Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onanistaonanista

jak sadzicie czy masturbacja to silny nalog?

Polecane posty

kilkanaście lat już. zaczęłam bo nie wiedziałam jakie ma skutki, potem.... znacie to pewnie sami z autopsji. Miałam kilka mcy przerwy, robiłam do kilku razy dziennie. teraz uważam w niektórych fazach cyklu, kiedy bierze mnie najbardziej;), czasem upadam, (tym bardziej, że jestem rozbudzoną seksualnie kobietąw siele wieku;)) ale jest już dobrze.

Gość jerzil
mam 32 lata i od 3 lat maleje potrzeba masturbacji wole miękką soczystą i gorącą ........

Gość dsfdsdfd
no wlasnie w tym problem, ze nigdy :o

Gość dsfdsdfd
dzieki, do 32 lat jeszcze mi troche pozostalo, wole skonczyc z tym szybciej :o

Gość dsfdsdfd
i niech mi ktos jeszcze powie, ze onanizm nie jest szkodliwy :/

dsdsdsddsd nie mozesz do tego podchodzic ze sexem zastapisz reke bo z tego nigdy nie wyjdziesz musisz zrozumiec ze sex nie jest najwazniejszy tylko milosc bloskosc drugiej osoby cieplo itd ja proboje wlasnie tak,ale cos nei wychodz, ja np czasami jak mam przerwe tygodniowa,strasznie walcze wtedy ze soba i jak juz sie poddaje, to robie to przez pierwsze kilka dni po 5-7 razy, nie wiem czemu, tak zawsze mam po przerwie,jakbym nierobil tego rok, i musial sie wyladowac,

sorki, ale tak to widzę. To nie lekarstwo. Kochać to coś więcej niż chodzić do łóżka. Mówię to jako kobieta. Abstrahując od moich własnych problemów, gdybym poznała faceta, który by mi się spodobał (nie mówię o wyglądzie, seksowności, ale o tym co sobą reprezentuje tj. osobowość, podejście do życia) i dowiedziałabym się, że ma taki problem to starałabym się mu pomóc.

Gość jejunia
Trzeci raz o neurolingwistyce, która nawet najdenniejszych alkoholików wyciąga z nałogu już Wam nie powiem. Skoro wolicie siedzieć i biadolić, zamiast zająć się sobą, to ...siedźcie i biadolcie! :P

Gość dsfdsdfd
"nie mozesz do tego podchodzic ze sexem zastapisz reke ..." latwo Ci mowic, skoro uprawiasz/uprawiales seks ;) "to robie to przez pierwsze kilka dni po 5-7 razy" 5-7 razy DZIENNIE?

Gość dsfdsdfd
jejunia - napisz o tym cos wiecej :)

1. net - informacje, grupy wsparcia 2. nlp nie próbowałam, ale może pomóc 3. ksiadz 4. jakieś zajęcie absorbujące uwagę i dające zadowolenie 5. zacisnąć zęby i się nie poddawać

Gość jejunia
Wpisz w gooogle "NLP" i poczytaj. Nałogi biorą się najczęściej z nieumiejętności wyrażania siebie i z tłumienia emocji. Tam pod tym hasłem jest bardzo dużo stronek. Poczytaj lepiej sam, bo jakże ja mam Ci je streścić. Mój zaawansowany w alkoholu brat wyszedł z alkoholizmu dzięki metodzie NLP, tylko, że on na zajęcia chodził. Jest to metoda raczej młoda - zbieranina wielu innych i bardzo skuteczna. Ja dzięki niej nie palę już siódmy miesiąc.

myślę, że jesteś na dobrej drodze. poprostu tego nie rób. Jak sobie uświadomosz, że to zależy od Ceibie, to będize naprawdę ku końcowi

Gość jejunia
Masz problem z radzeniem sobie z emocjami a także z relacjami międzyludzkimi. Emocje nagromadzają sie w Tobie. Rozładowujesz je tak, jak potrafisz. Na tym polega Twój nałóg.

Gość dsfdsdfd
heh, wszedlem na strone http://www.nlp.pl to sa jakies kursy, za ktore trzeba zaplacic 3470zl. :o

Gość trax
Nigdy do 21 roku sie nie onizowalem.Uwazam ,ze jestes normalnym chlopakiem,ktory ma tylko wieksze potrzeby seksualne.Musisz uwierzyc w siebie,a bedziesz mial udane zycie erotyczne.Teoria o szkodliwosci onanizowania to bzdura.Wazne pytanie-czy lubisz kobiety?

Gość dsfdsdfd
"Teoria o szkodliwosci onanizowania to bzdura." jaka bzdura? Napisal gosc, jak wygladal jego seks. Czytales? "powodzenia Wam życzę" My Tobie tez :)

Gość jejunia
Oj no wiem, że mam rację. U mnie było tak, że emocje rozładowywałam papierochami. Brat - piwskiem. A Ty - autoerotyką. Z każdego nałogu trudno wyleźć. Jak nauczysz się odmawiać z uśmiechem, nie pozwolić, by ktoś Ci robił przykrość i jasno wyrażać co i kogo lubisz, a co i kogo nie - to będzie Ci o wiele łatwiej. Idę spać. Miło było. Dobranoc.

jejunia nie masz racji mialem duzo nalogow palilem siedem lat szlugi nie pale juz:) cpalem kilka lat nie cpam juz teraz troszke pije ale nie musze no i ten onanizm najgorsze co moze byc trax nieznasz sie eni wypowiadaj ja lubie kobiety jestem normalny 100% hetero

Gość jejunia
Poradziłeś sobie z tamtymi nałogami, to i z tym poradzisz. Mocny jesteś! :D

Gość jejunia
Mocny jesteś. Nie próbuj przestawać, tylko przestań. Tak między nami, to....no kurde szkoda fiutka na rękoczyny. ;) Damski rozrywki są przytulniejsze od rączki. Jak mozesz taką fajną część swojego ciała traktować tak przedmiotowo? ;)

Gość trax
Zapytalem,czy lubisz kobiety dlatego,ze sa tacy ,ktorych sex za bardzo nie pociaga.Oni to maja problem.Ich partnerki cos moga o tym powiedziec.Ty jestes tylko napalencem i dlatego spalasz sie w kontakcie z kobieta.Musisz powiedziec o swoim problemie kobiecie,madrej kobiecie.

Gość Bell74
amputacja jader, ale mi porada :o