Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zimne i wyrachowane

Prawda o Polkach na emigracji - gdy to czytam to trace do nich szacunek .

Polecane posty

nad niemnem -trafne spostrzeżenie :) dziwkami są i polki i rosjanki i amerykanki ale polscy faceci dostają szału na widok pieknej polki z obcokrajowcem :) a może to rzeczywiście zazdrość ? bo polka zamiast rodzic polskiemu pijaczkowi dzieci jest z obcokrajowcem który uważa ja za ósmy cud świata ? nie przyszło wam do głowy ,że arabowie , pakistańczycy, niemcy itd, uwielbiaja polki i po prostu potrafia je oczarwac ?

Gość sadsasdasda
my.... akurat czytam wypowiedzi na podobny temat i akurat znalazlem odpowiedz na twoje zarzuty : Emigracja stanowi swoisty test charakteru osoby wyjezdzajacej. No i tu niestety charakter naszych rodaczek czesto zawodzi na calej linii. Polska kultura nakazuje rozpieszczac kobiety do granic przyzwoitosci. Kultura dajmy na to chinska nie przewiduje takiej taryfy ulgowej, czasami wrecz przeciwnie. I te chinki dziwnym trafem potrafia po przyjezdzie do uk zapierdalac razem ze swoim chlopem jak male mrowki na nielegalu, zeby miec na zycie i w miedzyczasie konczyc studia, a nasze ksiezniczki po tygodniu szukania pracy ( ktora moga wykonywac legalnie ) czy problemach z mieszkaniem "poddaja sie" i znajduja sobie ustawionego "przyjaciela" wiec jesli ktoras jest dziwka to niech tego nie zwala na swojego chlopa :O

Gość nannyNYC
Juz widze Polaka, ktory by sie nie zwiazal z jakas mila, ladna, pomagajaca mu finansowo cudzoziemka! Kazdy Polak bylby niezmiernie dumny z takiego zwiazku, mialby sie czym chwalic przed kumplami po przyjezdzie do Polski! Tylko ze niestety nasi panowie nie maja zbytniego brania za granica, nawet wsrod swoich rodaczek. Wiec stad ta frustracja i nazywanie Polek "dziwkami, ktore leca tylko na kase". No bo przeciez Polacy tacy uczuciowi, przystojni, tolernacyjni, kulturalni... tylko biedni ;)

Gość do Arrakis
do Arrakis> dla przecietnego Araba czy Hindusa umowienie z biala kobieta to szczyt marzen, zyciowy sukces i wspomnienia na lata. Bierze sie to z faktu ze zadna szanujaca sie europejka nie bedzie sie z takim widywac - chocby dlatego ze wiedza jaka pozycje ma w "rodzinie" takiego kobieta.

Gość autorem artykulu jest kobieta
jest napisane tam na dole

Gość my......
do sadsasdasda "Emigracja stanowi swoisty test charakteru osoby wyjezdzajacej. No i tu niestety charakter naszych rodaczek czesto zawodzi na calej linii". A polscy faceci nie zawalaja tego testu? I jeszcze jedno: nie tylko polska kultura nakazuje rozpieszczac kobeity do granic przyzwoitosci. Nie tylko ona.... Dajesz za przyklad Chiny. Nie mozna porownywac tak roznych kultur ze soba. Azjatki sa generalnie nauczone posluchu i ciezkiej pracy. I nie wynika to z tego, ze sa tak wierne i miluskie. To czesc ich kultury.

Taaa.... polska kultura rozpieszcza Polki na calej linii... Polka musi zajmowac sie domem, dziecmi, isc do pracy, a przy tym byc piekna 24 godziny na dobe, nie miec celulitu, zwisajacego brzucha, i zadnych wymagan. I oczywiscie byc dziewica przed slubem. I caly czas ta krytyka, ta ma za wielka d..., tamta za male cycki, ta miala za duzo facetow przede mna... Wiec jak Polka jedzie za granice i slyszy, ze jest piekna, ktos nagle dla niej gotuje, fajnie sie ubiera (bez strachu, ze koledzy go wysmieja i nazwa pedalem) i nie jest wiecznie podkurwiony, to nic dziwnego, ze traci dla tego kogos glowe. Wiec mnie nie rozsmieszaj z tym rozpieszczaniem, bo w Polsce wobiec kobiety sie tylko WYMAGA.

Gość furka
boze to jest dyskusja o niczym o arabach????o polkaqch??? o czyiś teoriach??? zastanawiać sie nad tym czy polak lepszy od araba?? to indywidalna sprawa kazdej kobiety zalezna od jej doswiadczeń życioych, szczęścia i jeszce wielu innych czynników

To chyba \"trzeci rodzaj prawdy\". Ot, taka dziennikarska zagrywka: wziąć parę ekestremalnych przykładów i pokazać je jako normę.

no właśnie o tym mówię :) widocznie potrafia pokazać kobiecie ,że jest ósmym cudem świata i to działa :) ale różnica pomiedzy sprzedajną dziwką ( a tak to zostało przedstawione ) a naiwną dziewczyną jest zasadnicza bo fakt związania sie z arabem jest dla mnie osobiście dość ekstremalnym sportem , ale chyba temat jest o powodach takiego zachowania staram sie spojrzec na to z innej strony jezeli głupia polka wyjdzie za raba i on zamknie ja w domu z czterema innymi zonami to znaczy , że ona jest dziwką?

Gość lo matko i corko
a nawet jak ktos chce byc dziwka to co was to obchodzi? zajmijcie sie swoim zyciem zamiast pouczac innych

Gość sadsasdasda
enamorada > pomylilem sie , Polki nie sa rozpieszcane do tego sa zawsze dobre i mile wiec to usprawiedliwia ich dziwkarswo , przepraszam i przynaje Ci racje

Gość my......
jezeli kobieta potrafila napisac cos takiego na temat swoich rodaczek to albo nalezy do Mlodziezy Wszechpolskiej albo nie znalazla zadnego obcokrajowca, ktory by ja chcial i msci sie na kolezankach !! ;-))

Gość zfdsfddf
my >> a to ze 90 % Polakow w Anglii ma o Polkach zle zdanie tez swiadczy o ich przynaleznosci do Mlodziezy Wszechpolskiej ?

Mysle, ze zauroczenie kims trudno nazwac dziwkarstwem. Kazda kobieta woli sie czuc jak ksiezniczka, a nie jak sprzataczka.

Gość nad niemnem
90% Polakow ma zle zdanie o POLAKACH, a nie tylko o Polkach

Gość my......
nie to znaczy, ze 90% facetow, ktorzy wyjechali do Angli, nie nadaje sie do zycia i sa sfrustrowani bo nareszcie widza, ze Polki maja mozliwosc WYBORU!!!

Gość dokladnie nie rozumiem autorki
moja kolezanka stwierdzila ze jakby znalazla fajnego faceta w Anglii to by z nim zostala, niewazne skad by byl, wazne jaki by byl. Dodam ze dziewczyna jest dziewica, nie kurwi sie i jest naprawde bardzo rozsadna i wartosciowa. po prostu szuka normalnego faceta i niewazne czy bedzie Polakiem, Hindusem czy Anglikiem. Pozdrawiam P.S. Faceci nie zwalajcie wszystkiego na kobiety, zadbajcie bardziej o nie i o siebie a na pewno nie beda wybieraly obcokrajowcow

my >> a to ze 90 % Polakow w Anglii ma o Polkach zle zdanie tez swiadczy o ich przynaleznosci do Mlodziezy Wszechpolskiej ? * * * Myślę, ze więcej mowi o rzetelności autorki tekstu, niż o Polkach, czy Polakach.

Gość tylko ze mnie
enomorada nie zdenerwowalo to ze sa np. z Pakistanczykami tylko to jak ich traktuja Hipokryzja Khan, 32 lat, Pakistańczyk, menadżer restauracji, wschodni Londyn, związany z Polką przez 4 lata: "Wyjechała tylko na 10 dni, zobaczyć się z rodziną i przyjaciółmi. Dzień przed planowanym powrotem zadzwoniła, żeby mi powiedzieć, że już nie wraca. Próbowałem się dowiedzieć, co się stało, odłożyła słuchawkę bez słowa. Nie mogłem zrozumieć. Sześć miesięcy po tym telefonie pojechałem do Polski, by ją odszukać. Podszedłem do niej na ulicy. Odwróciła głowę, udając, że mnie nie zna. Zrozumiałem".

nie wszystkie wchodza w zwiazek z obcokrajowcem z czystych pobudek materialnych,a moze problem tkwi w Polakach-zwykle oszolomy bez uroku osobistego i o ograniczonych pogladach,pijaki!

Owszem, sa i glupie laski, ale po co te uogolnienia? Przeciez niektorzy nie wyjechali zerowac na innych, tylko sami na siebie pracuja. W zyciu nie poprosilam zandego z moich facetow o pieniadze, ani Polaka, ani cudzoziemca, nawet jak moja sytuacja czasem naprawde byla nieciekawa, to zawsze uwazalam, ze to tylko moja sprawa. A zamiast wypad do baru proponowalam, np. piknik w parku. (jak nie mialam kasy). Teraz mieszkam z chlopakiem wspolnie skladamy sie na mieszkanie, jedzenie, nawet na benzyne do jego samochodu, bo jezdzimy razem. Czasem robimy sobie prezenty, ale przeciez nie dla nich z nim jestem.

Gość my......
zgadzam sie z Beata82. tak jak juz pisalam. sama chcialabym sie zwiazan z NORMALYM POLAKIEM. Niestety: NIE MA!!!! Gdziescie sa pozadne, normalne, polskie chlopy??????? Nie pijaki, babscy-bokserzy, maminsynkowie tylko NORMALNI, UCZUCIOWI??? mam czekac az bede miala 80 lat. to juz wole nie czekac i zwiazac sie z jakims obcokrajowcem.

Gość moim zdaniem to nie takie pros
w polsce pokutuja lat komunizmu i dla wielu Polek gosc "zza granicy" jest po prostu lepszy niz POlak, niewazny jest koor skory i jezyk mieszkma za granica we Francji tutaj tez: przyjezdzasz i Arabowie bezpblednie wylapuja cie w metrze i wiedza, ze jestes Polka, nie wiem jak to sie dieje ale ja przez pierwszy rok bylam non stop nagabywana! potem zaczlam udawac, ze ich nie zauwazam, ale to ich rzadko zniecheca: Arabowie potrafia cie sledzic przez pol miasta krzyczac na caly glos z emasz piekne oczy! i ja rozumiem, ze to sie moze podobac dzeiwczeto z malyc maisteczek z Polski, ktore gdyu mwia fracetowi nie nie umowie sie z taboa w odpowiedzi slysza to sp..., K...wo! przez jakis czas bedac tutaj spotyklalam sie z Polakiem: porazka, stan umyslu jeszcvze gorszy niz wiekszosci Polakow w kraju, chwlaenie sie przy kazdej sposobniosci kim to nie jestem i ile ta nie osiagnalesm ( najwiekssyzm osiagnieciem bylo pojscie na studia)?. teraz jestem z Francuzem, bialym i rdzennym ( jesli dla kogos ma to zn&aczenie)minimum. MIN dlatgo, ze nioe mam ochoty za kazdym razem tlumaczy dlaczego znim jestem i jak sie poznalismy. tylko ze slubem jest problem: bo jak pogodzic dwie tak rozne tradycje?

Nefrytowy - kolejny post, pod którym mogłabym się podpisać :) Ja się już naczytałam, jak to strasznie wygląda ta polska emigracja w Anglii, jak to laski się puszczają, a wszyscy mieszkają sobie na głowach w ciasnych mieszkankach, zgrabiałymi palcami z brudem za paznokciami przeliczając ciężko zarobione pieniążki, jedzą konserwy z najtańszego sklepu, a rodzinie pisząc o świetnych warunkach. I że to niby miała być taka polska norma. Obecnie w Anglii przebywa kilkoro moich znajomych. Ja nie wyjechałam, bo nie chciałam. Jedna pracuje jako laborantka. Pewnie, że zaczynała od gorszej pracy. Uzupełniła braki językowe, zdała egzamin i poszła pracować w swoim zawodzie. Jedna w jakimś biurze. Jedna obecnie wychowuje dziecko, nota bene ze związku z Polakiem. Dwóch pracuje na budowie, jeden jest brygadzistą czy jak tam to się nazywa, praca niezła i stosunkowo czysta - na pewno o niebo lepsza w porównaniu z polskimi warunkami, widziałam zdjęcia robione na spontana. Jeden w jakichś zakładach przemysłowych, nie pamiętam gdzie. Wszyscy mają wynajęte mieszkania. Dziewczynom ciuchy, buty, torebki - wylewają się z szaf. Bez problemu kupili sobie komputery, dwóch samochody, używane, ale niezłe, jeden odkłada na motocykl. Do Polski przylatują na parę dni i doprawdy, cena biletu nie gra większej roli. Utrzymują kontakty ze sporą grupą Polaków i dziwnym trafem żadna Polka z tej grupy się nie puszcza... większość przyjechała z facetami z Polski i dalej są razem.

O tych procentach jeszcze, ile to ma złe zdanie i o kim... Kłamstwa dzielą się na kłamstwa, cholerne kłamstwa i statystyki. Tyle.

Gość mysle ze tylko niezbyt
madre osoby moga sie posuwac do takich uogolnien na temat rzekomego kurestwa polek, zlodziejstwa polakow itp, to jakies widoczne ograniczenie umyslowe.

Gość Gola9
Ja wyjechalam za granice a konkretnie do Szwajcarii bo nie widzialam zadnej mozliwosci i perspektyw na lepsze jutro w Polsce,poza tym jak to mowia podroze ksztalca.O UK i pobycie Naszych Rodakow slyszalo sie juz mase rzeczy i czytalo w necie w gazetach echh ...Natomiast jesli chodzi o Szwajcarie to moge powiedziec tyle,ze wystrzegam jak sie jak ognia "brudasow" tzn. Arabow,Pakistanczykow i tym podobnych bo slyszalo sie juz niejedno,bo widze jak sie zachowuja kiedy przechodzi fajna laska obok nich okropienstwo!Ktos pisal o sile charakteru,ktory czesto zawodzi na poczet innych priorytetow a ja powiem,ze od zawsze nawet bedac w Polsce mowilam,ze tylko Polak i zawsze Polak ;) i jak narazie przy tym obstaje :))Zal mi tych wszystkich kobietek,ktore naprawde w pewnym momencie zaczynaja sie miotac w swoim zyciu i wybieraja taka a nie inna droge.Powodzenia dziewczyny!!!