Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grunwaldm

CZY KTOŚ WIE CO TO JEST .....?

Polecane posty

Mam 29 lat. Od sierpnia tego roku nie mogę wyleczyć gardła,cały czas coś mnie niby łaskocze i zmusza do kaszlu. Otwieram buzię, patrzę i co widzę ? Jeden migdał powiększony z bruzdami ropnymi (udało się je zerwać patyczkiem do uszu zamoczonym w jodynie), a drugiego migdałka prawie nie widać. To jest oczywiście widok znany każdemu, kto miał chore gardło, ale ja znalazłem jeszcze coś dziwnego i o to chcę Was moi drodzy zapytać. Przed migdałami jest taka błona śluzowa w kształcie łuku, na niej właśnie po stronie zainfekowanego migdałka na wysokości trzonu języka zauważyłem jakby pypcia - jest to płaskawa okrągła zmiana, jakby lekkie uwypuklenie na śluzówce o wielkości ok 5-6 mm na 5-6 mm. Jest to koloru błony śluzowej, nie jest zaczerwienione ani nijak odbarwione. Nie boli, jest miękkie i delikatne w dotyku. Jest to podobne jakby do fałdu tej śluzówki bo z jednej strony jest zlicowane z nią a z drugiej strony jest miniaturowa fałdka, którą lekko można podnieść. Dodam, że od sierpnia do dzisiaj nie ulega to żadnym zmianom ani w wielkości ani miękkości. Dodam, że już 4 miesiąc z rzędu walczę z infekcją gardła, gdzie po wymazie okazało się, że mam je zainfekowane gronkowcem złocistym i paciorkowcem zieleniejącym. Nie wiem czy to \"coś\" miałem wcześniej bo nigdy nie chorowałem na gardło i nie zaglądałem tam. Oczywiście nie jestem palący i nie piję, dbam o higienę jamy ustnej. Lekarz laryngolog, chyba najlepszy w okolicy mówi, żebym się tym nie martwił bo to jest grudka chłonna, a jak sie powiększy to się ją wytnie, że jest to zmiana łagodna. PROSZĘ POWIEDZCIE, czy jest to może efekt tego zakażenia gardła, czy może pozostałość po przebytych w dzieciństwie infekcjach? Martwię się tym i normalnie nie mogę przez to spać od 4 miesięcy. PLIZZZ o jakąś odpowiedź. Serdecznie Was pozdrawiam Adam

Gość tukan
Jedna rada to: zmień lekarza, bo ten cię zbył. A ty masz prawo - za płacone podatki na służbę zdrowia (?) - od nich dowiedzieć się co to takiego.