Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaxxxxxxxxxxxxx

do praktykujących katolikow

Polecane posty

Gość no oczywiscie ze nie
juulka no my nie wysadzamy w powietrze samolotów ani nie zabijamy w metrze ludzi....jeżeli to jest ciemnogród to ja się pisze na takie określenie..." nie, my za to idziemy ulepszac inne kraje wg wlasnego widzi mi sie :) Uwazasz, ze wszyscy arabowie/islamisci/muzułmanie wysadzaja samoloty lub metra ? gratuluje wiedzy i łykania propagandy :O

no oczywiscie ze nie -----------> zgadzam się z Tobą a do tego my polacy nie bierzemy udziału w żadnych wojnach

Najważniejsze że już sejm nawet ma pomysły na zakaz dystrybucji prezerwatyw. Wiwat demokracja.

Gość kat oliczka
i jescze w większości katolicy myślą,że są najlepszą grupą wyznaniowa, ale Pisma Świętego nie studiują, tylko raz w tygodniu do kościoła.A wiedzą o swoim wyznaniu mają powierzchowną. Ilu katolików, wie co oznacza święto Boże Ciało?

Gość kleryczek
wracajac do tematu ..tu cytat: Głupoty................ . tak wlasnie 1982 - nie opowiadaj głupot. Obecny papież na nic takiego nie zezwolił. Studiuje teologie, jestem więc na bieżąco z wszelkimi nowinkami Był taki pomysł, ale nie został ostatecznie zaakceptowany (dodam jeszcze, że stosowanie antykoncepcji miało być jedynie dozwolone w krajach gdzie jest wielkie zagrożenie Aids) 08:20 Głupoty................ . jaxxxxxxx - stosowanie antykoncepcji jest zamykaniem się na nowe życie. Więc sama sobie odpowiedz czy należy się z tego spowiadać? (Nie pytaj innych z czego się spowiadają - spowiedź to coś bardzo intymnego i nie powinnaś w żaden sposób nawet anonimowo pytać o takie rzeczy) - Jeśli chodzi o księży, to uwierz mi, że oni już niejedno słyszeli, i ich już nic nie zdziwi. Poza tym w konfesjonale spotykasz się nie z księdzem, ale z kochającym wybaczającym Ojcem. a wiec jest tak papiez zezwolil na prezerwatywy ale tylko u homoseksualistow chorych na AIDS...

Nooo! ja np. nie wie ilu katolikow wie, nie znam statystyk odnoszących się do tego pytania

Gość kat oliczka
Myrevin To jest przemysł polityczny. Teoretycznie dużo ludzi z wykształceniem średnim lub wyższym, ale poziom niższy niż przed laty. Bo do tej pory tulko 13% społeczeństwa miało wyższe wykształcenie, więc należy cos zrobić dla podniesienia statystyki. Następny krok zwiększyć przyrost naturalny: 1. Nasze społeczeństwo sie starzeje (przewaga osób w wieku średnim)Szkoda tylko,że nie chca poprawić sytuacji materialnej licznych rodzin, ale biedny myśli, jak przetrwać, nie będzie sie mądrzył. 2.wszędzie szukać prawa i sprawiedliwości, jak jest społeczeństwo biedne i zahukane, to lepiej sie nim steruje. Umiejetnie wkcając w to kościól, bo kościól od zawsze rządził.

Gość kat oliczka
kleryczek moj znajomy ksiądz, jak poszedł do spowiedzi, to po takim spotkaniu skomentował to krótko kierując uwagi do księdza, który go spowiadał "No nie dziwię sie, dlaczego ludzie odchodza od kościoła" To było typowe spotkanie z księdzem, który miał dyżur w konfesjonale

no tak....wysadzają buddyści z katolikami....ależ ja niedouczona jestem.... kat oliczka a skąd Ty tak dobrze wiesz,ile wiedzą katolicy na temat własnej wiary ? Nie rozumiem dlaczego budzi ten temat taką Waszą agresję....przecież nikt Wam nie każe wierzyć ,róbcie jak nakazuje Wam Wasze sumienie - chcecie kupujcie prezerwatywy,nie chcecie nie kupujcie....tylko nie próbujcie tu wmówić ,ze zło dzisiejszego świata wynika z kk.... Nic nie budzi wiekszych kontrowersji niż sprawy dotyczące wiary,tylko dlaczego ?

Gość u kogoś widzisz drzazgę w oku
a u siebie belki nie zobaczysz? kto dał ci prawo oceniania innych tak bezkrytycznie? zacznij najpierw od siebie, czy jesteś tak nieskazitelna? co ma wiara, czy praktyka do charakteru człowieka? czy jak ktoś jest katolikiem, bo go ochrzcili rodzice gdy był niemowlakiem, to znaczy ,że jako dorosły nigdy nie zostanie np bandziorem? dlaczego na siłę doszukujesz się czegoś, czego sama nie rozumiesz tak do końca? o co w ogóle ci chodzi? nie chcesz wierzyć w Boga, to sobie nie wierz, nie musisz zakładać o tym setek bzdurnych topików. Wola ludzka, kto chce wierzyć i w co chce wierzyć, byleby nie robił krzywdy innym.

no,zawsze rządził Kościół taaa.....zwłaszcza po wojnie rządził .... a i teraz jak rządzi .... Jak to szło...? O ! \"Gratuluje wiedzy i łykania propagandy !\"

Gość ja spowiadam się z grzechów
czyli z takich spraw, które naruszają moje sumienie. antykoncepcja nie jest według mnie grzechem, tylko wynalazkiem , więc nie spowiadam się z tego. :) ale to jest moja sprawa, więc kij wam w oko !!! :D

Olajda wiem,co masz na mysli ....i fakt,masz trochę racji.... W niektórych przypadkach tak w istocie jest

Gość pewno jest........
Polakom Gratulujemy Ojca Dyrektora buuuuaaahhhhhaaaaaahhhhaaaaaaa:)

--> juulka { no tak....wysadzają buddyści z katolikami.. } Katolicy nawysadzali sie w histori to prawda. Buddyści np. w indiach polewają się czymś łatwopalnym i ogrzewaja i tak przgrzane otoczenie.

Gość no julkaa teraz nie rządzi ...
a gdzie tam .... :D:D:D

Gość no i taka jest róznica miedzy
wierzącymi w boga a niewierzącymi .... pierwsi wysadzają innych drudzy podpalaja siebie :P

hihi, można powiedzieć że, też jest wibrator wynalazkiem ....czy ten wynalazek będzie zgodny z wiarą katolicką?

Gość po co w ogóle spoiwedz
??? bóg sam nie wie o waszych grzechach ??? posrednika mu potrzeba ??? :O

Gość kat oliczka
jullka A co powiesz na współpracę księży z SB a katolicy w wielkiej ufności szli do konfesjonału gratuluję zdroworozsądkowj oceny sytuacji a historie znamy tak, jaka chca,żebyśmy poznali

Gość heheheheheheh
:) ciekawe ciekawe.... jakis kleryczek tu bzdury gada.... wszyscy piszcza ze KK pozwolil na prezerwatywyy a pozniej oficjalnie wypowiada sie ktos z watykanu ze to bujda ale nikt tego przeciez nie slucha heheheh

Oczywiscie kazdy powinien wierzyc w co chce a zle jest tylko wtedy kiedy wiekszosc wierzy w to samo bo wtedy glaosuje na tych samych facetow i dlatego tak mamy jak teraz.

Gość no alke wyszlo jednak ze
nie wiekszosc, bo ponad 40 % a to nie wiekszosc ....

Gość heeeee...
Oczywiscie kazdy powinien wierzyc w co chce a zle jest tylko wtedy kiedy wiekszosc wierzy w to samo bo wtedy glaosuje na tych samych facetow i dlatego tak mamy jak teraz.----------nie bardzo rozumiem... to moze odgornie zakazac wyznawania jednej wiary wiecej niz okreslonemu proc ludnosci

heheheheheheh ----------> ja też nie rozumiem, no ale wtedy to będzie wiara, bo wiary podobno nie można pojąć logicznie

Gość heeeee...
w sumie Ciebie tez nie rozumiem....boze jaki ja jestem glupi :( nie rozumiem co ludzie pisza....

Gość kat oliczka
wyznanie są różne, a wiara, to indywidualne podejście danego człowieka Mylicie podstawowe pojęcie. Dlaczego, nawet tego nie rozróżniacie?A bierzecie się za dysusje.

Gość no a jezeli wiara jest wiarą
to logiczne jest by kazdy na swój sposób ją przyjmowal, a nie by robil sie z tego jakis cyrk :O jest od boga 10 przykazan i grzechem jest łamac, a reszta to idiotyczny wymysł kapłanów :O

Gość heeeee...
ojjjjjjjej przepraszam :( !!! to juz sie wiecej nie powtorzy widzisz sama jakim jestem ignorantem w tych sprawach :] hehhe