Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana...

mam raka piersi...

Polecane posty

Gość zalamana...

dzis sie dowiedzialam, mam 27 lat...jestem zalamana...cieszcie sie zyciem, jest takie krotkie...nie wiem jak to bedzie, trzymajcie kciuki...

Gość będziedobrze
nie wiem czy to prowokacja czy nie ale w mojej rodzinie były przypadki tej cholernej choroby...i jest wiele odmian raka.Chcę ci tylko powiedzieć że mam nadzieję że wyzdrowiejesz i wszystko będzie dobrze.Trzymam za ciebie kciuki.Musisz być silna,nic tak nie działa na tego drania jak chęć życia i wola walki.Zobaczysz poradzisz sobie z tą chorobą i będziesz cieszyła się życiem!.Ściskam mocno!

Gość ja ona
w zyciu piekne sa tylko chwile zyj tak jakby jutra mialo nie byc,mam pytanko..tak nagle dowiedzialas sie ?wczesniej mialas jakies podejrzenia?

Gość wcześnie wykryty jest w 100
procentach uleczalny, dlatego badajcie się, dziewczyny! co miesiąc do 7 dni po miesiączce samobadanie piersi - ginekolog pokaże Wam, jak to robić, są też przykłady w necie.

Gość trarara
up, załamana jak to nie prowokacja, to napisz coś wiecej...ku przestrodze...u Ciebie rak jest dziedziczny?

Gość jamesmk2003
Bardzo wazne pytanie. Czy robili ci biopsje? Ci idioci zawsze to robia.

Gość dlugo nei pozyjesz
jesli dozyjesz do 30stki to bedzie cud ale to i tak w meczarni i bolu:P

Gość jamesmk2003
Rak to nie wirus i nie bakteria. Dziennie w ciele czlowieka tworzy sie nawet do 10000 komurek rakowych. Nasz system obronny zwalcza je caly czas. Rak nie jest choroba ale zachwianiem rownowagi pomiedzy moca obronna systemu i komorkami znieksztalconymi. Zeby zwalczyc raka trzeba system wzmocnic. Najwiekszm wrogiem dla pacjenta jest lekarz (pod sciane z nimi) - biopsja wyzwala komorki do krwi, wrog 2 to chemioterapia, wrog 3 to naswietlanie. Ludzie umieraja nie od raka ale z niedozywienia. Oslabiony system nie jest w stanie odzywic ciala. No 1. Jesc duzo antioxidants, http://www.fungi.com , ograniczyc mieso, jesc produkty ecologiczne, duzo witaminy C (ekologicznej), rozejrzyj sie za bioterapeuta, pic soczki (owoc granatu - silny antioxidant), oraz berry (blue berry, strawberry -truskawki, maliny, jezyny, jagody - swierze lub suszone. Ja sie raka nie boje. Mialem bole tez i nie poszedlem do lekaza ale ja wiem co brac i mieszkam w Toronto. Minely bole jestem zdrowy. Jak cie dopadna to cie wykoncza. Noz mi sie w kieszeni otwiera. Dalbym ci linki w dobre miejsca ale wszystko po angielsku. Kup 5-HTP na uspokojenie http://headaches.about.com/cs/alternative/a/5htp.htm

Gość kaja555
jamemsk 2003 Mój ojciec ma raka :( w związku z czym jest po całkowitej resekcji żołądka. Obecnie bierze chemię i ma naświetlania. Niestety ciągle chudnie, aż strach, co będzie dalej, mamy ciągły problem co powinien jeść. W celu wzmocnienia organizmu lekarze doradzaja zakup odżywek. Nie wiem, czy to dobrze, czy żle ale wahamy się ponieważ dużo słyszeliśmy, że powodują one rozrost komórek rakowych. Błagam o poradę. Zrozpaczona :(

Gość moja babci a
miała raka nie wiem dokładnie czego ale ukł. pokarmowego, opiekowałam się nią 3 miesiące.. mało jadła, same gotowane warzywa, mięsko i rybe takie nic i... nic jej nie smakowało potem juz nic nie mówiła, kochałam ją nad życie to była dla mnie męczarnia, najgorsza kara na nią patrzeć..karmiłam ją ubiierałam myłam,...... byłam przy niej kiedy umarła kocham cię babciu jesteś nadal najwspanialszym człowiekiem jakiego znałam ..

Gość moja babci a
ona miała 65 lat kiedy umarła wszystko trwało może 6 miesięcy, kiedy dowiedzieliśmy się o raku, potem sama choroba i te ostatnie miesiące najgorsze.. a była cudownym człowiekiem i w takich czasach przyszło jej żyć umarła 12 lat temu..mam to przed oczami jak wczoraj..

Gość przestańcie juz o tej
śmierci,wspomóżmy dzi\ewczynę,ja trzymam za ciebie kciuki i wierze,że wytrzymasz

jesteś pewna? co ci lekarz powiedział? Ja wykryłam u siebie guza w piersi 8 lat temu, zrobiłam wszystkie badania i okazało się że to włókniako-gruczolak. Lekarz stwierdził że to nić groźnego i że samo się wchłonie bo jestam młoda (miałam 19 lat). W kwietniu tego roku poszłam do onlkologa bo denerwowało mnie to coś co miało się wchłonąć ale tego nie zrobiło. Lekarz zlecił USG i zwynikami spowrotem miałam się stawić do niego a wizyta za m-c... USG wykazało że są 2 guzy i powiększone węzły chłonne. Byłam przerażona i zaczełam latać po lekarzach aby dostać skierowanie na biobsje. Jak już poszłam ze wszystkimi wynikami do swojego lekarza to odrazu wypisał mi skierowanie do szpitała na operacje. Operacje miałam w czerwcu, wycieli mi guzy i kawałek węzła chłonnego. Jestem zdrowa tylko co pół roku mam się stawiać na wizyty kontrolne i ide w styczniu. A o całej historii przypomina mi tylko 7cm blizna. Doskonale wiem co czujesz... Życze Ci aby i w Twoim przypadku wszystko skończyło się dobrze.

Gość henk1
Nie wiem co mam powiedziec,sam mam zoné i dwie córeczki. Ajak przegládam produkty w sklepie to co nie którzy sié smiejá ( w holandii ) te wszystkie E 211,252 itd,itd szkodza zdrowiu. Mam calá spiské i wybieram co mogé zjesc i co nabyc,bo 80% spoleczeñstwa NL choruje na raka. Ten temat dráze juz 15 lat i jeszcze jestem.Mogé podac to E na dziale zdrowia jako temat .. E- produkty .. .Od Soboty 19,00