Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rehabilitantka

pytajcie - postaram się pomóc... -

Polecane posty

Gość rehabilitantka

Gość cder
tylko w temacie rehabilitacji ?

Gość kremikowa
mój synek ma 6 lat i ciągle chodzi na palcach czy to wada ortopedyczna czy przyzwyczajenie zaczęło sie dawno od małego, myślelismy,że minie ale nadal chodzi na palcach po zwróceniu uwagi stara sie kłaść całą stopę na podłodze ale po paru minutach wraca do palcy... czy ktos miał podobny problem z dzieckiem? czy do ortopedy czy neurologa z dzieckiem, lekarz rodzinny nie widzi problemu :O mama nadzieję,że ktos mi pomoże i że to nie są jakieś żarty..

Gość a ja pytam
tylko nie wiem czy to pytanie nadaje sie do tej kategorii;) chodzi mi o wydluzenie ciala,slyszalam ze jest podobno taka metoda ze przymocowuje sie nogi do specjalnego pasa ktory trzeba nabyc w sklepach z przyzadami do rehabilitacji i przymocowuje go do drazka,nogi do tego pasa i tak zwisac,podobno to daje dodatkowe 4,5 cm to prawda?

A ja pytam -> Nie! Bujda na kółkach... przynajmniej ja wiem tyle, że NOGI wyciąga się metodą Ilizarowa (polega to na wykruszeniu kości, poprzez powstaje odstęp), następnie wbija się w nogę śruby, które przymocowuje się do kilku obręczy na zewnątrz ciała (oto i aparat -> http://riad.pk.edu.pl/~naszapol/archiwum/NR33/GRAFIKA/27_2.jpg Jest to metoda, przy której wydłużanie trwa BARDZO Długo, na efekt czterocentymetrowy trzeba czekać czasem nawet po kilka lat...

Gość a ja pytam
waniliowy budyn- nie nie,nie mowilam o nogach bo to wiem ja mowilam o wydluzaniu ciala poprzez to ze przy tej metodzie o ktorej pisalam wydluza sie kregoslup,ogladalam program o tym w tv niedawno i tam nawet wypowiadal sie fizjoterapeuta