Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 a jak to

wystawia nas na pr贸b臋

Polecane posty

Go艣膰 a jak to

ON Wielki do艣wiadcza tych s艂abych, skromnych, poboznych, pokornych. Daje im du偶e krzy偶e do niesienia: zabiera dzieci, zabiera prac臋, powoduje wypadki, 偶ycie w biedzie.....natomiast niedo艣wiadcza tych rozpustnik贸w, tych bogatych, tych na stanowiskach, pijak贸w, z艂odziei......dlaczego? Ot贸z ON wystawia na pr贸b臋 tych skromnych, poboznych i sprawdza ,偶e wierz膮, czy nie za艂ami膮 sie czy nie zwatpi膮 w Boga. Natomiast niedo艣wiadcza tych z艂ych bo jaki sens? oni i tak sa zli i b臋da kiedys za to ....... Dlatego ON pozwala im sobie tak zyc , a na ko艅cu jest Sprawiedliwo艣膰. B贸g daje ka偶demu taki krzyz jaki jest w stanie udzwign膮膰. B贸g wie ,偶e ten zniesie 艣mier膰 dziecka, B贸g wie ze tamten zniesie chorob臋, ale tez wie ze tamten tego nie zniesie i daje mu mniejsze krzy偶e.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 keks贸wka
a gdzie sprawiedliwosc w podziale krzyzy??????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak to
Nie艣膰 sw贸j krzy偶 to znaczy stara膰 si臋 w taki spos贸b znosi膰 z艂o, kt贸rego nie da艂o si臋 unikn膮膰, 偶eby nas ono nie z艂ama艂o, ale 偶eby艣my raczej z tej pr贸by wyszli mocniejsi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yasarynieczka
to prawda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jan wieczorkowski
zajmij sie lepiej wolnym czasem - a nie siedzisz przed kompem - moze idz posprzataj liscie w parku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak to
jaka sprawiedlkiwo艣c w podziale krzy偶y? Wydaje ci si臋 ze tw贸j krzy偶 jest mniejszy od krzyza twojej kolezanki? ot贸偶 ka偶dy dostaje jakie艣 krzyze na miare swoich si艂. Pozatym B贸g wystawia na pr贸b臋 tych najbardziej dobrych i poboznych i odbiera im to co dla nich najwazniejsze. To sprawdzanie ich , ich wiary i mi艂o艣ci do Boga. Niedotyczy to bezdusznych grzesznik贸w, rozpustnik贸w. On ich nie do艣wiadcza- on ich "juz spisa艂 na straty" i po smierci b臋dzie sprawiedliwo艣膰. B臋da si臋 "smazy膰 w piekle" czyli b臋da w PIEKLE jako w stanie duszy- niezadowolenie, frustracja, smutek, rozgoryczenie. Ci co byli pobozni i cierpieli dostan膮 sie w stan ducha NIEBA i b臋d膮 szcz臋sliwi, zadowoleni,m radosni, ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak to
janie wieczorkowski- ka偶dy ma swoj rozum i woln膮 wol臋. R贸偶 co uwazasz, ale uwierz kiedys b臋dziesz potepiony. Na "wszeli wypadek" warto se modlic bo niewiemy co jest POTEM. A m贸偶 faktycznie jest stan ducha NIEBO i PIEK艁O? chcia艂abym wi臋c by膰 w tym NIEBIE zadowolona szcz臋sliwa, a nie tak jak ty byc smutna, potepiona, odrzucona, rozgoryczona. Wsp贸艂czuj臋 ci i pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 starta p艂yta gra
czyli jestes dobrym poboznym i On odbiera ci dziecko????? o czym ty m贸wisz???????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak to
dok艂adnie o tym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak to
znasz przypowie艣c o JObie? jego B贸g doswiadcza艂, musia艂 偶y膰 na smietniku, tak go wystawia艂 na pr贸be. I wytrwa艂, .czyta艂e艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 myszekkk
"bedziesz potepiony"???????? dziewczyno nie rzucaj takich s艂贸w nikt nie da艂 ci prawa os膮du kochaj bli藕niego swego - to jest takie przykazanie - jakbys zapomnia艂a nie podoba mi sie ze wydajesz opinie o ludziach - a g艂osisz s艂owo bo偶e cos tuu nie jest tak z toba

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak to
Mk 10, 2-16; Faryzeusze przyst膮pili do Jezusa i chc膮c Go wystawi膰 na pr贸b臋, pytali Go, czy wolno m臋偶owi oddali膰 偶on臋. Odpowiadaj膮c zapyta艂 ich: «Co wam nakaza艂 Moj偶esz?» Oni rzekli: «Moj偶esz pozwoli艂 napisa膰 list rozwodowy i oddali膰». W贸wczas Jezus rzek艂 do nich: «Przez wzgl膮d na zatwardzia艂o艣膰 serc waszych napisa艂 wam to przykazanie. Lecz na pocz膮tku stworzenia B贸g "stworzy艂 ich jako m臋偶czyzn臋 i kobiet臋: dlatego opu艣ci cz艂owiek ojca swego i matk臋 i z艂膮czy si臋 ze swoj膮 偶on膮, i b臋d膮 oboje jednym cia艂em". A tak ju偶 nie s膮 dwoje, lecz jedno cia艂o. Co wi臋c B贸g z艂膮czy艂, tego cz艂owiek niech nie rozdziela». W domu uczniowie raz jeszcze zapytali Go o to. Powiedzia艂 im: «Kto oddala 偶on臋 swoj膮, a bierze inn膮, pope艂nia cudzo艂贸stwo wzgl臋dem niej. I je艣li 偶ona opu艣ci swego m臋偶a, a wyjdzie za innego, pope艂nia cudzo艂贸stwo». Przynosili Mu r贸wnie偶 dzieci, 偶eby ich dotkn膮艂; lecz uczniowie szorstko zabraniali im tego. A Jezus widz膮c to oburzy艂 si臋 i rzek艂 do nich: «Pozw贸lcie dzieciom przychodzi膰 do Mnie, nie przeszkadzajcie im; do takich bowiem nale偶y kr贸lestwo Bo偶e. Zaprawd臋 powiadam wam: Kto nie przyjmie kr贸lestwa Bo偶ego jako dziecko, ten nie wejdzie do niego». I bior膮c je w obj臋cia, k艂ad艂 na nie r臋ce i b艂ogos艂awi艂 je.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak to
czytaj uwaznie, ja nikogo nie oceniam , ja nikogo ni epotepiam. Czytaj troszke Biblii zamiast Zycia na gor膮co.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 myszekkk
janie wieczorkowski- ka偶dy ma swoj rozum i woln膮 wol臋. R贸偶 co uwazasz, ale uwierz kiedys b臋dziesz potepiony. a to ja napialam czy ty????????? a tak swoja droga to moze czasem poczytaj Zycie na goraco - moherowy berecie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak to
Piek艂o jest to stan duszy i jak sie czuje taka dusza potepiona , odrzucona? no jak si臋 czu艂 anio艂 potepiony i odrzucony? by艂 z艂y, wrogi, kusi艂 do z艂a, by艂 rozgoryczony, sfrustrowany. chcesz tak sie czu膰? To b膮dz z艂y. ja nie oceniam , ja pokazuje co m贸wi Biblia .Pisze ci prostym s艂owem bo i tak czytaj膮c Bilblie tak prosty cz艂owiek jak ty nie zroumie nic.Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowy ogr贸dek
m贸zg ci sie lansuje to widac wlacz lepiej radio maryja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jan wieczorkowski
jestesmy prostymi ludzmi a ty jestes kim????? wybrra艅cem oj bluu藕nisz kobieto blu偶nisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak to
co? moherowy berecie? zycie na gor膮co? przeciez ja mam rozum i nie zabawiam si臋 plotkami w przeciwie艅stwie do ciebie. Zal mi ciebie. pozatym chyba nies膮dzisz ze wyrz膮dzaj膮c z艂o nie b臋dziesz potepiony? uwazasz ze b臋dziesz wychwalony?

Udost臋pnij ten post

Autorko- domyslam sie ,偶e to topik dla wierz膮cych. Sp贸jrz na moja stopk臋.....daj sobie z tymi g艂膮bami luz bo i tak nie wsk贸rasz nic.;)Tacy to juz ludzie z wiedza i艣cie wyciagnieta z brukowc贸w:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowy ogr贸dek
zapewne lezysz krzy偶em w ko艣ciele a potem obgadujesz ludzi i ich obrazasz mi 偶al ciebie jestes prawdziwym moherowym beretem a to co piszesz jest tego swietnym przyk艂adem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak to
a jak to? jestem prosta , owszem, skromna, ale nie blu偶ni臋 w przeciwie艅stwie do ciebie. Byk贸wno - Swi臋ta racja co piszesz. Nie ma sensu. B贸g widzi i oceni potem:) Pozdrawiam Ci臋.

Udost臋pnij ten post

i juz lepiej. Ignorowa膰!!!!! Ignorowac. Czytaj moj膮 stopk臋!!!! R贸wniez pozdrawiam. Mi艂ego dnia, pamietaj ,偶eby nie dac si臋 sprowokowa膰!!! NIkt nie moze zepsu膰 Ci dnia, a szcz贸lnie......czytaj膮cy Zycie na gor膮co:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowy ogr贸dek
zapewne i jedna i druga czytacie neewsweeka i polityke buuuaaahahahahahaa 2 moherowe berety

Udost臋pnij ten post

cytat: zapewne lezysz krzy偶em w ko艣ciele a potem obgadujesz ludzi i ich obrazasz mi 偶al ciebie jestes prawdziwym moherowym beretem a to co piszesz jest tego swietnym przyk艂adem\" Przeciez to co napisa艂e艣 to bezradno艣c, be艂kot. Nie trzyma si臋 niczego. Najlepiej z bezradno艣ci pisac g艂upoty. Co偶 za poziom :D Potwierdzam si臋 w przekonaniu - i si臋gam do stopki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowy ogr贸dek
Przynaj臋. Zle robi臋.. To moja g艂upota bo nie potrafie sie obraonic i dlatego bluzni臋. Przepraszam was.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jan wieczorkowski
tez przepraszam bo sam chodze do ko艣cio艂a i daje na tace co niedziela po艂owe zasi艂ku dla bezrobotnych i tego co wy偶ebrz臋 na dworcu. To m贸j krzy偶 ale wierz臋 ze kiedys spotka mnie sprawiedliwo艣c bo chce byc dobrym cz艂owiekiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowy ogr贸dek
jan wieczorkowski tez przepraszam bo sam chodze do ko艣cio艂a i daje na tace co niedziela po艂owe zasi艂ku dla bezrobotnych i tego co wy偶ebrz臋 na dworcu. To m贸j krzy偶 ale wierz臋 ze kiedys spotka mnie sprawiedliwo艣c bo chce byc dobrym cz艂owiekiem. sama to napisa艂as moherowy bereciku????????????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jan wieczorkowski
malinowy ogr贸dku- czemu jestes taki g艂upi? musisz si臋 cofn膮c do podstaw贸wki i tam na religii ucz膮 by byc dobrym dla innych. No ale ciebie juz nic nie jest wstanie nauczyc. Idziesz do piek艂a. Szykuj si臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinowy ogr贸dek
wiem ze jetem na straceniu, b臋de wiecznie potepiony. Szykuje juz walizk臋 z z husteczkami bo b臋dzie duzo 艂ez la艂o. Wybacz Bo偶e, wiem ,偶e jestem przegrany.,

Udost臋pnij ten post

Autorko.. ja to wszystko rozumiem.. ale skoro B贸g wie, jak ludzie zareaguj膮 na r贸偶ne wypadki - to dlaczego odbiera ludziom s艂abym ostatni膮 nadziej臋, blisk膮 osob臋..? Przecie偶 cz臋sto jest tak, 偶e nie wytrzymuj膮c psychicznie po stracie cz艂owiek.. pope艂nia samob贸jstwo. Pan B贸g chce mie膰 t膮 osob臋 przy sobie?

Udost臋pnij ten post