Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyinformatyczka

drukarki któa lepsza HP czy Lex Mark-proszę doradźcie

Polecane posty

Gość antyinformatyczka

potrzebuję drukarkę do celów domowych (nie biurowuch) - zalezy mi na tym, zeby była niedroga w zakupie i eksploatacji - która z firm HP czy Lex Mark jest lepsza? Poradźcie coś bo nie znam sie na tym zupełnie:-(

Gość zjedz kota.....
HP ma wqurwiające oprogramowanie....

Gość BMW czy Mercedes...
ja mam HP, jest ok

HP jest bardziej popularna, ma szybszy, bardziej dostępny i tańszy serwis i mat. eksploatacyjne co do oprogramowania - nikt nie każe korzystać z progr. firmowych producenta sprzętu, w zasadzie każde takowe \"specjalistyczne\" oprogr. jest niezbyt ergonomiczne instalujesz tylko sterownik, albo i nie, zalezy, jaki masz system i używasz oprogramowania uniwersalnego

HP oczywiście!!! Tusze kosztują prawie tyle samo w obydwu a HP ma lepszą jakość wydruku.

Gość zdecydowanie hp
Nam zależało na skanerze, kopiarce i drukarce w jednym. Kupiliśmy HP i jesteśmy bardzo zadowoleni. Ma jedną wadę z dokładaniem papieru, jak zabraknie, to sama nie wykrywa, że już dołożono, ale poza tym ekstra. Moja siostra ma Lexmark też taki "kombajn" i bez przerwy coś się psuje, tak, że polecam HP. Pozdrawiam

mialam \"kombajn\" HP i zmienilam kilka lat temu na Lexmarka tez kombajn boo tusze o niebo tansze sa...to byla podstawa teraz zmieniam tusze kiedy tylko chce i naprawde przez te 3 lata lexmark kombajn pracuje non stop, skanowanie, drukowanie itd i ani raz nie byl w naprawie :) HP tez sie nie psul fakt ale koszt tuszow mnie zjadal maksymalnie czesto wolalam isc wydrukowac gdzies na ksero niz w domu bo tuszu brak a mysl o wydaniu na niego fortuny mnie przerastala;/

Gość mam HP
i jestem bardzo z niej zadowolona tyle ze to moje to urzadzenie wielofukncyjne faktycznie kombajn ale warto kupic a tez sie zastawialam nad Lex markiem

miałam kiedyś lexmarka ale dużo tuszu żarło to dziadostwo :O teraz mam HP 1510 i jestem zadowolona :)

Nie wiem dlaczego pytanie jest tak postawione, że tylko te 2 marki bierzesz pod uwagę. Jeśli chcesz kupić nową drukarkę, to pomyśl jeszcze o Canonie ;) Tusze zamienniki (w zależności od modelu) kosztują od 3 zł do 9 zł za sztukę, czyli bardzo tanio. Można też kupić sam tusz i napełniać strzykawką, wyjdzie jeszcze taniej :)

Mam HP, najzwyklejszą atramentówkę, jestem zadowolony. Inna sprawa, że praktycznie jedyną rzeczą, do jakiej go używam, jest wydruk tekstu. W sprzedaży są nieoryginalne kartridże, zwykle tańsze od firmowych, jakichś kłopotów z nimi nie ma. Jedyną wadą jest, że niekiedy, jeśli sterowniki są spaprane, albo coś się zawiesi, potrafi przez bliżej nieokreślony czas drukować przypadkowe znaczki.

ja nie proponuje Canona... bo mialam ... model w którym glowice sa na stale w drukarce i jak zaschna, to mozesz wyrzucic drukarke do smietnika..., lexmarka tez mialam - padaka! mam teraz juz ponad 4 lata HP i jestem strasznie zadowolona z uzytkowania! nie ma kłopotu z nabijaniem... a poza tym tusze w HP sa moze i drogie )- oryginalny 50-60zl na allegro, ale za to brdzo dlugo pracuja..., a w Canonie sa tusze tak mikroskopijne, ze zrobisz pare wydrukow i musisz isc kupic nowy..., nie wiem, czy maja tak wszystkie modele, ale sie zrazilam

u mnie z oprogramowaniem HP jest OK. tylko musialam podregulowac ppo tylu latach jedynie rolki, bo papieru nie chiala brac, ale jest teraz OK i bardzo dobre wydruki robi, ladnie :ciagnie: papier :P

Gość lexmark
nie jest zly i tusz stosunkowo niedrogi. Nie polecam zadnego produktu HP.

Gość ja mam laserową HP
i jest super.

Gość tez mam
EPSON i jestem zadowolona a tusze nie sa drogie

Żeby głowica zaschła, to już trzeba się trochę postarać, hehe :p Drukarka musiałaby parę m-cy stać nieużywana. Oryginalne tusze do HP kosztują raczej w okolicach 100 zł ;) za 50 zł to raczej zamienniki. Finansowo na pewno korzystniej wychodzi Canon, mimo, że częściej trzeba wymieniać, ale i różnica w cenie zamiennika jest kilkukrotna... powiedzmy, że w HP zamiennik wystarcza na 2-3 razy dłużej (przy cenie 50-60 zł), to do Canona w tym czasie musisz włożyć 2-3 razy np. 8 zł w przypadku droższych zamienników (w sumie 24 zł) - to mniej niż połowa w porównaniu z HP. Przy tańszych zamiennikach będzie to 2-3 razy 3 zł, czyli w sumie 9 zł, a nie 50 czy 60 zł :p

no chyba ze ci nie przeszkadza, ze ten tusz wcale nie zasycha, bo jak sie palcem dotknie, to sie rozmazuje..., jak robisz dokumenty domowe, to jest OK, gorzej, jak chesz napisac i wyslac gdzies CV.

Gość mam HP
zalezy do czego uzywasz, mam stary model HP 720C, pracuje ciezko juz 5 lat, zero awarii, polecam, koszt takiej drukarki na allegro ok 30-40 zl

Wiesz, tak się składa, że akurat mam Canona :) Kartridże sam sobie napełniam bardzo dobrym tuszem o jakości porównywalnej z oryginalnym, i kosztuje mnie to ok. 2,30 zł za kolorowe (w mojej 3 kolory są w osobnych kartridżach) i ok. 5,50 zł za czarny. Przy czym chciałbym nieco naprostować info o pojemnościach kartridży, bo o ile dobrze pamiętam czarne w HP mają ok. 40 ml, a w moim Canonie 28 ml, więc nie jest to aż tak znowu wielka różnica. Nie wiem jak jest z zasychaniem w przypadku zamienników Canona, ale nie słyszałem dotąd o żadnych problemach. Na tym tuszu, z którego korzystam do napełniania też nie ma najmniejszych problemów, kartka jest sucha na górze już w momencie, kiedy jeszcze dół jest drukowany, czyli dokładnie tak samo jak przy oryginalnych tuszach :)

to moze ja trafilam na jakis felerny tusz..., ja nie mowie, ze wszystkie Canony sa zle, ale jakos tak no nie wiem, jak sie kupi nowego i cos sie z nim zaczyna dziac, to czlowiek sie niezle wpienia..., a gdzie ty kupujesz te tusze, ktorymi napelniasz naboje?