wika87 0 Napisano Grudzień 5, 2006 za miesiac mam wesele i okres wychodiz mi dokładnie tego dnia.. i to z tego co licze to te najgorsze 2 dni.. wiecie moze jak przesunac okres? obojetnie w która strone.. tak powiedzmy o tydzien.. jest taka mozliwosc? ech.. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asica_35 0 Napisano Grudzień 5, 2006 jest. Poproś lekarza o orgametril. Przyjmuje sie go 14 dni przed spodziewaną miesiączką i bierzesz tak długo jak chcesz przesunąć okres. Ja tak przesunęłam sobie latem w czasie urlopu. Co prawda lekarze nie bardzo chcą to zapisywać, bo lek kosztuje okolo 3 zł, a oni maja umowy z przedstawicielami firm produkujacych pigułki antykoncepcyjne i będa Ci wmawiać, że lepiej pigułkami i zapiszą CI takie za 40 zł za jedno opakowanie, a musisz wziąśc przynajmniej dwa. No i może się zdarzyć plamienie. Może poproś gdzieś w aptece o ten orgametril, czasami sprzedają. Bez recepty kosztuje okolo 8 zl. No i nie możesz przesunąć chyba dłużej niż o 14 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość caome Napisano Grudzień 6, 2006 Witam jeśłi używasz tabletek antykoncepcyjnych powinnaś brak po dwie dziennie wtedy go przesuneisz na tak jak chcesz zaczyna sie opakowanie nowe biorąc po dwie tabletki a nie po 1 bądź możesz nie robic przerwy czyli jak skońćzysz jedno opakowanie to zaczynasz odrazu drugie jeśli nie to zrób tak jak napisała moja przedmówczyni Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
W Z I Ą Ć 0 Napisano Grudzień 6, 2006 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hahahhihihi Napisano Grudzień 6, 2006 ale tu jezykoznawcow :p zarozumialcy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzek 0 Napisano Grudzień 7, 2006 kiedys mama mi mowila, ze najlepsza metoda na przesuniecie okresu (o kilka dni-na pozniej) jest ocet. Oczywiscie nie chodzi o picie czystego octu tylko z potrawami, jako dodatek lub rozcienczony. Nie wiem na ile to pomaga bo nie probowalam. To pewnie zalezy indywidualnie od kobiety - tak jak wszytko co doyczy okresu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a bierzesz Napisano Grudzień 7, 2006 tabletki anty? jesli tak to bierzesz drugie opakowanie bez 7 dniowej przerwy albo zaczynasz i tyle dni wczesniej o ile chcesz przesunac okres :) nigdy nie slyszalam o tym zeby brac po 2 tabletki naraz i tak sie na pewno nie robi glupia jakas to pisala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzek 0 Napisano Grudzień 7, 2006 zgadzam sie z kolezanka powyzej branie 2 tabletek dziennie powoduje podwyzszona zawartosc hormonow i to moze tylko zaszkodzic. Branie 2 tab dziennie to jakas bzdura Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość frygowata Napisano Grudzień 7, 2006 ocet, to antykoncepcja naszych babek i prababek. Na waciku i do pochwy przed stosunkiem. Ale okresu na pewno nie przesunie. Zresztą może byc sok z cytryny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach