Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ochotka

Chcę mieć dziecko, ale nie mogę, bo...............................

Polecane posty

...nie mam jeszcze męża, faceta, stałej pracy, mieszkania, nie zachodzę w ciążę choć się staram, jestem bezpłodna, nie stać mnie na utrzymanie dziecka itp. Topik dla dziewczyn, które chciałyby mieć dziecko, ale z różnych powodów nie mogą.

Gość i po co wam ten topik
le[piej sie pobzykajcie bo od siedzenia na kefe jeszcze nikt w ciaze nie zaszedl

Topik jest po to, żeby wymienić się informacjami. P.S. Czasem tylko bzykanie nie wystarczy, żeby mieć dzieci. Niektórzy maja problemy z zajściem w ciążę, a inni nie mogą z innych powodów np. przebyte choroby

Gość a po co ci dziecko
???????????

W sumie to bym chciała, ale narazie nie zapowiada się, że tak sie stanie...:(

Gość sama ze sobą
Nie masz faceta, a starasz się zajść w ciążę??

Skoro jestem zakochana to chyba mam faceta? No nie? Po co d razu takie złośliwe uwagi?

Gość dfvcd
ochotka albo jestes jakas przymuona albo nie widzisz, ze w swoim pierwszym poście napisalas : ,,...nie mam jeszcze męża, faceta(...)"...czyzby panna puszczalska ???:>

To co napisałam na pierwszym poscie to są ewentualne powody, dla których kobiety nie moga mieć teraz dzieci? Nie dotyczą one mnie! Czy wy nie rozumiecie po polsku, czy poprostu dokładnie nie czytacie?

Gość ellene
Tak bardzo bym chciala miec dziecko ale nie mam faceta, nie uprawiam sexu, nie wyszalam sie jeszcze w zyciu, nie mam pracy i niewiem co chce robic w przyszlosci ale tego jednego jestem pewna ze chce byc matką :D

Ja też bym chciała...ale musimy studia skończyć i takie tam... Czasem sobie myslę, że to bez sensu,że zawsze będzie jakies ale...najpierw studia, potem praca(albo jej brak) itp, itd...i skończe z pudlem w różowym sweterku którego nazwe Filipek i będę do niego mówić:P

No chyba, że tak Iwonko. To tak jakbym założyła topik np. o aborcji , to pewnie wszyscy by pomyśleli, że dokonałam tego.Koszmar? Polska mowa - trudna mowa!

Często jast jakieś ale. Później jest już po trzydziestce i niektóre kobiety dopiero wtedy oprzytomnieją. Czasem może być już zapóźno

Gość jabymchciala
ale moja matka nie akceptuje mojego faceta, spotykamy sie w tajemnicy przed nia i wiem,ze go nigdy nie zaakceptuje,a ja jestem z matka bardzo zwiazana i chcialabym,zeby dziecko mialo normalne relacje miedzy czlonkami rodziny, tyle

Niektórzy śledza tekst wzrokiem ....bez kompletnego zrozumienia . Nie przejmuj sie ! Czekaj na dziewczyny,które maja podobny problem do Ciebie ... Napewno sie takie znajdą 🖐️

No właśnie...zawsze jest ale...z drugiej strony chcę się cieszyć macierzyństwem a nie zamartwiać o to czy starszy do pierwszego... Chyba nie potrafię pojśc \"na żywioł\"

Gość taka zagubiona
Chciałabym mieć dziecko, marzę o maleństwu, ale niestety nie mam faceta. Byłam w kilku poważnych związkach, ale po pewnym czasie zdałam sobie sprawę, że to nie to i się wycofywałam:( Nie chcę się z nikim spotykać, dobrze mi samej i gdybym miała być z kimś zrobiłabym to tylko dla dziecka, ale to bez sensu. Mam 28 lat, szans na znalezienie faceta żadnych, chęci zerowe, więc chyba obudzę się, kiedy już naprawdę będzie za późno. Zazdroszczę kobietom, które znalazły fajnego faceta, wyszły za niego za maż i urodziły dziecko.

a ja nie moge bo mam zawyżoną prl i to jak dotąd utrudnia mi zajscie w upragnioną ciąże...

ja bardzo chce dziecka , mam stalego faceta, wiek tez odpowiedni, finansowo poradzilibysmy sobie ale mam zaburzenia odzywiania i boje sie ze zrobie dziecku a szczegolnie corce krzywde. dopuki sie nie wylecze nie zdecyduje sie na dziecko :(

Gość walerka
Ja też chcę maluńkiego dzidziusia, ale w moim malżeństwei nie uklada się ,często myślę o rozwodzie i dziecko, niestety nie byloby najlepszym rozwiązaniem uważam ,że kobiety które godza sie na samotne wychowywanie dzieci, okaleczają je, nie mam na mysli kobiet, które zostaly opuszczone, ale te które z góry wiedza ,ze malzenstwo nie przetrwa dlatego też czekam na jakis cud w moim malżeństwie....

.nie mam jeszcze męża, faceta, stałej pracy, mieszkania, nie zachodzę w ciążę choć się staram, jestem bezpłodna, nie stać mnie na utrzymanie dziecka itp. --------------------------------------------------------------------------------------------- CZYLI JEDN WYKLUCZA 2GIE..COS TY TU NAPISAłA NIE MASZ FACETA, JAK CHCESZ MIEC DZIECKO!!! STARASZ SIE A NIE STAC CIE NA UTZRYMANIE DZIECKA TO CZEGO TY CHCESZ I NAPISZ JESZCZE RAZ BO NIE JA JEDNA NIE KUMAM CO TY TU NAPISAłAS

W sumie to ja już zaczynam czuć instynkt macięrzyński, ale nie wiem czy bym była juz w pełni gotowa.

MOLINA czytaj dokładnie!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo nie mam ochoty każdemu wyjaśniać!!!!!!!!!!!!!! Powyższe argumenty podałam jako przykładowe. Do k***y one nie dotyczą mnie!!!!!!!!! Jasne