Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie niemka to tu mialo byc

z niemieckim problem

Polecane posty

Słuchajcie, mam taki dziki temat rozprawki, męczę się nad nią i nawet po polsku trudno by mi było spłodzić coś. Trochę poćwiczyłam, ale nie wiem czy dobrze,więc prosze Was kochani o sprawdzenie i przetłumaczenie mi kilka zdan na niemiecki;))) Meiner Meinung nach ist es gut, wenn mehrere Generationen zusammen wohnen. Dafür spricht dass, Jugendliche andere Sitten erkennen können. Die Großeltern geben mir fast immer Geld, wenn ich es brauche. Die Großeltern können bei der Betreuung der Enkel helfen. Die Älteren bekommen von den Jüngeren Unterstützung im Haushalt. Alle teilen Erfahrungen und Erleibnisse. Jedoch verwöhnen die Großeltern auch die Kinder. Die Eltern haben an den Großeltern einen Halt. Jedoch bringt dieses Zusammenleben auch Konfliktstoff. no i na tym zakończyłam... będę bardzo wdzięczna za sprawdzenie tego textu i za przetłumaczenie mi tych zdan na niemiecki: - zawsze jest z kim porozmawiać. Rodzice i dziadkowie służą dobrą radą, dobrym słowem. jednak dziadkowie podważają także zdanie rodziców. Często trzymają strone wnuków. Nie traci się pieniędzy na podróż i czasu, żeby jechac odwiedzieć rodziców albo dziadków. Jednak dziadkowie często mają odmienne zdania niż młodzi. Nie potrafią dostosowac się do obyczajów, panujących dzisiaj. Pragną narzucić swoje zdanie, poglądy. Dla nich za krotka spodniczka jest czymś niestosownym.

plis

Gość spoko dzieki

Gość jest calkiem dobrze
Dafür spricht dass, Jugendliche andere Sitten KENNENLERNEN können

Gość jest calkiem dobrze
Die Eltern FINDEN BEI den Großeltern Halt.

Gość jest calkiem dobrze
zawsze jest z kim porozmawiać. Man kann sich immer mit jemandem unterhalten. Rodzice i dziadkowie służą dobrą radą, dobrym słowem. Die Eltern und Großeltern haben immer einen guten Rat und ein gutes Wort. jednak dziadkowie podważają także zdanie rodziców. Doch die Großeltern untergraben häufig auch die Meinung der Eltern. Często trzymają strone wnuków. Sie halten oft zu den Enkelkindern. Nie traci się pieniędzy na podróż i czasu, żeby jechac odwiedzieć rodziców albo dziadków. Man vergeudet kein Geld und keine Zeit um die Eltern oder die Großeltern zu besuchen. Jednak dziadkowie często mają odmienne zdania niż młodzi. Doch die Großeltern haben oft eine andere Meinung als die Jungen. Nie potrafią dostosowac się do obyczajów, panujących dzisiaj. Sie können sich nicht an die heutigen Gewohnheiten anpassen. Pragną narzucić swoje zdanie, poglądy. Sie wollen ihre Meinung und ihre Ansichten aufzwingen. Dla nich za krotka spodniczka jest czymś niestosownym. Für sie ist ein kurzer Rock etwas Unpassendes.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
taaaa,kolejni Polacy co zapomnieli juz co to honor. Niemcy na nas pluja, a wy uczycie sie ich jezyka, super.

Gość a jednak jest ktos
fenkju:D

Gość a jednak jest ktos
phi ale komentarz a niby co mam sie uczyć w szkole moze francuskiego he:P phh

Gość a jednak jest ktos
heheh he heh ejupi mam zadanie