Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeanine kto tak miał

okropne bóle nóg a tabletki JEANINE

Polecane posty

Witajcie! Tabletki anty biorę już z przerwami ponad 3 lata. Najpierw bralam 2 lata cilest. Mialam nastroje depresyjne więc musialam odstawić. Przeszlam na jeanine. przez 10 miesięcy bylo ok ale potem zaczęly mocno boleć mnie nogi. Nie mialam pewnosci że to przez tabletki bo zaczęlam też pracować (8 h na nogach). Odstawilam je na 3 miesiące dla pewności. Wrocilam do nich teraz ale nie dokonćzyłam nawet opakowania bo te potworne bóle wróciły.Minęly dwie doby od odstawienia i muszę powiedzieć że ból minął prawie calkowicie. To mnie upewniło w przekonaniu ze to od tabletek. Czy któraś z Was miala tak samo? Z góry dzięki za info... Pozdrawiam

naprawdę nikogo nie bolały nogi po tabletkach anty?

Gość mala83.
hej. mnie nie bolaly biore tabsy krotko.. ale z bolami nog to proponuje je dokladnie obejrzec- serio_- czy zyly powierzchowne ni sa bardziej widoczne i zmiataj natychamist to ginka!! ostatnio na oddziale na cwiczeniach nie dalej jak misiac temu widzialam panne , ktora miala zakrzepice zyl glebokich (miala 19 lat) nie wazne jak dlugo sie bierze tabletki skutki uboczne moga sie poajwic nawet po ilku latach:/ dobrze radze lec do ginekologa zanim wyladujesz w szpitalu. a zakrzepica to nie byle co.. moze byc smiertelna

Gość Sennna
Ja miałam zapalenie żył głębokich, po 3 latach rrania tabletek, wcale nie widać żył, ale strasznie bolą łydki, przez tydzień leżałam z nogami w górze, do toalety o kulach chodziłam, straszny ból i ryzyko zatoru i śmierci, skrzep krwi może sie. dostać do serca, lub mózgu. Idź do lekarza musisz wziąć leki z heparyną na rozrzedzenie krwi, a tymczasem połknij ze 2 aspiryny, Palenie wzmaga chorobę.

Gość akle
mnie po 5 lkatach brania tabletek strasznie zaczęły boleć nogi, i zaczeły pojawiać się żyły.w czwartek tj. 7.12 wzięłam ostatnią tabletkę. W poniedziałek ide na badanie krzepliwości krwii zobacze co się okaże

Gość staruszek swiat
mnie po drugiej tabletce zaczeły bolec łydki, oczywiscie odstawiłam, aha bralam diane 35

mnie strasznie bolały przy 1-szym op. novorette i gin. przepisała mi zaraz inne

mnie bola lydki juz od pierwszego opakowania microgynon, zaczelam przyjmowac magnez, gdy biore jedna tabletke regularnie codziennie to nic mi nie dolega, ale teraz przez weekend zapomnialam o magnezie i dzis juz rano czulam potworny bol, teraz moge normalnie chodzic, bo jesazcze rano mialam maly problem, mam prace siedzaca moja gina wie, ze bolaly mnie lydki i ze zaczelam przyjmowac magnez i ostatnio jak bylam u niej na wizycie to pierwszy raz mialam tak bardzo spuchniete lydki, sama sie przestraszyla, mam siedzaca prace wiec codziennie delikatnie sa opuchniete, ale nie tak jak wtedy, teraz od nowego cylku bede brala diane 35, bo podczas microgynon 21 zepsula mi sie cera, gdy jestem 2 tygodnie przed okresem jeden po drugim syfy wyskakuja na twarzy, wczesniej az takich problemow z cera nie mialam, moja gin poradzila mi zbadac sobie testosteron na badanie zostaslo mi jeszcze 3 dni... wizyta dopiero w lutym...chyba ze wczesniej cos bedzie mi dolegalo...

witajcie! Byłam u lekarza - powiedziala że nie mam brać tych tabletek ale żadnych badań nie zlecila. Powiedziala że mam przyjść po okresie to zapisze mi inne. nie wiem czy pojdę do tego lekarza - to nie jest normalne że tak lekcewarzy się objawy uboczne...

Gość sloneczko11111
dziwczyny a robiłyscie badania na krzepliwosc krwi? jak Wam wyszlo? wg mnie ginekolog powinien Wam zmeinic tabletki, albo wsyląc na dodatkowe badania, bole w łydkach moga prowadzic do zylakow, problemów z krzepliwości krwi, zatorów.

Gość akle
Ja robiłam badanie na krzepliwość i wyszło w normie, a nogi nadal mnie bolą. Dodam że badanie zrobiłam z własnej inicjatywy, bo mój gino powiedział mi tylko tyle że mam iść do naczyniowca.Więc niewiem co o tym myśleć i skąd ten ból. Jakie badania jeszcze mam zrobić?