Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cobra27

Kamienie na nerce i nie pracująca nerka...

Polecane posty

Gość cobra27

Witam! Mam bardzo ważne pytanie. Mój ojciec trafił do szpitala 2 dni temu na oddział urologii z powodu kamieni na nerce. Okazało się że ma 3 kamienie skupione ze sobą w kształcie rogala. Kamienie skupione mają w sumie wielkość 8mm na 15mm. Od paru dni strasznie go bolało. Ma to na prawej nerce. Lewa jest w porządku. Co się teraz okazało, prawa przestała pracować! Ma prawie przez cały czas robione prześwietlenia USG, i prawdopodobnie kamienie będą usuwane operacyjnie. Strasznie się tego boję, bo nie wiem jakie będą tego konsekwencje i czy nerka będzie dalej funkcjonować. A jeżeli nie co to oznacza? Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję i Pozdrawiam. Łukasz

Gość z jedną nerką
też można żyć.........spokojnie:) poczekaj, aż Tacie zrobią operację, po niej wszystko może wrócić do normy:) Życzę powodzenia:)

ja też miałam kamien na nerce 12 mm. też na prawej,robiło mi sie już wodonercze i nerka też przestawała pracować. Kamień mi kruszono 6 razy ESWL-em. rozkruszył sie i wszystko wróciło do normy:) mam nadzieje ze w przypadku Twojego taty też tak bedzie,skoro nerka nie jest zniszczona.

Gość pojawiła się gorączka...
38 stopni, nie wiem czy to od tej nerki, czy przeziębienie, bo Tata musiał leżeć przez 40 minut na bardzo zimnej blasze podczas prześwietlania... Coraz bardziej mnie to wszystko niepokoi :( Jak sądzicie, może to być od nerki? A jeżeli tak, to co to może oznaczać. PS. Dziękuję bardzo za wcześniejsze odpowiedzi. Pozdrawiam.

ja przy kamicy i ataku kolki nerkowej miałam ponad 39 stopni gorączki i mnie karetką przewozili do Poznania do kliniki urologii.

Gość justin32
Witaj cobra 27, bardzo chcialabym Ci pomóc .Biowapno Gai Bao rozpuszcza kamienie w nerkach .Zobacz opis na mojej stronie- www.wiecznezycie.celebs.pl opakowanie zawiera 30 tabl. Pozatym poleciłabym abys zbadała tate najnowoczesniejszą aparaturą -- oberonem.Badanie odbywa sie juz na poziomie komórkowym i jest najdokładniejsze.Nieinwazyjne i bezpieczne. Napisz to podam Ci wiecej informacji o tych badaniach. tu nie chce sie ropisywać gg 2774030 Pozdrawiam justyna