Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monique76

PRZESUSZONA SKÓRA TWARZY. RATUNKU!

Polecane posty

Witam. Mam 30 lat i uciążliwy kłopot, a mianowicie bardzo suchą \"ściągającą\" skórę twarzy, a jednocześnie nadal problemy z trądzikiem. Czy któraś z Was drogie panie poradziła sobie z podobna sytuacją? Czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam, Monique

Gość Jakastakasobie
Mam 27 lat skore mieszana z tendencja do sezonowego przesuszania -- tradzikowa. Mysle ze sobie z nia poradzilam -- na tyle ze nie zauwazam tej suchosci (niestety skora to geny - mozemy ja odpowiednio pielegnowac ale nie bardzo zmienic) Zapraszam na topik o kosmetykach naturalnych, tam jest mnustwo przydatnych informacji na temat pielegnacji skory. Na szybko moge Ci polecic: krem nawilzajacy z serii Irys firmy Weleda, krem rozany Hauschka, maslo karite, oleje do mycia zamiast mydel, zeli i mleczek kosmetycznych, maseczke z jajka miodu i oleju z oliwek.... Generalnie najwazniejsza zasada jest nie przesuszac!!! Jesli chcesz rewelacji w stylu ten jeden krem mnie wyleczy - to moge podac dwa z powszechnie dostepnych na rynku kremow, ktore naprawde sie sprawdzily: Re-Lipid Do skory suchej i bardzo suchej firmy Dax Cosmetics (ok. 30 zl) Mustella emulsja przeciwzmarszczowa do cery bardzo suchej firmy Ava (ok. 10 zl)

Gość jamesmk2003
organic shea butter - nie wiem czy jest w Polsce ale na pewno na internecie.

Gość olejkowa
krem z ziaji-oliwkowy