monika2384 0 Napisano Grudzień 6, 2006 Chcialabym sie dowiedziec czy zaszlyscie w ciaze biorac tabletki. Ja mam troche obawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość takie pytanie chyba nic Napisano Grudzień 7, 2006 Ci nie da... bo odpowiedzą te które zaszły i zrobi się sztuczny tłok Indeksy Pearla są nieubłagane: nawet przy idealnym stosowaniu pigułki jej skuteczność nie wynosi 100% :( czyli kilka kobiet na 1000 w ciągu roku w ciążę zachodzi ten indeks nie jest wzięty z nieba, tylko wyznaczony na podstawie badań nad realnymi kobietami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mala83. Napisano Grudzień 7, 2006 tak. moja ginekolog mowila ze 100% gdy sie bierze reg. a wskaznik pearla dlaczego istnieje?? bledy w przyjmowaniu!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadetka 0 Napisano Grudzień 7, 2006 taaaaaaaaaaaaaaaaaaa zaszłam w ciążę z 5-raczkami :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dementia 1 Napisano Grudzień 7, 2006 Bernadetka,z pięcioma RĄCZKAMI? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadetka 0 Napisano Grudzień 7, 2006 :P i z nóżkami:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malenstwo83 Napisano Grudzień 7, 2006 j tez mam obawy pomimo tabsow i gumek. mam plamienia 3ci tyydzien brzuch "okresowo" boli i nie boli nie wiem o co chodzi.w ciazy raczej nie jestem (z takim zabezpieczeniem to naprawde musialby byc pech bo tabsy biore regularnie kilka miechow. ) chlopakowi nie mowie ale schiza mma konkretnego:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do mala83. Napisano Grudzień 8, 2006 nie ma 100%metody. wskażnik pearla podawany przez światową organizację zdrowia ma 2 liczby, jedna dot. przyjmowania z błędami, druga - bezbłędnego. powiedz mi co rozumiesz przez "błąd" - zapomnienie pigułki, łączenie z antybiotykami - to rozumiem. A co powiesz jeśli pigułka nie wchłonie się całkowicie na skutek niezależnych od ciebie reakcji chemicznych w twoim żołądku??? nigdy nie ma pewności czy dany lek odpowiednio się wchłonął, przy "zwykłych" lekach jakieś niewielkie braki nie mają znaczenia dla procesu leczenia, ale w przypadku pigułek anty skutki mogą być katastrofalne. nie ma 100% metody!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nawet sterylizacja daje 4 ciąże na 10000 kobiet w ciągu roku i nie są to błędy lekarskie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mala83. Napisano Grudzień 8, 2006 ha! wlasnie tak rozumiem bledy jak napisalas (es) .. biore pod uwage ze sie nie wchlaniaja.. napisalam ze moja gin tak mowi.. ja mam zaufanie do antykoncepcji hormonalnej, ake nie 100%. nie chce jeszcze dziecka wic zabezpieczamy sie jeszcze gumka. chlopak narazie nie protestuje, a ja wole byc poewbiejsza i nie schizowac. wystarczy zjesc grejpfruta i zazyc tabletke. PS nie zazywa sie tabletek (zadnych) popijajac sokiem grejp. powaznie. interakcje sa. i to nie wiedza z pani domu tylko autentyczne zrodla medyczne. pozdrawiam. zle mnie zrozumialas. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uuuuuuuuuppppppppppp Napisano Grudzień 20, 2006 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia 30 0 Napisano Grudzień 20, 2006 Tabsy biorę 5 lat i żadnej wpadki :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moze jestes nieplodna Napisano Grudzień 20, 2006 ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zaszlam ale moja wina Napisano Grudzień 20, 2006 bo zapomnialam o 1 tabletce znaczy sie mysle ze to byla przyczyna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jolllq Napisano Grudzień 20, 2006 najlepsze są prezerwatywy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taaak prezerwatywy Napisano Grudzień 20, 2006 a mo patys to skad sie wzial z peknietego kondoma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka se gałązka 0 Napisano Grudzień 20, 2006 Na ja w ten sposób mam drugiego synka, który się począł mimo tabletkowego zabezpieczenia, co wprawiło w osłupienie całą rodzinę....a najbardziej mnie, gdyż właśnie byłam w stadium radości, że 12 letni syn dorasta i jeszcze tylko pare lat , a potem będę wolna jak ptak od dzieci, szkół, problemów z dojrzewaniem itd.:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ______agnieszka__________ Napisano Grudzień 20, 2006 galazko: bralas regularnie? ponoc to nie mozliwe:/ prawie ze niemozliwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do agnieszka Napisano Grudzień 20, 2006 Prawie jak...........Żywiec :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ______agnieszka__________ Napisano Grudzień 20, 2006 hmmm wiem..robi wielka roznice. ja uwazam, ze tabletki + guma i mozna sac spokojnie.. chyba:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość upupupupuppupup... Napisano Grudzień 22, 2006 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oliwka21 0 Napisano Grudzień 22, 2006 Ja brałam kilak miesięcy i nie zaszłam, wydaje mi się że jak się bierze regilarnie i odpowiednio dopasowane to powinno byc ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość baskaaaa Napisano Kwiecień 2, 2009 Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://sk9.pl/testosobowosci.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach