Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szwedzia

6 miesiecy i koniec karmienia???

Polecane posty

Czy to mozliwe żeby dziecko z dnia na dzień odrzuciło pierś??? Poprostu kiedy jest pora karmienia to ona odwraca głowe od piersi i płacze poprostu jej nie chce. Rozumiem ze kiedyś skończy sie karmienie ale w wieku 6 m-cy??? Czuję sie z tym okropnie .Nie wiem czy mam ja oszukiwać i karmić na śpiąco,czy poprostu dać butelkę i tyle.A moze przeczekać ?? Ale ile ???Bardzo bym chciała dalej karmić........

Szwedziu a z butli zje, może coś ją boli, nie wiem dziąsełka na ząbki albo uszko? ale możliwe chuyba jest że dziecko po prostu odrzuca pierś. Ja mam odwrotny problem, moja nie chce nic poza cycem....

A spróbuj z butli. Jak nie zje, to może trzeba do pediatry, może coś dzieciaka boli. Karmienie przez sen też niezły pomysł, przynajmniej częściowo byś utrzymała naturalne mleko w diecie małej.

A jak ze ściąganiem? może ściągać do butli, wiem że to czasochłonne i mało wygodne ale Mała przynajmniej to co najlepsze dostanie. Chociaż z drugiej strony już duża panna z niej więc mi chybaby się tak bawić nie chciało....

niestety to możliwe. U mnie było dokładnie z dnia na dzień. NIE i koniec. Trudno, nie nakarmisz na siłę.

Szwedzia - być może ząbki idą i dzidzię swędzi przy ssaniu. Warto też sprawdzić czy nie ma problemów z uszkiem.

szwedzia mysle że powinnaś sie cieszyc ze dziecko samo z siebie juz nie chce piersi..wiele kobiet ma odwrotny problem że dziecko nie moze sie oduczyc a to niefajnie jak dziecko w towarzystwie podbiega do mamy i ciagnie z bluzke i woła ze chce cyca..powinnaś sie cieszyc bo teraz mozesz sie juz nie przejmowac że czegoś tam nie mozesz zjeść albo sie napic..Szwedziu nic tylko świetowac a nie zamartwiać sie..:D pozdrawiam

PS..a do lekarza powinnas isć jak mala nie bedzie chciała nic jesc ani obiadków ani z butli..

jest to mozliwe...słyszałam już o takich przypadkach. Ale nie martw się najważniejsze jest karmić przez pierwsze 4 miesiace. Wiem, że to było wygodniejsze niz szykowanie papek, ale trudno...nie zmusiisz dziecka. Jesli jednak chcesz zeby dziecko piło twoj pokarm mozesz go odciagac i nawet na jego bazie robic kaszki.