Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takie pytanie

czy podnoszenie rak w gore moze negatywnie wplywac na ciaze?

Polecane posty

Gość mam takie pytanie

Mam nadzieje ze pytanie nie zostalo glupio sformulowalo. otoz slyszalam ze jezeli kobieta w ciazy za wysoko podnosi rece np by zwiesic firanki moze to spowodowac ze dziecko owinie sie pepowina i grozi to jego uduszeniem. Czy to prawda? Bede wdzieczna za wszelka weryfikacje (potwierdzenie lub zaprzeczenie).

Gość odpowiem tobie tak
uuuuuuuuu nie wolno podnosić rąk kobietom w ciąży!!!!!....to jest jasne jak słońce....po pierwsze dziecko może się udusić i naciągnie się macica i możesz urodzić wcześniej....a wiedziałaś o tym, że nie wolno się też schylać??????.....bo dziecko będzie miało skrzywiony kręgosłup.....i będzie też chciało się szybciej urodzić....tak mówiła moja babcia, mama i lekarka dlatego też o tym tobie piszę ...pozdrawiam paaa

Gość ale nie w 7 miesiącu
No, to jest akurat przesąd. Ale... kobiety w ciązy, szczególnie w zaawansowanej nie powinny łazić po drabinach, skakać po parapetach czy piramidach typu stół na to krzesło, bo są po prostu bardziej cięzkie i niezgrabne i moga spaść, bywa z fatalnym skutkiem .

Gość mam takie pytanie
dzieki za odpowiedz. czy nie wolno podnosic rak od momentu wiadomosci ze jest sie w ciazy czy tez od ktoregos miesiaca? sorry jesli pytania wydaja sie glupie ale jestempoczatkujaa w tych sprawach no i szczrze mowiac boje sie robic cokolwiek bo wydaje mi sie ze kazdy moj ruch moze zaszkodzic dzidzi. wiem ze przesadzam ale coz... pozdrawiam

Gość odpowiem tobie tak
rąk nie wolno podnosić w ciązy czyli od początku, i pamiętaj o tym schylaniu!!! to jest bardzo ważne, moja ciotla ciągle coś robiła i schylała się, myła podłogę na kolanach i łaziła po stole aby powiesić firany i co??? urodziła 2 m-ce wcześniej i to chore dziecko teraz jest, ma garba i niedosłyszy!!! ja nie straszę i nie namawiam ale moja babcia miała rację, sama jej mówiła o tym wszystkim ale ona powiedziała, że nie wierzy w przesądy...