Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carmellovva

zmiana tabletek

Polecane posty

Gość carmellovva

Hej, w tym tygodniu koncze brc op. harmonetu i zmieniam je na yasmin... w zwiazku z tym mam pytanie co do przerwy miedzy opakowaniami.. czy należy zrobic normalna przerwe 7-dniowa czy mam brac yasmin od razu po skonczeniu poprzedniego opakowania harmonetu ?

Gość dsfre
po 1. taki temat juz był...trzeba poszukać a nie zaśmiecać forum... po 2. kiedy ja zmieniałam z harmonetu na novynnete to gin powiedziała zebym nie robiła przerwy siedmiodniowej tylko zaraz pierwszego dnia krwawienia brać pierwszą tabletke... ale słyszałam różne opinie od różnych dziewczyn..ja sie dostosowałam do tego co gin powiedziała... A POZA TYM DLACZEGO NIE ZAPYTAłAś GINEKOLOGA?? NIEKTóRE TO W OGóLE NIEODPOWIEDZIALNE Są!!!!

ale z tego co wiem yasmin jest silniejszy od harmonetu, więc można zrobic przerwe... nie robi się przerwy jesli przechodzimy na slabsze tabletki

Gość dsfre
Bernadetka ja właśnie przechodziłam z tego samego poziomu hormonów tylko różnią sie jakims składnikiem... własnie pisałam ze inne dziewczyny robiły 7 dni przerwy...nie wiem jak to działa.... ja miałam w pierwszy dzien krwawienia

Gość kasik23
witam! mam pytanie w sobotę skończyłam brać pierwsze opakowanie Harmonetu ale lekarka zmieniła mi go na Yasmin poniewaz przez cały czas krwawiłam. Yasmin kazała mi wziąc w drugim dniu krwawienia(to było we wtorek) bo wtedy to akurat u niej byłam nie kazała mi dłużej czekać.Dzisiaj współżyłam z moim mężem czy byłam zabezpieczona? Niby powinnam być zabezpieczona po Harmonecie(7 dniowa przerwa),ale czy jak zaczęłam brać Yasmin to on tego nie zachwiał. Proszę poradżcie mi bo zgłupiałam.