Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glukozinka

jaka Wam wyszla glukoza?

Polecane posty

Gość glukozinka

ja mam 65 nie jem w ogole slodyczy

Gość chmmmmmmmmmmm
ja mam 90. Nie trzeba jesc słodyczy zeby zazywac cukier - poczytaj sobie etykiety tego co jesz - prawie wszedzie w składzie znajdziesz cukier.

Gość glukozinka
ja maila 65 na czczo

Gość chmmmmmmmmmmm
zuzanka - pobierają krew

Ja miałam zrobic test na obciążenie 75g glukozy po 2 godzinach i wyglądało to tak że najpierw pobrano mi krew na czczo potem dostałam do wypicia roztwór glukozy z wodą (jak nie będziesz umiała sobie poradzic z tą mieszaniną to weź ze soba na badanie cytrynę i można sobie ją wycisnąc do \"napoju\" - mi to ułatwiło zadanie :) ) ... a następnie po 2 godz siedzenia w laboratorium pobrano mi krew ponownie ... i koniec badania :)

Zobaczysz że nie jest tak źle jak się wydaje :) Ja ten roztwór porównałabym do wody z miodem ... dużą ilością miodu ;) Dlatego dla niektórych ta cytrynka jest zbawienna :)

Gość Wózeczek
ja mialam wrazenie jakbym pila wode z duza iloscia cukru pudru, na czczo mialam 74 a po podaniu glukozy 117. Ponoc w normie wiec sie nie martwie.

dziewczyny a jakie sa normy glukozy w surowicy (tej na czczo) w waszych labolatoriach? mi wyszlo 88 a norma jest 70-110 chociaz wiem ze jeszcze rok temu byla 80-110 (porownalam ze starymi wynikami z zeszlych wakacji bo je magazynuje hehe)