Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam poważny problem

wredna krosta

Polecane posty

Gość mam poważny problem

w okolicy pachwiny, gdzieś tak ok 3cm nad nią zrobiła mi się taka jakby krosta z której jak się ją nadusi wypływa biała maź coś podobnego do mleka. czy ktoś wie co to może być.

Gość maluuutka..
ten bialy plyn to pweni ropa. zglos sie do derematologa.. to nie ginekologiczna sprawa

Gość mam poważny problem
ropa to raczej nie jest bo to takie gęste jest ropa to raczej płynna i koloru złotego a tą maź jak się wyciśnie to tak czarna kropka jest jakby coś tam w środku było.

Gość kurka pieczona
no lepiej idz z tym do lekarza, bo moze jakas larwa ci sie tam zalęgła :O i sobie tam rosnie, hmmm

Gość ytuytut
Moxze wlos Ci wrosł po depilacji:)

Gość pszczolka z listopada
czy ta krostka jest duzą z takim białym czubiem i bolesna? to prawdopodobnie zapalenie mieszka włosowego a dla krytykujących to tez take cos miałam i to była diagnoza lekarska

Gość mam poważny problem
to ma gdzieś z 6mm średnicy i nie ma białego czubka tylko to wygląda jakby był to krążek w krążku a w środku takie małe coś czarne. Nie boli to ale robi mi się to jak jest zimno na dworze a poźniej jakby się wchłaniało i już nic z tego nie można wydusić a potem znowu się robi. Kidyś siostra mi mówiła że to wrzód może być.

pszczółka ma rację, najprawdopodobnie to jest zapalenie mieszka włosowego, a ta czarna kropka to po prostu włos, który powoduje stan zapalny. Po zdezynfekowaniu i usunięciu włosa ładnie się goi. Ale jeśli sie boisz, idź do dermatologa. I nie wyduszaj na raty, bo pogłębiasz stan zapalny.

Gość maluuuutka
jak mnie wkurza jak stawia sie diagnoze nie majac pojecia o tym co sie pisze. pszczolko! jakie zapalenie? ropne? nieropne? mieszka wlosowego i tkanek przylegajacych? czy tylko mieszka..w zwiazku z tym nasuwa sie pytanie czy to czrak czy moze jednak cos innego... wydaje mi sie ze nawet lekarz nie podpisalby sie pod diagnoza, ze ktos ma "kroste 5 cm wyzej pachwiny, i jak sie ja wyciska to biala wydzielina leci a pod tym czarna plamka" ludzie!! lekarze sa od tego. to ze ty mialas zapalenie mieszka wlosowego nie znaczy ze kazda krosta jest takowym zapaleniem!!!!!!!! moze byc.. ale czy musi??? STOP DIAGNOZOM!!

Gość domorosły znachor
moja diagnoza - czyrak nie wyciskac! do lekarza marsz!

Gość mialam to samo i radze
mialam to samo jakies hmmm rok temu we wakacje jest to od golenia i poprostu wlos tam wrosl musisz porostu wyduszac to bylam z tym u lekarza i tez sie balam co to i mi wytlumaczyl i to nic zlego i goźnego. na prawde mowie, zebys nie myslala ze Cie oklamuje czy cos musisz kiedys wycisnac mocno.

Gość dlaczego115
tylko o to chodzi że ja wcześniej nie praktykowałam golenia tej części ciała dopiero jak to zobaczyłam to ogoliłam żeby mieć łatwiejszy dostęp bo właski to zasłaniały

Gość maluuuuutka
nie, ze chce sie wymadrzac, ale podejrzewam ze wiem ciutwiecej na temat chorob skory niz nie jedna z tu wypowiadajacych sie na temat czyrakow. idz lepiej do lekarza. czyrak nie czyrak wlos nie wlos niejest ok. pozdrawiam. jak Ci ktos napisze ze to poronienie to tez uwierzysz? w Polsce mamy jeden problem.. mamy ponad 38mln lekarzy i kazdy sie na wszystkim zna

Gość jak nie cchesz isc do lekarza
moim zdaniem jest to wlosek, ktory wrosl, czasem zdarza sie nawet jak sie nie golisz zaopatrz sie w spirytus salicylowy, igle sterylna i picete( z cieniutkim koncem) zdezynfekuje igle i pincete a takze skore wokol krostki wyjmi igle z opakowania, nakluj kroske w miejscu czarnego punktu sprobuj go wyciagnac pinceta, mozesz tez najpierw usunac wydzieline apotem sprobowac usunac czarny punkt ( wlos). po wszytkim zdezynfekowac sprytusem!!

Gość mam poważny problem
tylko ta krosta nie da się już wydusić. A czy mogę ją ginowi pokazać czy powinnam do dermatologa zasuwać

Gość maluuuuutka
do dermatologa i nie gniec tego!! bo bedzie jeszcze gorzej.

Gość mam poważny problem
ale przed dermatologiem to tak trochę lipa się rozebrać. Ginekolog to co innego on to codziennie na po kilkanaście takich widoków a dermatolog.

Gość mala83.
lekarz nie lpatrzy na Ciebie jakos na potencjalny obiekt seksualny tylko nie obraz sie ale interesuje go krosta. skoro wstydzisz sie isc do dermatologa i z czys co jest problemem skory isc do ginekologa to po co pytasz?

Gość mam poważny problem
chodzi mi o to że jak pujdę do dermatologa to czy on mnie nie wyśnieje. Bo to przeciesz miejsce intymne. A czy jak będę u gina nie mogę mu tego przy okazji pokazać

Gość alicja...
no przeciez specjalista dermatologii ma tytul DERMATOLOG, WENEROLOG smialo!!