Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wewe

co rocznemy chłopcu na chrzciny? - dylemat

Polecane posty

Gość wewe

Moj chłopak ma zostac chrzestnym u mojego brata synka. Dopiero teraz na swieta beda chrzciny. Nie chcemy dawwac pieniazkow z pewnych wzgledow, mozemy cos wspolnie kupic ale nei wiem co... łancuszek z krzyzykiem? Mało znam chłopcow noszacych łancuszek...:( oczywiscie stosowna pamiatke. Prsze o pomoc. Wazne!

Gość sdsdsd
moze biblie?

Gość podwójna mama
Mój starszy synek dostał właśnie łańcuszek, ale nie zkrzyżykiem a z pięknym medalikiem. Młodszy pamiątkę w postaci obrazka (coś ze srebrem, też piękny). Pod obrazkiem wygrawerowana jest data i napis chrzest święty Pawła. Oba prezenty piękne i "na zawsze". Pozdrawiam

Gość anusia bion
Rok temu byłam matką chrzes. u synka siostry mojego męża- kupiłam biblie, ptasie mleczko i 350 zł w koperte . Siostra meża była strasznie obrażona ze tak mało. Przez cały rak sie do mnie nie odzywała.........i fajnie!

Slusznie, ze nie chcecie dawac pieniedzy. Chrzest jest uroczystoscia o charakterze religijnym, a nie okazja do zgarniania pieniedzy. Z tego wzgledu wasz prezent powinien miec rowniez wartosc symboliczna- tak jak dziewczyny pisaly: biblia dla dzieci, lancuszek z medalikiem, obrazek z patronem- po prostu cos ladnego, co zostanie jako pamiatka na dlugo w domu. Slyszalam o srebrnych smoczkach z wygrawerowana data i imieniem dziecka itp. NIe polecam ubranek, zabawek, sprzetow dla malego dziecka.

Szczeniaczka uczniaczka odradzam - u nas i wielu znajomych, ktorzy maja dla swoich dzieci ta zabawke, w ogole sie nie sprawdzil. Coz, chyba podoba sie tylko doroslym ;) A na chrzest? Cos z pomyslem, pamiatkowego, na pewno nie pieniadze.

To zależy co kto lubi. Ja nie cierpie różnych pamiątek walających się po szufladach typu smoczek w wygrawerowaną datą. Łańcuszek najprawdopodobniej nigdy nie będzie użyty. Dlatego wolałabym, aby moje dziecko dostało \"sprzęty\" np. rowerek trójkołowy. Fajną zabawką jest np. koń na biegunach.

Gość keksówka
ja kupilam samochód na akumulator

tradycyjnie jakies ciuszki i duza maskotke..... a i wiecie co w empiku nsa super albumy dla malych dzieci z podpisami typu..pierwsza wigilia pierwsze urodziny i takie tam wszystko jest super kolorowane polecam na prezent