Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ongles

Walka o piekne paznokcie!START!!!

Polecane posty

Gość ongles

Poswtanowielam: mam juz dosc moich krotkich i kruchych paznokci. mam dlugie palce , moje paznokcie nigdy nie przekroczyly magicznej dlugosci za opuszek: zawsze sie lamaly. dzeis postanawiam zaczac zmasowany atak przeciwko kruchym pazurkom: od kilku tyg biore witaminy Centrum dzis dostalam odzywke do smarowania Avonu plus zakupilam krem do wcierania w okolicach skorekNialactan Mavala. plus kremiki do rak: Neutrogena, Garnier( czerwony). jesli ktos zna sprawdzone sposoby na piekne paznokcie i skorki dookola nich: prosze wpisujcie je tutaj!!! razem w koncu bedziemy miec piekne dlonie!!!

Mnie bardzo dobrze na paznokcie i włosy robi wzmacniająca odżywka z Avonu+ odżywka-pelling też z Avonu :) Bardzo lubię też krem do rąk Tołpa lub Nivelazione i olejek wzmacniający z Oriflame.Poza tym raz na kilka dni robię sobię maseczkę na noc na dłonie.Pomaga i mam już ładne,mocne paznokcie :)

Gość ongles
do syrena blotna ja mam tka odzywke ktora wsiaka w paznokcie, kupilam tez taka bardziej tlusta z revlonu, zastanawiam sei tez nad kremem do skorek z revlonu na razie rano i wieczorem uzywam tej z avonu jaka maseczke robisz sobie na paznokcie??? moze tez sprobuje wiesz gdzie mozna kupic bawelnianae rekawiczki do rak??

Gość ongles
dzeiwczyny z pieknymi paznokciami ( naturalnymi) czekma an wasze rady i sposoby pielgnacji!! pomozcie prosze bo jesli nie to zostana mi tipsy a tego chce za wszelka cena uniknac!

Gość oug
radzę wcieranie wazeliny kiedyś miałam paznokcie łatwo rozwarstwiające się, gnące, ułamujące, stosowałam co rusz coś, nic nie działało, aż odkryłam taki preparat made in USA, można go dostać przez internet ale tani nie jest i on był na bazie wazeliny (wogóle rewelacja jako perfumy do ciała w kremie), miałam po nim proste, silne paznokcie ale teraz jestem pewna że tak samo zadziała zwykła wazelina

Gość ladne paluszki
Witam Ja mam ladne naturalne paznokcie, kiedys takich nie mialam ale jak sie chce to wszystko mozna Nigdy w zyciu nie rob sobie tipsow!!! sa okropne!!! nienaturalne!!! Troche wytrwalosci i bedzie dobrze;) Moje rady: 1- nie baw sie poznokciami(nie obgryzaj ani plytki ani skorek, nie zdrapuj lakieru) 2- koniecznie nakladaj jakas odzywke 3- nie usuwaj mechanicznie skorek (codziennie wieczorem po kapieli odsun je specjalnym patyczkiem) 4- na noc w skorki wcieraj olejek do skorek i wiadomo jakis kremik ogolnie do rak 5- jak przypadkiem cos sie stanie to pilniczek i ladnie wykorygowac. Zycze powodzenia!!! jakby co to pytaj -postaram sie odpowiedziedz w miare wiedzy.

Gość ongles
dziekuje za rady! skorki musze wycinac po paru razach ochylania patycznkiem robia sie odstajace, wiec to co odstaje obcinam radelkiem, bardzo delikatnie zeby nie uszkodzic plytki. sprobuje z ta wazelina, ale nie lubie miec tlustych rak. moje paznokcie sa dosc grube ale latwo sie rozdwajaja i pekaja po bokach ( staram sie je pilowac na kwadrat ale to niewieel pomaga) dlatego jak mi sie zlamie jeden paznokiec reszta tez idzie pod pilnik i zabawa zaczyna sie od nowa. moze faktycznie sas przesuszone zaczynam kuracje z odzywka taka jakby alejkowa z avonu( z diamentowym pylem czy jakos tak). odzywki lakeirowe , amma warzenie, ze bardzo mi wysuszaja plytke a zmywacz to juz tragedia wiec wole nie stosowac nawszelki wypadek

Gość ongles
nikt mi nic wiecej nie poradzi??

Gość niebieskoookaa22
ja polecam odżywkę złotą z S.Hensen i balsam do paznokci z Herba studio można łykac jakis skrzyp(albo pic), silica, merz special i itp.;) ogólnie mam zamiar powcierac sobie olejek rycynowy w paznokcie wazelina?- może i byc dobra:) i zmywacz bezacetonowy

Gość ongles
bire witaminy: bralam humawit: efekty praktycznie zadne, teraz bire centrum na zmiane z bodymaxem: nie tylko na paznokcie, jak mi sie skoncza witaminki to sprobuje z silka. kolezanka najladniejsze pazurki miala po centrum: za miesiac bede oceniac efekty. juz od dawan robie wsyztko w gumowych rekawiczkach - rece sa troche mniej podraznione ale paznokcie nadal sie lamia. sporbuje z ata mascia witaminowa i olejkiem rycynowym: ale skad ja mam wziac bawelniane rekawiczki??? jakos snie wyobrazam soebi chodzic po domu z tlustymi rekamùi bopjac sie cokolwiek dotknac!!! pilniczkow od zawsze uzywalmam mineralnych, poolerek nie lubie lakiry odstawialam: stoduje odzywki ktore sie wchlaniaja w pazurki: ta avanu whclania sie bluskawicxnzie: ponoc to znak ze pozurki potrzebuja odzywienia. zastanawiam sie po jakim czasie moge sie spodziewac pierwszych efektow? po tyg dwoch czy po miesiacu??

Ja od dwóch miesięcy lykam skrzypowite i mam wrażenie że mojue paznokcie są w coraz gorszym stanie niestety:(..Nie wiem czym to jest spowodowane..ale łamią się jeszcze bardziej niż łamaly zanim zaczęłam brać witaminki....kremu do rak używam Kamille i uważam ze jest super..oprócz tego dziś kupilam sobie olejek do wcierana w paznokcie..jakiś taki zwykly ze skrzypu ok 12 zl. kosztował..na drogie odżywki kasy nie wydaję bo według mnie wszystkie działają tak samo..no i rowniez prawie nie maluję paznokci bo wtedy jest jeszcze gorzej..

Gość Gdzie jest prawdziwa Lalitta**
ja mambardzo ladne paznokcie. takie dlugie twarde od zawsze ale czasem mi sie lamamly. wtedy zaczelam pic wapno cadziennie i znowu staly sie twared przestalam na pewnien czas je malowac i jadlam silica takie tabletki ziolowe i to wszystko mi pomoglo ale troszke to trwalo ok 3miesiecy i je obcinalam prze ten czas przez 3mirchy byly kruciutkie:)

Gość aqwamaryna
odzywka sally hansen- nailgrowht( złota buteleczka)- pazurki sa nie do poznania!! + jakies witaminki- rewelacja!!

Gość ongles
a ta sally hansen to jest taka lakierowa odzywka czy taka co wsiaka w paznokcie? mi paznokcie najczesciej pekaja po bokach: jaki jest najlepszy ksztalt dla paznokci: owalny czy kwadratowy i co robic jak sie z boku zrobi pekniecie? no i jak jest z tym polerowaniem: oslabia paznokcie czy nie?

Gość ongles
no i cholera zadarl mi sie paznokiec serdecznego palca lewej rekii teraz zahacza i ubranie, cholera cholera ide do lazienki w pracy go przypilowac troche (od wczorja nosze wszedzie pilniczek, zeby mnie nie kusilo ogryzanie takich zadr) jak pilowac paznokcie zeby byly idealnie rowniutkie na kocach i sie nie zadzieraly???

Polecam żel stymulujący wzrost paznokci firmy Oriflame GROWTH BOOSTER.Dwa razy dziennie należy go wmasować w czyste, suche paznokcie..Zauważyłam ,że moje pazurki rzeczywiście szybciej rosną a zawsze miałam z tym duży problem

Polecam, sprawdzone na sobie: - serum z wapniem i vit C z Lovely, do kupienia w Rossmanie- tanie i dobre - olejek rycynowy - odżywka rózowa z Manhattanu

witajcie. miałam -i od czasu do czasu mam-odwieczny problem z pazurami.. próbowałam wielu..wielu rzeczy....kasy poszło sporo.. ostatnio,zdesperowana...kupiłam na allegr-b.polecaną-odżywkę Nail Tek II intensive therapy.Jest SUPER.ale nie jest tania ok.43 zł plus 7 zł.przesyłka. ale warto! polecam...hej 🖐️

Gość _potydka_
nie ma lepszej odzwyki od olejku rycynowego

Gość Olejek najlepszy
Wcieraj olejek rycynowy może być podgrzany

Gość ongles
wczoraj wzielam sie za skorki: osunelam wszytkie patyczkiem i nadmiar wycielam radelkiem stralam sie tez wyrownac pazurki pilniczkiem ale na dwoch paznokciach mam adru takie z boku, ktorych sie nie da wypilowac bo spiluje sie cialo!! buuuuuu potem odzywka wzmacniajaca avonu i krem do skorek! musze powiedziec ze po dwoch dniach stosowania tej odzywkipltka paznokcia jest jakby gladsza! pojde do apteki po ten olejek rycynowy: mam tylko pytanie: czy on sie wchlania?? czy tez tyrzeba go wetrzec i isc spac z tlustym raczkami? katia13 ta odzywka Nail tek to jest lakier czy olejek??? dzieki za odp

Gość patka14
ja juz od 2 lat mam ładne paznokcie dzieki temu ze ich nie obgryzam ani nie bawie sie nimi smaruje je tez zelem z oriflame nail growth booster dzieki ktoremu paznokcie sa długie mocne i zdrowe 1 raz w tygodniu funduje im wcieranie oliwy z oliwek i jeszcze malowanie dzieki temu sa długie mocne i lsniace

Gość marika123
Przyłącze się do Was. Ja nigdy nie miałam długich i mocnych paznokci. Stosowałam wiele odżywek takich jak : balsam Herba Studio,serum lovely,Sally Hansen złotą,utwardzacz do paznokci z oriflame,olejek rycynowy a także olejek stymulujący wzrost paznokci z oriflame i nic nie pomogłoOd dzisiaj zaczynam smarować paznokcie maścią z wit a i dam szanse balsamowi z Herba Studio,zobaczymy jakie bedą efekty.

Gość upupupiii

Gość paulina kozerka
Dziewczyny - bądźcie mądre i zaczynajcie w sposób rozsądny. Nie jest łatwo o ładne paznokcie, szczególnie jeśli kiedyś zawsze korzystałyście z kiepskich kosmetyków. Ja doskonale wiem jak to wygląda - wprawdzie teraz dzięki produktom New Nails moje paznokcie wyglądają ok, ale sporo na to czekałem...

Gość jo wi
Polecam odżywkę do paznokci Eveline 8w1,jest super i w dodatku niedroga!

Gość zebra z klasa+9
ja polecam Regenerum