Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Właśnie zrobiłam

Do tych co mają tatuaż

Polecane posty

1. nie mocz tatuażu, bo rozmyje się rysunek. kąpiel nie wskazana, postaw na prysznic,a potem szybko osusz go ręcznikiem przykładając, a nie wycierając. 2. musisz dbać, żeby nie wysechł. smaruj na okrągło maścią z salonu albo alantanem. 3. nie zakładaj nic co mogłoby go obetrzeć 4. kiedy pojawią się strupki nie zdrapuj ich ani w ogóle nie ruszaj! 5. tatuaż powinien mieć dostęp powietrza, więc nie bandażuj, ani tym bardziej nie owijaj żadną folią, bo go \"zapocisz\" i rysunek się rozmyje. tatuaż jest kompletnie wygojony po około trzech tygodniach. W tym czasie zrezygnuj z moczenia się w wodzie i solarium. Przez pierwsze dni jest szczególnie wrażliwy, potem skóra jakby się \"ściąga\", a potem złuszcza się na czarno. Jest to całkowicie normalne. Kiedy już cała się złuszczy oznacza to, ze tatuaż skończył się goić. Pozdrawiam.

Gość tzn ze jak sie zagoi
i odpadnie ostatni strup to mozna isc na slonce lub solarium? czy trzeba jeszcze poczekac?

Ale mi po tygodniu już zeszła skóra i już jest ok. Zresztą nie mogłam na forum otrzymać konkretnej odpowiedzi więc byłam u salonie w którym robiłam tatuaż, Pan go obejrzał i powiedzial że jest już zagojony i można się opalać :)

ja jak zwykle z refleksem :-) chciałam się wypowiedzieć na temat picia alkoholu, bo to była kwestia, która mnie najbardziej bolała podczas robienia tatuażu ;-) otóż pan, który robił mi tatuaż, powiedział, że te ograniczenia dotyczące alkoholu powinni sobie wziąć do serca tylko ci, którzy chleją wódkę litrami.....jak ja powiedziałam, że lubię sobie wypić jedno albo dwa piwka wieczorem dla relaksu, to odpowiedział, że mogę spokojnie pić w takich małych ilościach NIE WOLNO TYLKO PIĆ PRZED ZABIEGIEM! ANI KROPLI!

Gość marcinn2580
polecam maść LINOMAG jest tania ok 9.5 zł natłuszcza mocno a tatuaż goi się naprawdę szybko można stosować cały czas tatuaż wygląda zawsze jak nowy nie traci koloru.Rano nakładam maść i cały dzień ładnie błyszczy

Gość larrysa
duzo bajek i innych rzeczy tu widzę, a więc tak, mam 2 dosc spore tatto. alantan rozjasnia tatuaże,więc odradzam, polecam za to Tribiotic, masc w saszetkach, nie robią sie strupy i tatoo nie traci żywych głębokich barw, ja miałam ostatnio tatto robione 6 dni temu, mam gładką skórę i piękny nasycony tatto, oczywiscie zagojony, smarowac nalezy w taki sposób,aby nie dopuscic do wyschnięcia skóry w tym miejscu,ale nie można tez przesadzac i "naklepywac" mascią tatuaż,