Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia9090

Wysoka prolaktyna, plamienia + ewent. wczesna ciaza

Polecane posty

Gość Asia9090

Czesc Dziewczyny, Moze ktoras przez to przechodzila, albo ma jakies doswiadczenia w tym temacie. Mianowicie, od 6 dni mam plamenia, zaczelo sie rozowe, pozniej kawa z mlekiem, a teraz takie takie brazowe. Robilam badanie prolaktyny i mam dosc wysoka 80 ng/ml przy normie do 35. Bylam u lekarza no i zapisal mi Luteine, folik i Bromegen. Luteine juz biore, a ten drugi mam zaczac brac jak wyklucze ciaze - staram sie o dziecko i moge byc w max 2 tygodniu. Doradzila mi zrobic test domowy, jako ze na USG jeszcze nic nie wyjdzie. Kategorycznie zabronila brac leku na zbicie prolaktyny jezeli jestem w ciazy. TYle ze ja juz bylam kiedys w ciazy i testy nic u mnie nie pokazywaly do 6 tygodnia!!! W zeszlym miesiacu tez mialam takie 5 dniowe krwawienie bezowe i normalny okres dostalam w momencie jak sie przedzwignelam - wiec teoretycznie moglo to byc poronienie.... Moja lekarka powiedziala mi co bym nie panikowala, a jak jakims cudem bede w ciazy i test nic nie wykaze i poronie przez tabletki, to nastepnym razem sie uda!!!!! To takie srednie pocieszenie jak na moj gust. Jezeli jestem w ciazy to chce ja utrzymac... boze doradzcie bo odchodze od zmyslow.... :( Czy taka wysoka prolaktyna moze byc wynikiem juz dwu tygodniowej ciazy, czy ktoras z Was tak miala? Z gory dziekuje za jakies rady i slowa otuchy! Pozdrawiam,m Asia

moja propozycja : bierz luteine, w poniedzialek zrób betę z krwi i jesli wyjdzie zerowa to bierz bromergon , a jesli będzie wysoka to ..... gratuluję.:)

A co Ci sie tak spieszy z tym Bromergonem??? Przecież to wstrętne tabsy.Miałam po nich niezłą jazdę:O:O:O Wymioty,zielona twarz...normalnie ufoludek hihi:P:P:P Zaczekaj jeszcze trochę.Zrób badania krwi na obezność ciązy i masz problem z głowy. A jeżeli jestes w ciązy...to gratulacje🌻

Gość Asia9090
Spieszy mi sie z Bromegonem, bo chce byc w ciazy, a jezeli to jest przyczyna, ze nie moge zajsc to chce jak najszybciej to wszystko wyeregulowac... Przejde sie na badanie krwi w poniedzialek, tak jak radzicie. A czy ktos moze wie jaki jest poziom prolaktyny na poczatku ciazy? Pozdrawiam, Asia

Asia 9090- doskonale Cię rozumiem ja leczę prl miałam 100 ng/ml po 3 m-cach zbiłam (bromkiem -2 tabl. dziennie) na 48 ng/ml. Lek ten doskonale wyregulował mi cykle (wcześniej baaarzdo nieregularne) mi gin mówiła że jak uda mi się zajść w ciążę to mam nie przestawać brać tego leku (bo gwałtowny skok może wywołać poronienie) i mam stopniowo z niego \"schodzić\" ale to on sam mi powie... wiem że ten lek jest \"nieodpowiedni\" w trakcie ciąży ale czym innym zbić tą okropną prl ???w końcu ona uniemożliwia nam zajście w ciąże czytała wypowiedzi dziewczyn któe biorąc ten lek urozdiły zdrową dzidzię (ale czy to jest reguła- pewnie nie) trzeba jednak wierzyć że będzie dobrze! i mam ten sam problem co Ty: ile wynosi poziom prl w poszczególnych fazach ciąży!? bo domyślam sie ze te osoby któe mają z nia problem bedą musiały częsciej badać jej poziom w ciąży polecam zrobić betę (ona powinna wykryć ciążę) no i poczekać na @ a potem bromek -bo skoro Twój gin nie \"toleruje\' tego leku w ciąży ale w sumie jak Ci się przy takim poziomie (80) sie uda to znak że można i moze luteina wystarczy??? pozdrawiam

Gość Asia9090
Dzieki za odpowiedz :-) A tak sie zapytam bo w sumie nie wiem.. czy to Luteina ma spowodowac wywolanie okresu w takim razie? Pozdrawiam

Brałam bromergon do 13 t.c. i urodziłam zdrową córkę !!!! W terminie , ponad 4 kg. 4lata temu w ciaży natychmiast odstawiłam bromergon i ciaża obumarla w 12 t.c.

Gość Asia9090
Juz odrobilam lekcje z Luteiny, ze jest uniwersalnym lekkiem - u ciezarnych na podtrzymanie, a w przypadku braku na wywolanie ;-) ALe caly czas mnie zastanawia jaki jest poziom prolaktyny u kobiet we wczesnej ciazy.. moze ktos wie??? POzdrawiam

Gość Asia9090
Wlasnie znalazlam informacje ze norma prolaktyny w ciazy wynosi: 5,6 - 227,9 ng/ml. Moze kogos to zainteresuje... Nie wiem natomiast w jakim okresie ciazy jakie wartosci powinny byc. Pozdrawiam,

Asia0909- postaram się coś znaleść -bo też mnie to interesuje -wstepnie szukałam w wyszukiwarce ale niczego nie znalazłam... ten przedział który znalazłaś jest też cenną informacją! moze na tej stronce były jakieś podziały na fazy? co do luteiny- to też spotkałam sie z tą info. że pomaga podtrzymac ciąże lub jednocześnie gdy jej nie ma wywołać okres- to chyba taki "magiczny lek" :)