Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dac komus nerkę

miałam zyciowego pecha- nerka

Polecane posty

Gość dac komus nerkę

Moja siostra była chora. Potrzebowała przeszczepu. Moja nerka była zdrowa, odpowiednia. Długo zastanawiałam sie , ale dałam jej nerkę. Byłam wychwalana, podnoszona do góry, ceniona. Szybko jednak o tym zapomniano jak zawsze. Mineło kilka lat i teraz ja mam chora nerke - ta która mi została. czy to pech czy geny .nie wiem. Stało sie. Muszą ja usunąc ale nie ma dawcy. czekam na dawcę i nic. Wspomniałam rodzicom(oni niestety sa chorzy oboje i nie nadaje się ich nerka na przeszczepy) o siostrze czy teraz jak jest zdrowa to czy jest szansa na jakis przeszczep i wiecie co usłyszałam? "przeciez ona ma chore nerki- dałas jej swoją to co ona ma ci teraz dać? co jej zostanie?" a ja pytam co mi zostanie? dałam jej i teraz mam umrzeć? cisza. Nikt nie umie mi pomóc.

Gość yyyyym
przykra to sprawa:o czyzby nikomu nie zalezalo na tobie?

Gość idioci
jesli to prawda to cholernie smutne to jest :(

Gość poziomkowa krowa
jakie są szanse, ze znajdzie się dawca?

Gość yyyyym
ale co twoi rodzice mowia? chca ci pomoc czy nie?

Gość poziomkowa krowa
sluchaj masz juz doswiadczenie, znasz procedury i koszty. Skąd mozna pozyskać tę nerkę? Od żywego lub umarlego dawcy albo sztuczną, tak?

popieram ciezko bardzo jedyne rozwiaaznie to czekanie na dawce mam nadzieje ze masz wsparcie w rodzinie:))))

Gość dfyjudu
dziewczyno rozumiem twój strach i rozgoryczenie ale nie możesz oczekiwać niemożliwego i powodować wyrzuty sumienia u kogoś komu z dobrej woli pomogłaś, twoja siostra nigdy nie będzie miała całkowicie zdrowych nerek zawsze będzie jakieś ryzyko, nie może ci więc jednej oddać przecież jak sama się przekonałaś, nie jest to organ do wkładania, wyjmowania, przekazywania dalej zależnie od potrzeb wierz jednak że skoro ty pomogłaś, ktoś pomoże i tobie trzymaj się! gorąco życzę ci zdrowia! i błagam, tego co piszę nie bierz za krytykę czy wymądrzanie się, doskonale wiem że nie jestem w stanie całkowicie pojąć co czujesz, nie przeżyłam czegoś takiego

Nie mozesz oczekiwac, ze siostra oddac ci teraz nerke, ktorej potrzebujesz. Niestety, pechowo sie zlozylo, ze ty tez zachorowalas. Nie poddawaj sie. Znajdzie sie nerka i dla ciebie! Zapraszam na forum osob dializowanych i po przeszczepie nerki www.formum.niesmiertelni.pl

Gość bulba26
Infolinia dla chorych na nerki Jak wynika z najnowszych badań, nawet ponad 4 miliony Polaków może cierpieć na przewlekłą chorobę nerek. Przebiega ona często w ukryciu i po wielu latach może prowadzić nawet do konieczności dializ lub przeszczepów. Tymczasem wystarczy wykonywać raz w roku proste i tanie testy (np. sprawdzać obecność białka w moczu), by wykryć chorobę bardzo wcześnie. Od niedawna działa także infolinia dla osób z chorobami nerek i ich rodzin. Dzwonić można w każdy czwartek w godz. 15.30–18.30 pod numer 0 801 883 053.

Gość aga2211
gdzie te testy mozna zrobic??

Gość bulba26
u lekarza:o