Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 mnie tez to czeka chyba

Ano lub rektoskopia - kto mial?

Polecane posty

Nie chce cytowanych opisow ze stron internetowych tylko z praktyki jak wyglada takie badanie. Ciarki mi przechodza po plecach na sama mysl...:(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nie b贸j nic
to nie boli, tylko czlowiek sie kr臋puje jak ma zadek wypiety w strone lekarza i czasami mu narkoze zaaplikuje. :)) W ty艂ek wkladaja rurke, dmuchaj膮, 偶eby nie uszkodzic jelita i ogl膮daja co tam masz. To wdmuchiwane powietrze wydostaje si臋 na zewnatrz i jak czlowiek nie jest dobrze wyczyszczony to lekarze nie maja mi艂o. dobrze im tak, hehehe.

Udost臋pnij ten post

tylko tyle?:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie b贸j nic
Sk膮d ten 偶al i smutek? Chcesz 偶eby cie torturowali? Tak wygl膮da rektoskopia. Jest jeszcze kolonoskopia. Wtedy zagladaj膮 g艂臋biej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kejttt
hop

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szyszka1111
Ja tez mia艂am to badanie (rekto), i nie bola艂o mnie nic. Do przyjemnych nie nale偶a艂o ale naprawd臋 nie ma si臋 czego ba膰. Przed badaniem r贸wnie偶 czyta艂am forum na internecie i by艂am przera偶ona tym co tu przeczyta艂am. Tak wi臋c g艂owa do g贸ry! To naprawd臋 da si臋 prze偶y膰, a skoro jest wskazanie do tego badania to na pewno nie warto go lekcewa偶y膰. A - i dodam jeszcze, 偶e w trakcie rektoskopii mia艂am robion膮 tak偶e biopsj臋 (pobierane fragmenty jelita) bez znieczulenia i to te偶 nie boli! Sam odg艂os ci臋cia przyprawi艂 mnie o lekkie ciarki ale nic nie czu艂am. Grunt to pozytywne nastawienie. Ludzie musz膮 gorsze rzeczy znosi膰 w 偶yciu. P.S. Warto si臋 dobrze do badania przygotowa膰 - to sporo u艂atwia i przyspiesza czas trwania samego zabiegu.

Udost臋pnij ten post