Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa35

inseminacja

Polecane posty

Gość szczesliwa35

dzisiaj ide do lekarza i bedzie mi robil inseminacje !!!!!!!!!!!! mam nadzieje ze uda sie za pierwszym razem!!!!!!! a moze jest ktos juz po i mu sie udalo

Gość szczesliwa35
powiem ci ze to jest troche dziwne !! staramy sie z mezem o dziecko od 4 miesiecy, i nic nie wychodzilo miesiac temu lekarz stwierdzil ze najlepiej zrobic inseminacje. wczoraj na wizycie powiedzial ze jutro to zrobimy , jest to na tyle dziwne ze nie zbadal mojego meza! kosztuje to tylko 150 zl dlatego sie zdecydowalismy

to rzeczywiście baaardzo dziwne, 4 miesiące to nie tragedia, my staramy się 6 i lekarz tez cos przebakiwał o inseminacji ale dopiero po roku starań póki co biorę luteinę a inna pani gim powiedziała ze zanim się kobieta zacznie badać czy coś jest nie tak trzeba zbadać faceta. Mam nadzieję ze was nie naciąga i się uda ;-)

Gość betakaroten
jest to bardzo dziwne moim skromnym zdaniem, cztery miesiące to jeszcze nie jest długo, poza tym lekarz powinien cie zbadac jak rowniez twoj partner tez powinien zrobic badania nasienia, a inseminacja kosztuje ok 500 zł. radze ci zmienic lekarza, bo ten chyba chce wyłudzic pieniadze, pozdrawiam

Gość szczesliwa35
tez sie nad tym zastanawialam ze tak szybko podjal decyzje o inseminacja 150 zl to nie wszyskie piniadze a moze sie uda , mysle ze to dlatego tak tanio bo on sam to robi w swoim gabinecie z tego co wiem jest cenionym lekarzem zobaczymy

Gość szczesliwa35
wiem!!!!!!ale sprobuje chociaz mam duzo watplowosci

Gość Dorotka01
po oddaniu nasienia plemniki sa umieszczane w specjalnej wirówce i oddzielane te najlepsze, ktore sa wykorzystywane do inseminacji, nie sadze zeby jakis podrzedny lekarz mial takie urzadzenia w gabinecie, skoro np w wawie maja je osrodki zajmujace sie leczeniem nieplodnosci, wiec nie wierze zeby je mial w gab, jezeli inseminacja polega na niego na tym ze nasienie ma wprowadzic np strzykawka to ja wole kochac sie z wlasnym mezem, wyjdzie an to samo, jesli chodzi o sposob podania spermy a o niebo przyjemniejsze:) mam wrazenie ze to jeden wielki oszust... nie wydalabym nawet tych 150zł mimo ze to niewiele

Gość akasia
inseminacja jest znacznie drozsza od 450 zl ...i dziwie sie,ze zaproponowal Ci bez badan|!nie dopuszczalne.POza tym przez 6 miesiecy stosuje sie clo+pregnyl ( tabletki + zastrzyki domiesniowe)i dpiero wtedy gdy stwierdzi ze nie dochodzi do zaplodnienia stosuje inseminacje...hm...bardzo dziwne;lepiej dokladniej wypytaj p.s po inseminacji nie wszystkie kobiety zachodza,ale sie to zdarza np.przy 4 podejsciu!! :-) zycze powodzenia

Gość pszczolka z listopada
he he mi moj powiedział ze jestem bezpłodna, wykonał wiele badan, powiedział ze niemam szans n dziecko , ze powinnam sie u niego leczyc, ze moze uda sie cs osiągnoc (wizyta kosztował ok 300zl) powiedziałm ze dziekuje, ze dlamnie to super widomosc bo niechce miec dzieci. A miesiąc pozniej okazało ze jestem w ciąży, takich mamy specjalistow w polsce

Gość Plemnik.
ja nie oszukuje.

Ja jestem po inseminacji. Udało się za pierwszym razem:) Dziś jestem szczęśliwą, choć wiecznie bojącą się o swoje Dzieciaczki mamą. Dzieci urodziły się w 27 tc. i w chwili obecnej przebywają na oddziale wcześniaczków, ale jestem pełna nadziei, że już niebawem będą ze mną w domu:). Hm.......dziwne jest to, że Twoja inseminacja ma być wykonana po zaledwie 4 m-cach, do tego bez badania Męża i w dodatku za...150 zł. Ja starałam się o moje Dzieciątka 5 lat, z czego 1 rok leczenia......dopiero po tym roku mój gin zdecydował o inseminacji, wcześniej cały czas dążył do tego by ciąża \"załapała\" zwyczajowo. Ja brałam leki, mój mąż również, dopiero jak za 5 \"podejściem\" już z lekami nie wyszło miałam zrobioną inseminację. Ale rozumiem Cię, że mimo wielu wątpliwości chcesz spróbować:) 150 zł, to jeszcze nie fortuna - więc - czemu nie?:) Życzę powodzenia!!!!!

Jest refundowana, nie płaci się nic. też przyszła - już obecna mama - Gratulacje :)

Gość xxxmadziara
Zycze Wam tez powodzenia,ja moze tez bede miec inseminacje.Ja z mezem o dzidzie staramy sie juz 4 latka i nic,ale jestesmy juz po badaniach i maz ma slabe plemniki.

Gość xxxmadziara
Jezeli po roku staran nie zajdzie sie to wtedy mozna myslec i robic badania a nie po 4 miesiacach,to jest dziwne.Zycze powodzenia wszystkim wam kobietki,pozdrawiam.

DZIEWCZYNY NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ! Taka inseminacja jaką opisuje autorka to LIPA! Pół biedy jeśli chodzi tylko o wyłudzenie pieniędzy. Ale ograny numer perwersyjnych ginów jest taki: Gin wie, że pryczyna niepłodnosci leży po stronie męża. Wtedy sam trzepie do probówki i zakrapla pacjentkę własną spermą. Jeśli się uda to wszyscy są zadowoleni - rodzice mają upragnionego dzidziusia (częściowo niewłasnego - ale o tym nie wiedzą) a gin oprócz kasy także poczucie przedłużenia swojego życia kolejnym potomkiem (na cudze konto :o). Jak w Stanach jeden taki wpadł przez przypadek okazało się, że ma coś koło setki dzieci! Także jeśli inseminacja jest potrzebna ze wzglęów medycznych to tylko w sprawdzonej klinice i najlepiej pod kierunkiem lekarki. PS. Nie zbadał nawet męża!!!!!!!! Nawet pozorów mu się nie chce zachować!

Gość buhuhuh
nie do wiary! autorko opowiedz jak to tam ci poszlo po tej inseminacji?

Gość rabarbaaaaa
szczęsliwa 35 w to że inseminacja kosztuje 150 zl to wierze. Bo tyle kosztuje sam zabieg. ale sa jeszcze dodatkowe koszty ulepszenia nasienia. Ale dziwi mnie to że po 4 m-cach inseminacja. wątpliwe. lekarze najpier eliminują przyczyny nieplodności i dopiero kiedy istnieją przeslanki do wykonania inseminacji to ją robia. A dopiero po roku staranek możemy mówić o nieplodności.

Gość do inseminacji
ten temat jest z przed roku autorki pewnie już nie ma na topiku albo jest na którymś "terminie" co do jej inseminacji- owszem dzienw sa i pieniądze i sposób do jej doprowadzenia (bez badań, stymulacji itp.) jeśli jednak jesteś tu autorko topiku to daj znac czy się udało :)