Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bene bianca

WCZEŚNIAK NA ŻYCZENIE

Polecane posty

Gość bene bianca

Zdaję sobie sprawę że zostanę zlinczowana, ale ... słyszałam, że w europie przeprowadza się już cesarskie cięcia na zyczenie w siódmym miesiącu ciąży, zanim jeszcze ciało ciężarnej się ostatecznie rozciągnie. Czy ktoś słyszał o takiej możliwości w Polsce? ps. wszystkim, którzy postanowią spalić mnie na stosie z góry dziękuję, sama mam wątpliwości czy to jest moralne, ale jednak jest to jakaś alternatywa.

Gość o rany Julek
chcialabys narazic zdrowie dziecka bys nie byla za duzo rozciagnieta?? o matko i corko...

Gość gagdghjagkj
Jezeli zalezy Ci na zdrowiu dziecka to nie patrz na swoja urode czy ci sie cialo rozciagnie czy nie, szczerze nie rozumiem takich kobiet jak Ty...

A jeszcze na dodatek nie jakies straszne uszkodzenie ciała. Prawda jest taka, że jesli nie chcesz się rozciągnąć i chcesz dziecko wyciągać wcześniej z brzucha, i je narażać, to po co zachodzić w ciąże? Przecież tyle dzieci w domach dziecka:(

Gość ty sie tym chwalisz czy jak
a jak zachodziłaś w ciąże to nie myślałaś o tym że się rozciągniesz?

Gość to bzdura
i głupia prowokacja.

Gość bene bianca
nie licze na szerokie zrozumienie. moje argumenty nie są zbyt przekonywujące. posiadanie dziecka nie było moją życiową ambicją, nie jestem typem zwariowanej mamuśki. jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi i jakoś nie brakowało mi dziecka, ale ta cała presja do okoła, że czas mi upływa, że pełnie szczęścia daje rodzina = mąż. żona i dziecko, sama pochodze z licznej i bardzo ze sobą związanej rodziny i widzę jak wiele dajemy sobie na wzajem szczęścia, na prawdę uwierzyłam, że ja też będę z tego powodu szczęśliwa. na punkcie mojej ciąży oszalała cała rodzina męża i moja. wszyscy tylko nie ja. to prawie szósty miesiąc, czuję ruchy a we mnie ani, kocham je ale więcej myślę o ciężarze i obowiązku, o tym co już mnie omija i co mnie jeszcze ominie. udaję przed wszystkimi, ze mnie również to ekscytuje bo jak mówię, że nie czuję zbyt wiele to i tak nikt mi nie wierzy, ale w środku to chce mi sie wyć!

Gość bene bianca
zresztą nie chcę się przed nikim tłumaczyć, ani wyspowiadać. zastanawiam się nad taką możliwością. jeżeli jest na tym forum ktoś kto ma jakąś wiedzę na ten temat to zapraszam, a mamuśki. które pieją zachytu nad swoimi brzuchami albo dzieciakami mają innych tematów od cholery to niech tam pisza!

nie przemawia to do mnie. i nawet argument ze mialas liczna rodzine. I bede sie wypowiadać bo mam do tego prawo. TrzebA Było adoptować dziecko a i było by po kłopocie. A nie po to zeby je teraz krzywdzic. I zaznaczam ze nie jestem mamusiką roztrzasającą się nad własnym dzieckiem., bo go nie mam.

Gość do bene bianca
W polsce nie ma czegoś takiego i całe szczęscie.Zastanawiam się o jaką wiedzę ci chodzi,bo jezeli o dojrzałość wcześniaka,to zasypany jest tym cały internet,ale jezeli ktoś zadaje tego typu pytania to już świadczy o jego poziomie,poczytaj trochę o wczesniakach to moze jednej niedojrzałej mamuśki będzie mniej. Ja nie pieję tez na widok dzieci,ale mam trochę więcej opleju w głowie niz ty

Wiesz, co gorzej jak ci sie to dziecko uszkodzi albo dozna jakiegoś uszkodzenia podczas takiego zyczenia mamusi. I ciekawa jestem czy wychowasz potem dziecko z porazeniem albo z innym schorzeniem:(

Gość ale kto......
ci takich glupot naopowiadal dziewczyno. Gdzie w Europie? No chyba ze znalezli osmy kontynent i nazwali go tez Europa. W normalnych krajach Europy unika sie raczej niepotrzebnych cesarek, Polska do nich nie nalezy. Dziecko w co ty wierzysz? Wiesz ja slyszalam ze polecaja juz nawet porod w drugim miesiacu bo plod lepiej rozwiaja sie w inkubatorze :D :D :D.

W naszym katolickim kraju coś takiego byłoby nie do pomyślenia. Myślę, że w takim rządzie, w takim kraju i w takim społeczeństwie ten pomysł nie przejdzie, o ile coś takiego w ogóle można nazwać pomysłem. Ja Ciebie nie oceniam, ale lepiej o tym nie myśl, bo po pierwsze żaden normalny lekarz Ci tego nie zrobi, a po drugie możesz kiedyś żałować, że w ogóle o czymś takim pomyślałaś.

Gość olailka
a bgdzie takie brednie wyczytalas kobieto? pierwsze slysze, moze w jakis slamsach, nielegalnie, pod ziema, jak abrocje to wykonuja cc w 7 miesiacu, ale nie w normalnym szpitalu!!!!!!!!!! matko dziecko w 7 mies nie jest wyksztalcone do przezycia!!!!!!!! ale EGOISTKA z ciebier, a skad wiesz ze jak nawet urodzisz w 7 to dziecko bedzie zdrowe, jak noworodek o czasie? skad wiesz czy nie bedzie pozniej uposledzone? wiem co mowie, bo kuzynka ma wczesniaka z 7 miesiaca, niby bylo ok, a;le po 3 latach okazalo sie ze mala jest uposledzona,

Gość to bzdura
bo 7dmy miesiąc jest jednym z najgorszych dla wcześniaka. Dlatego mówię, że prowokacja. i proponowałabym nie podkręcać już tematu, bo pewnie o to autorce chodzi.

A ja Cię oceniam. Jesteś nienormalna. Jesteś pół roku w ciąży i jeszcze nie zatrybiłaś, że tam w brzuchu masz ŻYCIE??!! Życie, do kurwy nędzy, człowieka! Jeśli go nie wyskrobałaś na początku, gdy jeszcze było sprawą dyskusyjną, czy to tylko zarodek, czy już człowiek, to teraz chcesz je skrzywdzić, gdy już jest tak dojrzały? Co Ty, sadystka jesteś? Wcześniaki mają szanse na przeżycie, im dojrzalsza ciąża tym większe, ale to wciąż tylko szansa! A jeśli umrze? A jeśli je okaleczysz? Dla nierozciągniętego ciała? Lecz się. Ja też nie ślinię się na widok niemowlaków. Ja tylko szanuję żyjących.

Gość olailka
pewnie prowokacja wogole nie wyobrazam sobie jak matka ktora czuje dziecko, jak sie rusza moze chcec sie go pozbyc, nawet kosztem jego zycia zeby tylko "cialo sie nie rozciagnelo" :( nie wiem czy plakac czy smiac sie jestem ciekawa, idz zapytaj sie swojego gina czy zrobi ci cc bo nie chcesz zeby cialo sie rozciagnelo :( za teki glupoty powinien palnac cie w leb czesto siedze na forum o wczesniakach i jak widze ile dzieci jest chorych z powodu wczesniactwa, nie tylko z 7 miesiaca ale i 8 to plakac sie chce :( z bezsilnosci a tu taka glupia wyskoczy.....

Słowo katolicyzm napisałam celowo, odnośnie naszego rządu. Autorka napisała, że są kraje Europy, w których to się wykonuje, więc ja odnosząc się do sytuacji w naszym kraju napisałam, że nawet jeśli coś takiego kiedykolwiek przejdzie, to nasz pobożny rząd czegoś takiego nie przepuści.

Gość supergeilezieck
ja rozumiem bene bianca.. dlaczego wszyscy dookola wymagaja od kobiet fanatycznej milosci do dzieci, ciazy etc.. roznie mozna to przezywac.. moze tez byc tak ze uczucia przyjda z czasem...jesli chodzi o cesarke, to jest rzeczywiscie tak ze w europie zachodniej duza czesc tak rodzi, przynajmniej w niemczech. o cesarce we wczesniejsczych miesiacach ciazy iestety nie slyszalam ale tez nie interesowalam sie tym...

nikt nie wymaga fanatycznej miłości, ale po prostu zrozumienia pewnych rzeczy nie mam nic do cc, ale mam do wymuszonego wczesniejszego porodu na życienie. A jeśli się tak podchodzi do ciąży to można zawsze zaadoptować dziecko, lub po prostu go nie miec.

Gość zaczytana xxx
Jakis czas temu czytalam artykul o tym, ze "gwiazdki" z Hoolywood rodza dzieci w 8 miesiacu przez cc z tych samych powodow, o ktorych pisze autorka! :O Ale ile w tym prawdy to nikt nie wie!!!

Gość zedzisia
jeny co za debilizm!!! miałabyś o czym z Hitlerem czy Stalinem porozmawiać

Jak martwisz się o wygdląd po co ci było zachodzenie w ciąże, trzeba było sobie brzuch wynająć i ktoś inny by za ciebie urodził, ja jestem 4 miesiące po cesarce i już tydzień po zabiegu miałam idealnie płaski brzuch. Waga dziecka w siódmym miesiącu to 1500 - 1800 g ma nie wykształcone pęcherzyki płucne i może mieć problemy z oddychaniem również ze wzrokiem, tego właśnie chcesz? Wolisz dziecko z uszkodzeniami (czasami nie odwracalnymi) bo boisz się fałdki na brzuchu, skandaliczne myślenie. Dziwię się tylko że u ciebie mechanizm nie zadziałał, co z ciebie będzie za matka skoro już teraz nie czujesz potrzeby dbania o zdrowie swojego dziecka, a interesują cię wyłącznie własne korzyści.

Gość supergeilezieck
i jeszcze pare slow ode mnie po raz 2. bo sie 1. skasowal..;): rzadko pisze cos na kafe, raczej tylko czytam.. mam 28 lat, skonczone studia, pochodze z normalnej inteligenckiej rodziny, jestem mezatka, nie jestem feministka, ale atrakcyjna, i bardzo uczuciowa kobieta i chce miec dzieci..tak jak "sie nalezy" i wspaniala rodzine z kochajacym mezem..ale.. NIE ROZUMIEM tych kobiet tutaj, co to od kazdego wymagaja bezgranicznego poswiecenia i fanatyzmu do dzieci i ciazy i do tego "zycia w brzuchu"..jasne ze to piekne, ale nie popadajmy w skrajnosci.. jestesmy kobietami, dbajmy o siebie, bo jesli my nie zadbamy to nikt tego nei zrobi..nie robmy z siebie meczennic..."matki polki" .. zauwazylam tendencje krytykowania wszelkich osob, ktore smia , napisac pare slow przeciw ciazy, za aborcja itd.. przypominacie mi tu te moherowe berety..wstretne fanatyczne kwoki, ktorych zycie kreci sie wokol pieluch..i to nie jest zle...ale nie wymagajcie tego od wszystkich... troche rozsadku i umiaru.

A ja dobrze rozumiem autorke, kto powiedział, że zachodząc w ciąze, trzeba rezygnowac ze wszystkiego... To wybór tej dziewczyny i odpier.. sie... Jestem przekonana, ze takie zabiegi wykonuje się po wczesniejszym baaardzo dokładnym badaniu zdrowia matki i dziecka, a nie na łapu capu.... Zadała konkretne pytanie, ale widac krytykowac jest najłatwiej... Słyszałam o takich zabiegach, wiem, ze są one popularne w USA i dużo aktorek się na nie decyduje..., nie znam szczegółów takich cesarek, ale myśle, że na stronach anglojęzycznych zdajdziesz coś na ten temat... Co do Polski to może w prywatnych klinikach, po wczesniejszym uzgodnieniu z lekarzem, może którys się zgodzi.... Bo napewno nie w państwowej służbie zdrowia.. ;) Zycze zdrowia i pociechy z malenstwa...

masz 28 lat pochodzisz z inteligenckiej rodziny i sama skończyłaś studia a nie rozumiesz różnicy pomiędzy fanatyzmem i bezgarniczną miłością do dzieci, a krzywdzeniem dziecka. Kobieta która chce mieć dzieci ma wybór może mieć je z domu dziecka, ale gdzie tam. Po co jej taki dzieciak. Skoro może miec swojego w ciązy i go skrzywdzic, świadomie. Rozumiem aborcje i wiele różnych rzeczy ale nie pochwalam i potępiam ludzi którzy swiadomie krzywdzą dzieci. Równie dobrze możesz uderzyć niemowlaka w głowę, albo przykryć mu twarz na chwile poduszką.

Ps. Aha słyszałam ze te zabiegi wykonywane sa w 8 miesiącu, omija sie ostatni miesiac( 4 tyg), bo wtedy podobno najłatwiej o rozciagnieta skóre