Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taki sobie ktoś

Antykoncepcja dla mężczyzn - kto doradzi???

Polecane posty

Proszę pomóżcie mi, a raczej nam, w wyborze metody antykoncepcji. Niestety, a może stety ;) ja nie mogę brać pigułek, nie chcę zakładać spirali, a sex z prezerwatywą to nie sex :O Metody naturalne odpadają z powodu aysokiej zawodności ;) i nieregularnych cykli.

Gość czarno to widzę
co do metod naturalnych - to ich wadą nie jest niska skuteczność tylko fakt że nie możesz uprawiać seksu kiedy chcesz bo mogą być bardzo skuteczne (np. mierzenie temp + śluz) ale co z tego jak seks możesz uprawiać przez tydzień w miesiącu (no może dwa - jak lubisz w czasie okresu:( moim zdaniem powinnaś się zastanowić nad tą spiralą gumki+globulki - metoda zawodna i mało przyjemna czemu nie możesz brać pigułek? może mogłabyś brać te jednoskładnikowe (cerazette)? antykoncepcji dla mężczyzn póki co nie ma, pracują dopiero nad tym nie wiem czy w ogóle chcesz mieć dzieci - jeśli nie możesz się zastanowić nad sterylizacją (koszt min. 2 tys zł) - ale to nieodwracalne.

Szczerze się przyznam, że nie zagłębiałam się nawet zasady naturalnych metod antykoncepcji. Wiem tylko tyle ile nauczyłam się w szkole i podsłuchałam czy podczytałam np. w gazetach ;) Nie chcę ich stosowac bo jestem mało konsekwentna i mam bardzo nieregularne cykle (od 30 do 90 dni). Pigułek nie moge stosowoać z powodu problemów hormonalych i innych zdrowotnych. Dlatego wymysliłam sobie, ze mój partner będzie brał tabletki albo zastrzyki. On chętnie na to przystał. Poczytałam trochę o tym na necie ale nie mam zupełnej jasności. Chciałam żeby ktoś doświadczony mi doradził bo teoria teoria a praktyka to zupełnie co innego ;)

Gość krynia..
poczekaj jeszze 2 lata. w usa wymyslili prezerwatywe w spray'u:) tylko jeszcze ostatnie badania traja:) pozdrawiam

Gość Ilmare
Antykoncepcja dla mężczyzn nie istnieje, chyba że chcesz zrobić swojego chłopaka bezpłodnym ;) Kombinują coś z podwyższaniem i obniżaniem poiomu testosteronu, ale na razie do niczego konkretnego nie doszli. A co do sterylizacji, to jest odwracalna u mężczyzn, ale tylko w 40 % przypadków.

\"Dlatego wymysliłam sobie, ze mój partner będzie brał tabletki albo zastrzyki.\" no właśnie TY sobie wymyśliłaś. widzisz i nie grzmisz -_-

Gość ygiuof
heeeeeeeeeeeeeeehehehehe! tak to ci tylko w Erze dopasują!