć!! Mam chwile wolnego bo mały śpi, wiec postanowiłam tu zagladnać:) Faktycznie, mam bardzo mało czasu, czasami nawet nie mam kiedy zjeść, ale daje rade:) Kurcze chciałam zapisac małego do ortopedy to sie tam wogóle nie moge dodzwonić, wiec poszłam na ta hipoteczna, oczekałam sie jak głupia i nic nie załatwiłam. Dobra musze iść, bo zaraz ma przyjść położna. 3majcie się dziewczynki,jeszcze się odezwę:) PAPAPA

Gość days
kochaniutkie polećcie mi jakiegoś dobrego ginka. Najlepiej bezpłatnie. Byłam już u jednego prwatnie a ten zlecił mi badanie drożności jajowodów ktróe można zrobić oczywiście też prywanie za 350 zł!!!! pod narkozą. A niewiecie gdzie można i czy w ogóle można za darmo zrobić gdzieś takie badanko?

czesc days zapytam sie i dam Ci pozniej odpowiedz bo w tej chwili to nie wiem. Iwonka ale Ci fajowo z malutkim niuniem.Chcialabym sobie poprzytulac dzidziusia:D jak bedziesz miala chwilke to napisz jak tam porod i jak po porodzie sie czulas bo ja juz powoli zaczynam sie bac jak to bedzie.Trzymaj sie 🌼

Gość days
dzięki maagdaa. Z niecierpliwością czekam na informację.

Gość aguni
Cześć dziewczyny, właśnie trafiłam na Wasz post, jestem z Lublina i czekam z utęsknieniem na dzidziusia, który powinien przyjść na świat za 2 tygodnie. Ja już bym chciała, umyłam wczoraj nawet wszystkie okna, a tu dalej nic, żadnych objawów.

Gość aguni
witaj days, dobry i darmowy lekarz nazywa się WROCZEK i przyjmuje w MSW na Spokojnej, imienia nie pamiętam. On też jest ordynatorem oddziału ginekologii w szpitalu MSW na Grenadierów. Musiałabyś zadzwonić do przychodni i umówić się na wizytę. Cieszy się on ogromną popularnością, więc na wizytę pewnie będziesz musiała trochę poczekać.

Gość a czy moze
slyszalyscie cos na te,mat dr Smagi ???

Witam!!! Magda chciałaś wiedziec jak tam poród..hehe jak widac przeżyłam. Co prawda pojechałam za wczesnie do szpitala bo w środe o godzinie 00.30( a urodziłam w czwartek o 10.40) i przesiedziałam całą noc na trakcie porodowym na jakiejs kozetce, w sumie jakas położna kazała mi sie polozyc na łóżko ale mialam takie skurcze ze nie myślałam o spaniu. O godzinie 7.30 przyszła jakaś babka coś mi w welfron wstrztykneła i ja tak dalej sobie siedzialam. Ok godziny 10 kroploweczka...uuu to dopiero były skurcze:) myslalam ze wyjde z siebie heheh.Potem na fotel i rodzimy...10 minut i synio był ze mna:) Nie miałam nacinenego krocza ale bez szwów sie nie obeszło, naszczescie jest ich nie duzo. Teraz jak tak sobie o tym pomysle to myśle ze nie było tak źle. Opieka bardzo dobra, Polozne super. jestem zadowolona ze tam rodzilam. Ok musze juz leciec. odezwe sie jeszcze. Pozdrawiam was wszystkie. papap

Gość maaagdaa
days niestety dzisiaj nic sie nie dowiedzialam w Twojej sprawie ale jutro napisze co i jak chyba ze skorzystasz z pomocy aguni zawsze warto sprobowac sie umowic:) ja niestety nie slyszalam nic na temat dr.Smagi

tamto to oczywiscie bylam ja:) Iwonka to super ze tak mowisz na temat porodu troche optimizmu we mnie tchnelas bo zaczynam o tym myslec i sie bac.ale jakos urodzic trzeba nie ma wyjscia ani odwrotu..:D a powiedz mi jeszcze czy bardzo boli krocze pozniej kilka dni po porodzie czy da sie to jakos wytrzymac. dzieki za odpowiedzi trzymaj sie i poprzytulaj maluszka ode mnie❤️

Cześć Oczywiscie da sie wytrzymac bol krocza, najgorzej jest pierwszego dnia,potem juz bylo troche lepiej, a teraz juz mnie wogole nic nie boli. Najgorzej było przy siadaniu i wstawaniu , moim zdaniem łóżka w szpitalu powinny być niższe, bo naprawde cięzko jest z nich zejsc. Dla tych po cesarce to naprawde tragedia. Madzia nic sie nie bój hehe.Jak ja to przezylam to i ty tez:) Pozdrawiam!!!

Gość aguni
Dziewczyny, jeżeli chcecie trafić do naprawdę dobrego ortopedy dziecięcego, to polecam dr Leszek Gil, przyjmuje w Intermedzie. Na pewno będziecie zadowolone i Wasze dzieciątka też. Pozdrawiam.

Gość days
i co Maagdaa dowiedziałaś się czegoś na temat badania drozności jajowdów? Gdzie i za ile?

Cześć Dziewczynki :) Magdzia przyznam się, że i ja zaczynam coraz częściej myśleć o porodzie, czasami trochę mnie to przeraża a czasami podchodzędo tematu bez obaw. Czytam różne opisy porodów na Lubartowskiej, jedne pozytywne, drugie negatywne, może lepiej nie czytać... Iwonka zazdroszczę, że masz to już za sobą, dzidziuś zdrowy,jest wszystko ok. Trochę zmartwiłam się swoimi wynikami - znowu skoczył mi poziombiałych krwinek, jutro idę do lakarza, mam nadzieję, że mnie uspokoi.

Czesc. Widze ze ostatnio nikt tu nie zagladal...heh zreszta ja tez nie mam za bardzo czasu. Napiszcie co tam u Was, jak tam Wasze dziecieczki i brzuszki:) Pozdrawiam

Witaj Iwonka!:D u mnie wszystko w porzadku.Brzuszek rosnie jest juz duzych rozmiarow.Mialam badania wszystko jest ok w srode bylam na obciazeniu glukoza wynik w normie.Takze czekam sobie na dzidziusia:) przegladam strony z wozkami i lozeczkami i zastanawiam sie co kupic. A co tam u Ciebie? jak synek i wogole napisz nam jak to jest jak sie dzidzius urodzi jakie masz odczucia?Czy jestes bardzo zmeczona i niewyspana czy nie jest tak zle? Pozdrawiam ucaluj maluszka👄❤️

Hej dziewczyny! Ja tak może nie do końca w temacie, ale prawie :). Jak widać w stopce w maju zostanę ciocią. Moja sis urodzi chłopczyka :). Dziewczynom, które są w ciązy życzę szczęśliwego rozwiązania a szczęśliwym mamom dużo zdrówka (i dzieciakom też :) ) i jak najmniej zmartwień. Pozdrawiam znad Zalewu :).

Czesc. Ciesze sie Madziu ze u Ciebie ok. U mnie za to ostatnio pojawily sie problemy. Maly prawie caly czas placze, nie wiem czemu. nie wiem czy to kolka czy co...dziesiaj kupilam INFACOL na kolke, zobaczymy czy to pomoze. Dzisiaj tez Mąż chcial zarejstrowac Igorka do ortopedy na hipoteczna, bo maly skonczyl miesiac, ale jak poszedl to okazalo sie ze lekarz jest na urlopie...i teraz nie wiem co robic... jutro na chodzki sprubujemy go zarejstrowac, o ile tam sie wogole da. Co do nie wyspania i zmeczenia to szczerze mowiac juz sie przyzwyczailam. I tak teraz jest lepiej bo maly spi nawet 4 godziny w nocy, a nie jak wczesniej godzinke. wiec juz nie odczuwam tak bardzo zmeczenia. Belleteyn_ gratuluje!! Pozdrow siostre. A gdzie sis bedzie rodzic?? wie juz czy jeszcze nie zdecydowala?? Pozdrawiam wszystkie mamuski i te przyszle i te obecne:))

Czesc. Ostatnio wogole tu nie zagladalam bo nie mialam czasu, widze ze i wy nie macie. Ostatni tydzien byl po prostu okropny, bo ja i moj maly Igorek spedzilismy go w szpitalu. Naszczescie wczoraj juz wyszlismy:) A czego lezelismy??? heh... Mojemu malemu tydzien po przyjsciu ze szpitala po porodzie zrobila sie na lewej raczce mala guleczka, na poczatku myslalam ze to moze go cos ugruzlo ale potem skojarzylam sobie ze tam mial wkluty welfron. Pytalam polozej co mam z tym zrobic to kazala smarowac altacetem, i tak smarowalismy i smarowalismy a to sie powiekszalo. Bylismy na szczepieniu po skonczonych 6tyg, pani doktor go przepadala i dotykala tej gulki ale dalej kazala smarowac. Po paru dniach urosla jeszcze bardziej i widac bylo ze podchodzi ropą. zadzwonilam do przychodni zeby zapisac sie na wizyte to mi powiedzieli ze absolutnie z takim malym dzieckiem to nie bo grypa panuje. Tak wiec zadzwonilam drugi raz i poprosilam o skierowanie do chirurga. naszczescie z tym nie bylo zadnaego problemu. Tak wiec pojechalismy na hipoteczna a pani doktor po obejrzeniu raczki od razu skierowala nas na Chodzki i oznajmila ze raczej bedzie potrzebna hospitalizacja. W szpitalu potwierdzily sie jej przypuszczenia. Igorek mial operacje w znieczuleniu ogolnym. Jezu jak ja sie balam. Naszczecie wszystko dobrze sie skonczylo, raczka sie zagoila. Ciesze sie okropnie ze jestesmy juz w domu bo mialam dosyc spania na podlodze i nie wysypiania sie.

czesc Iwonka! dopiero przeczytałam twoje przezycia.dawno tu nie zagladałam bo jakos nikt nie chcial z nami pisac:( ciesze sie ze wszystkom juz ok z Twoim synkiem:)🌻 jak ten czas leci juz 3 miesiace minely od porodu:)

Magda jak chcesz to przeslij mi jakies fotki na maila sunflower18@wp.pl i jak bedziesz chciala to wysle ci zdjecie mojego synka.

Iwonka ja mam adres pod nickiem i oczywiscie bardzo chetnie obejrze zdjecia Twojego synka:) takze jak mozesz to mi podeslij:) a ja nie wiem za bardzo jakie zdjecia mam Ci wysłac pewnei dopiero jak urodze to zdjecia dzieciaczka powysyłam:)

Cześć.Wysłałam Ci Madziu zdjecia na poczte. Wyslij i mi jakies jak masz takie jak jestes w ciazy :)