Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuiniekk

Odprawa na lotnisku,jak to jest?

Polecane posty

Gość bilet
bilet, czyli ja, hi hi

Gość bilet
ja tez mialam normalny bilet tylko wydrukowalam sobie, byl bilet i opis co mam robic, ile walizki magą ważyć i t d.

Gość tylko 5
tak tak przypomnialam juz dostajesz bilet mimo wszystko przy ostatniej odprawie odrywaja od niego koncówke i daja karte pokladowa.. tak? dobrze pamietam?

Gość nuiniekk
ale po przybyciu na lotnisko skad mam wiedziec do ktorego okienka mam sie zgłosic? czy mam sie zgłosis do okienka(stanowiska oznaczonego logo tych lini ktorymi lece?i czy tez bedzie tam oznaczony nr mojego lotu?

Gość tylko 5
jedno i drugie jesli lecisz z okecia to tak jest jasno i klarownie objasnione nad kazdym stanowiskiem telewizorek a na nim logo linii lotniczych, dokad leci i nr lotu, i kolejka ludzi, zapytaj kogos z kolejki czy to odprawa lotu do Dablina

Gość nuiniekk
lece do UK, bilet rezerwowała mi przez internet dziewczyna ktora tam mieszka, wiec skad mam wziasc kopie biletu?

Gość tylko 5
ona ja ma, osoba rezerwujaca dostaje na adres mailowy potwierdzenie rezerwacji popros ja zeby ci przeslala rezerwacje mailem

Gość bilet
popros ja niech Ci przysle na maila, tak mnie zrobila kolezanka i Ty sobie to wydrukujesz i wezmiesz ze sobą.

Gość tylko 5
o, no tak bilet sie zna na biletach :-)

Gość bilet
ha ha ha ...tylko 5... mamy te same mysli, hi hi

Gość nuiniekk
nic mi nie mowiła o kopi, tylko ze odbiore bilet na lotnisku, mam podac nr rezerwacji i otrzymam bilet, Wiec sie dziwie ze jest potrzebna kopia:(

Gość bilet
Ja do UK leciałam z Okęcia z Etiudy liniami Wizzar

Gość bilet
popros ja niech Ci na wszelki wypadek przesle, nic to ja nie kosztuje.

Gość tylko 5
a znasz ten nr rezerwacji? jak znasz to ok, zreszta nie raz latalam i nikt mnie nigdy o potwierdzenie rezerwacji nie pytal jak masz zarezerwowane to oni to juz maja w danych swoich komputerków, podasz dokument i juz

Gość bilet
Amen.....ha ha ha , i po kłopocie.

Gość bilet
miłego lotu Niuniek :D:D:D

Gość nuiniekk
a powiedzcie mi jak dalej to wyglada, jak juz dolece do UK.Jak to dalej wygląda tam na lotnisku, lece pierwszy raz , nikogo nie pytałem wiec nie wiem, a jezyka ang, tez nie znam, ja lece na 2 tyg w odwiedziny.Wysiade tam z samolotu i co dalej, bo kłopot ze nie znam jezyka:( i gdzie osoba zcekajaca na mnie bedzie mogła czekac?

Gość a te boeningi sa bezpeczne

Gość a te boeningi sa bezpeczne

Gość przy odlocie to żadna
filozofia. Masz dowód albo paszport i nr rezerwacji (ten mail chyba nie bedzie potrzebny, ale na wszelki wypadek warto miec) i na tablicy odlotów patrzysz, na jakim stanowisku odprawia sie twoj lot. Tam stajesz w kolejce. Przy odprawie zostawiasz wiekszy bagaz (wszystko co niezbedne na czas lotu przepakuj do torebki), dostaniesz karte pokladowa, potem idziesz z kartą i dowodem/paszportem przez kontrole graniczną, dalej zakupy w duty free :) i do samolotu. Przy odprawie pani ci powie z jakiego stanowiska odlatuje samolot, mozesz to tez sprawdzic na monitorach. Nasze lotniska są tak male, ze trudno sie zgubic :) A po przylocie po prostu idz za ludzmi. Przechodzisz przez kontrole dla ludnosci EU (sa tez stanowiska dla innych nacji), z dokumentem oczywiscie, potem czekasz przy takim specjalnym tasmociągu az przyjedzie twoj wiekszy bagaz z samolotu. Tasmocigaów jest duzo dlatego patrz, gdzie jadą bagaze z twojego lotu (informacje są na monitorach). Bierzesz walizy i jazda na miasto :)

Gość agaaata
fajna usługa www.lotnisko-lawica-poznan.pl