Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janeeeeee

wózek JANE NOMAD

Polecane posty

Gość janeeeeee

pozwolilam sobie wkleic tresc topiku ktory byl umieszczony na innym forum jednak autorka nie uzyskala odpowiedzi, a ja rowniez jestem zainteresowana kupnem tego wozka wiec bylabym wdzieczna gdyby ktos odpowiedzial na te pytania Witam wszystkich bardzo serdecznie! Jestem w 8 miesiącu ciąży i powolutku przymierzam się do zakupu wózka. Mieszkam na 2piętrze w kamienicy bez windy więc waga wózka ma dla mnie największe znaczenie. Zależy mi także aby wózek był 2-3 funkcyjny, starczył na długo (czyli był solidnie wykonany i odpowiednio szeroki dla mojej pociechy). Raczej przychylam się do 4-kołowca, gdyż główne użytkowanie przypadnie na okres jesienno-zimowy (stabilność na śnieżnych zaspach w przypadku 3-kołowca może być nieco nadwyrężona). Przeglądając oferty różnych firm znalazłam wózek hiszpańskiej firmy Jane. Nomad spełnia prawie wszystkie moje wymagania: - Jest lekki (stalaż z siedziskiem waży 6,5kg; a gondola kolejne 4,5kg). - Gondola jest duża, z podnoszonym oparciem. Można jej od biedy uzywać jako fotelika samochodowego. Bardzo łatwo się ją wczepia i wypina z wózka. Mogą ją nieść jednocześnie dwie osoby, a budka cicho się składa. - Siedzisko rozłada się na płasko i jest na tyle nisko osadzone, że dziecko nie będzie miało problemu z samodzielnym wsiadaniem i wysiadaniem. Niestety, jak to w życiu bywa, ten wózek nie wydaje mi się w 100% idealny. Stąd moje pytania do osób, które użytkują produkty firmy JANE: - czy te wózki się zbyt często nie psują? - czy macie jakieś problemy z rozkładaniem stelaża tego wózka (jakoś mi się tak łatwo jak chciałam nie złożył, ale nie wiem czy to wina mojej ciąży, czy też wszystkim -nawet tym z doświadczeniem w użytkowaniu- ciężko się wózek składa? - Czy gondolka (oglądałam Capazo pro) ma odpowiednią wentylację? - i na koniec naważniejsze pytanie: Czy kółka w tym wózku nie są za małe na polską zimę (mieszkam w mieście, ale często potrafi napadać sporo śniegu, a i później wyjazd w plener do lasu czy parku też będzie często praktykowany)? Koła nie są pompowane. Z przodu są podwójne mniejsze kółka (nieco większe niż u typowych parasolek), a z tyłu dwa duże, również plastykowe kółka. 6,5kilogramowy stelaż nie jest zbyt ciężki ale miło by było gdybym mogła czasami zamiast go wnosić/znosić po prostu wciągnąć go po schodach (oczywiśnie bez gondoli i dziecka) - nie wiem czy takie wjazdy/zjady wytrzymają takie kółka.

ja tez bym kupila Jane bez dwoch zdan.dla mnie tez te wszystkie problemy sa istotne.Moja 3 pietro bez windy tez wymaga czegos lekkiegi i mobilnego.Mieszkam w duzym miescie wiec wszedzie asfalt i alejki -dlatego nieodstraszaja mnie male kolka... Wozek jak dla mnie idealny wybor.niestety nie wypowiem sie bo nie mialam nigdy przyjemnosci Go posiadac.

Gość janeeeeeee
zadna mamuska nie skusila sie na ten wozek???????????

Gość janeeeeeee
jedynie widzialam w internecie , na zywo niestety nie , kolorystyka mi sie za bardzo nie podoba ale kiedys widzialam w kolorze glacier czy jakos tak i calkiem fajnie wygladal ttylko juz go nigdzie nie moge znalezc:(

Gość janeeeee
a moze jednak znajdzie sie jakas mama ktora kupila ten wozek.......?

JANE NIE!!!!!!!!!!!!!! Na tamten topik tez mi sie wydaje ze odpisywalam :) Ja sie skusilam, co prawda nie na nomada tylko carrera travel system, po 3 miesiacach zaczely odpadac nity, po 15 kolka, po nastepnych kilku miesiacach rozpadla sie rama - i NIE MA MOZLIWOSCI NAPRAWY. Tzn po tych 3 to pewnie jeszcze by mozna bylo probowac na gwarancji, ale byla za drobna usterka, a wozek potrzebny, wiec odpuscilam sobie... Z JANE rewelacyjna jest gondolka MATRIX, ale w Polce jest niezgodna z prawem, bo dziecko lezy bokiem do kierunku jazdy (duzo bezpieczniej, no ale coz, prawo jeszcze tego nie przewiduje). Teraz dokupywalam z drugiej reki trojkolowy, wyglada sporo solidniej, no i ze dwa lata juz ma, a wszystkie elementy sie trzymaja - moze tylko ja mialam takiego pecha, ale po prostu porazka...Do tego duza gondola, ktora jest w zestawie podstawowym z carrera, jest makabrycznie niewygodna do zdejmowania, bo nie ma za co jej zlapac, a wielka :( Szukajcie dziewczyny innych lekkich wozkow, bo ten to wyrzucone pieniadze i mase nerwow...

3 razy TAK, mieszkam na 2 pietrze bez windy, niestety na poczatku chcialam zaoszczedzic i kupilam deltima focusa-koszmar, ciezki , trudno montujaca sie gondola, jak dziecko niesie sie w gondoli za jej uszy dziecko lezy na glowie, beznadzieja. Przeszukałam internet i natknelam sie na wozki jane nomad, obejrzałam w sklepie i w 100% polecam. 1.Jest lekki 2.Bardzo łatwo montuje sie na stelazu gondolke. 3.ocieplana osłonka na gondolke, zachodzaca w pionie na budke, tak ze gdy wieje wiatr dziecko jest maksymalnie osłoniete. 4. Koła przetestowałam na plazy na piachu, i na sniegu-super, tylko na takim trudnym terenie nalezy zablokowac przednie koła zeby sie nie kreciły 5.Mozliwosc montowania gondoli jako fotelika w samochodzie Wozek jest ogolnie bardzo przemyslany, praktyczny. Minusem jest -absolutny brak amortyzacji- -stosunkowo niewielka gondola-corka ma 3 miesiace i jak sie ja ubierze w skafanderek i spiworek miejsca jest na styk Jestem bardzo aktywna osoba , duzo jezdze , wszedzie zabieram corke w wozeczku-i stwierdzam ze warto było wydac tyle pieniedzy, bo ten wozeczek wiele rzeczy bardzo ułatwia, mam porownanie.

Gość Justyna2008
Pooolecam wózek Nomad. Używam nomada od 6 miesięcy i jestem z niego 100 % zadowolona. Był tylko jeden problem. Nigdzie nie potrafiłam znaleźć akcesorii do wózka, torby i osłony. obdzwoniłam pół Polski i w żadnym sklepie nie było tego co potrzebowałam ale pewnego dnia moja desperacja doszła do poziomu maksymalnego, w markecie zobaczyłam pewną Panią o imieniu Agnieszka która akurat jechała takim samym nomadem jak mój i o dziwo z osłoną i torbą, nie wytrzymałam i musiałam ją zaczepić zadając pytanie gdzie Pani kupiła osłonę i torbę. Na co Pani Agnieszko odpowiedziała w uśmiechu że miała kłopot aby dostać akcesoria do wózka dopóki nie trafiła do firmowego sklepu internetowego firmy Jane w Polsce sklep-jane.pl gdzie wszystko znalazła czego potrzebowała i od razu kupiła. Gdy wróciłam do domu od razu rzuciłam się do komputera wpisałam adres i po chwili szczęka mi opadła, w tym sklepie były wszystkie możliwe akcesoria : parasolki, torby, osłony, śpiwory, folie przeciwdeszczowe dosłownie wszystko co potrzebowałam do mojego nomada. Więc z nadmiaru akcesoriów narodził sie mały dylemat, nie wiedziałam czy mam kupić śpiwór czy osłonę na nogi więc postanowiłam zadzwonić do tego sklepu i uzyskałam szybką pomoc w wyborze. Po kilku minutach dokonałam zakupu a przesyłka była błyskawiczna wszystkie zmiany dotyczące przesyłki były natychmiast wysyłane mailem na przykład o tym że pieniądze wpłynęły czy o tym że przesyłka została wysłana a obsługa telefoniczna jest nie wiarygodnie miła i zawsze służy pomocą. Dzięki tej sytuacji zyskałam osłonę na nogi, torbę, i nową Przyjaciółkę z którą chodzimy na spacery ze swoimi pociechami. adres do sklepu www.sklep-jane.pl Pozdrawiam wszystkie Mamy Justyna

Gość mamaszymona
Dziewczyny! odradzam zakup nomada. nam kółka odpadły po 10 m-cach użytkowania i tez się nić nie da zrobić... :( niby lekki, super zwrotny itp ale co mi po tym jak kółka odpadaja !!!! poza tym koszyk na zakupy makabra, tam sie nic nie da włożyć.... Ehhh Wózek drogi ale niedopracowany za tą kasę.....

Gość jane tak
ja mam jane co prawda slalom pro i jest rewelacyjny swietnie sie prowadzi jest lekki stelarz ... gondolka sie swietnie wpina i wyciaga jedna reka moge polecic gondolko fotelik Matrix rewelacja i u nas wózek sprawdzony w 100%

Gość asiap31
ja mam ten wózek i jestem zadowolona, urodziłam w sierpniu i mimo dużego dziecka gondoli uzywałam do 6 miesiąca, mieszkam na 2 pietrze bez windy i jakos nie miałam problemów. polecam dobrze się prowadzi, jedyny mankament to plastikowe koła ale mimo krzywych hodników nie jest żle:)

Gość Mama bobra
Witam Używam Nomada od 5 miesięcy. Owszem były drobne problemy z wózkiem: luz w rączce, który mnie irytował, poskrzypywanie elementów pod plastikiem z napisem Jane, dzwonienie mechanizmu składania wózka. Poradziłam sobie z tymi mankamentami. Mam model z 2005 roku. Pewnie w nowych są jakieś zmiany. Wózek sprawuje się znakomicie. Obecnie mój mąż ma urlop i jeździ z dzieckiem po lesie. Jestem pod wrażeniem, że on to wytrzymał. Wydaje się taki delikatny, a wychodzi na to że jest terenowy. Po każdym wypadzie wózek czyszczę i smaruję i nadal śmiga jak nowy. Zdecydowanie POLECAM.

Gość no to ja ci
polecam firmę implast. ja mam wózek implast bolder i jestem baaardzo zadowolona. wózek nie jest ciężki, łatwo się składa itp. co najważniesze mogę go prać-(poza gondolą) budkę, spacerówkę i rączkę.gondola z podnoszonym oparciem na kilka poziomów, bardzo duża, starczy na długo. obecnie użytkuję spacerówkę-nie mam zastrzeżeń.

Gość katrina81
Witam.Czy może posiada ktoś do sprzedania osłonkę na nogi do wózka Jane Nomad, kolor czerwony?

Gość zebra z opola
Witam- chciałabym odświeżyć temat czy ktoś ma jakie aktualne info o tym wózeczku? widziałam go w sklepie no i przymierzał sie do zakupu ... chyba Jest fajnie lekki, ładnie po sklepie jeździł - to mój pierwszy wózek ,nie mam porównania- tyle co w sklepie kilkanaście porównałam sobie - napiszcie coś pliiiiiiis

Gość astro234
Tak :D ja go wybrałam bo dziewczyny na forum polecały i mam od tygodnia no i ....super:) Wprawdzie te kółeczka ma takie małe z wyglądu ale śmigają w sumie bez zarzutów duzo jeździ nim moja mama i tez go chwali więc opinie wystawiam na plus

Gość amalker77
Zastanawiam się także nad kupnem tego wózka, dla mnie ma jeden poważny mankament -chyba, że się mylę, ale chyba nie można ustawić dziecka w spacerówce tyłem do kierunku jazdy... Czyli dziecko nie jest osłonięte przed wiatrem, latającym pyłem itp...

Gość chuda.magda
Mnie sie w Nomadzie najbardziej spodobała gondolka/fotelik matrix jest jak gondolka ale mozna ją lekko złozyć jak fotelik samochodowy i w niej przewozic dziecko super rozwiązanie

Gość la.la.la.la
W gondoli >transporter< tez można przewozić dziecko w samochodzie Faktycznie świetne rozwiązanie maja w tych wózkach Jane Nomad

Gość ziu.ta
Miesiąc temu tez byłam w kropce i nie wiedziałam co wybrac, ale juz mam , Nomada właśnie i nie narzekam , jestem zadowolona z zakupu bo spełnił wszystkie moje pragnienia i potrzeby Mam ten nowy model , wielofunkcyjny, jet wspaniały