Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piasek pustyni

Do majacych bujna wyobraznie....

Polecane posty

Gość piasek pustyni

musze narysowac rysunek, chodzi o to zeby zawieral w sobie jakis ukryty sens, nie widoczny na 1 rzut oka np. lustro w ktore jest wbity noz, my widzac ten obraz mozemy sobie wyobrazic ze gdy podejdziemy do tego lustra noz znajdzie sie na naszym ciele czyli chec skonczenia ze sobą. albo ciemno, ulica a na niej maly but nie widzimy wypadku z udzialem dzieci ale to przychodzi nam na mysl MACIE JAKIES INNE POMYSLY?

Gość . . .
ja na twoim miejscu zajzalabym do slownika symboli i stworzyla prace w ktorej nackalabym symboli do oporu ale zeby tworzyly jedno konkretne przeszłanie. zrobilam taka prace aturalna na ustny z polskiego i dostalam 100% :-) ps. pomysl z nozem jest niezly tylko strasznie brutalny...brrrr :-D

Gość piasek pustyni
tyle ze to pani powiedziala:) ale zes wymyslila z tymi symbolami tylko ze ja nie mam takiego slownika:( ale w necie poszukam dzieki:) i prosze o inne propozycje

Gość piasek pustyni
z tego co widze to sa tylko oferty aby kupic no nic poszukam jeszcze

Gość piasek pustyni
macie cos?

Albo las - wszędzie pełno ślicznych, bujnych drzew a gdzieś z boku jedno całe łyse. To może symbolizować inność, połączoną z uczuciem smutku i samotności. Potargany miś, z \"flakami\" na zewnątrz jako symbol molestowanych dzieci. Gdzieś w kadrze może się znaleźć mała dziecięca rączka. ( kurde, czemu ja same drastyczne rzeczy pokazuję :P ) Albo motyla zamkniętego w szklance odwróconej do góry dnem, jako symbol zniewolenia.

to może być trudne ale próbuj: naga kobieta w swoim mieszkaniu podchodzi do okna z aparatem cyfrowym ( cyfrówką ) i chce przez zamknięte okno , czyli przez szybę zrobić fotkę tego co widzi na zewnątrz i pstryka fotkę, rezultat jest taki, że na fotce widać okolicę ale również w szybie od wewnątrz odbija się jej naga postać i są widoczne jej piersi i twarz oraz długie włosy oraz to, że trzyma cyfrówkę w dłoniach. Mam jeszcze inny pomysł :)

Ręce z pomalowanymi na czerwono paznokciami + róża, kolce, które je ranią. Symbol zranionego serca, złamanej miłości. Albo serce na sznurku. albo sznur czarno-białych kredek i gdzieś miedzy nimi jedna kolorowa :) Pióro, ale takie na nabieranie atramentu, kartka papieru, ono takie.. leżące, a obok plama czerwona. Ni to atrament, ni krew..

Gość piasek pustyni
nie bylo mnie chwilke wracam a tu tyle pomyslow Fioletowo Liliowa dziekuje Ci z calego serca wszystkie sa znakomite teraz mam problem bo nie wiem ktory wybrac

Gość piasek pustyni
wszędobylski niestety ale takich zdolnosci to ja nie mam

Gość nie wiem czy może być
a może piękny - jakby z marzeń sennych - ogród taki trochę bajkowy ? bogactwo soczystych kolorów, motyle, bujne zielenie, gatunki kwiatów o niesamowitych kształtach i wielkich kielichach itp a gdzieś w rogu rysunku kawałek krzesła i nogi kogoś, kto na nim siedzi w trawie biała laska dla niewidomych często jesteśmy ślepi, bo nie dostrzegamy piękna, mimo że jest ono blisko nas, np. ukryte w drugim człowieku :) A może czasem warto zamknąć patrzydła i zobaczyć coś oczami wyobraźni ? Piękniejsze, niż jest w rzeczywistości ? To się nazywa " marzenia " ;)

Nie, jeśli coś pisuję to tylko czasem wiersze ;-) oj.. zawstydzacie mnie.. tak tylko pomóc chciałam. schowam się za kwiatkiem🌻 jak się coś przyda to będzie super

oo.. Albo kwiatek bez płatków. tzn wiesz, łodyżka + ten środek, na nim jakaś pszczoła albo coś innego, a płatki opadnięte niżej, takie już zwiędnięte. To może symbolizować ulotność urody i królowanie nad nią tego, co \"w środku\" i najbardziej \"wabi\"

Albo to, co takie częste na kafeterii ;) zjawisko na śluby, wesela.. Odrysuj na kartce swoją rękę.. tzn dużo \"swoich rąk\" ;) w różnych pozycjach. I jedną taką rozpostartą na środku. O! Albo niech tamte na nią wskazują którymś palcem. No i tamte wszystkie mają obrączki, a ta w środku jest \"wolna\"

No tu mnie jeszcze naszło po tym, jak ktoś wcześniej pisał .. Ale to by wymagało trochę czasu.. narysować pokój, a raczej taki kadr z jakiejś imprezy w domu - ludzie śmiejący się, trzymający w rękach jakieś drinki, muzyka gra.. taki ogólny tłum. Jest sofa - na niej ludzie rozmawiający ze sobą, a obok drewniane krzesełko i na nim mała dziewczynka z szeroko otwartymi oczyma i buzią. To o braku zainteresowania własnym dzieckiem ..

Fioletowo Liliowa nies......samowita jesteś Szanowna Pani, jedna na milion z taką wyobraźnią :) bardzo proszę, pochwal się czym się zajmujesz ?

Pełne usta pomalowane czerwoną szminką a w nich kolczasta róża :) (Bolesna pokusa) Słońce i deszcz tworzące tęcze którą w połowie drogi blokują czarne chmury i nie może ona dotrzeć do ziemi i być widoczna dla ludzkiego wzroku. (Niemożność osiągnięcia celu) Bogaci ludzie od których bije przepychem idący ulicą i nie zwracający uwagi na biedną zmarźniętą psinę ukrytą w kącie wielkomiejskiego wieżowca nieopodal świątecznej choinki ustawionej w centrum jakiegoś placu. (Znieczulica i egoizm oraz brak współczucia, chęci niesienia pomocy)

Brawo :) Ciekawy jestem, w jaki sposób byś sobie poradziła z narysowniem lub opisem takiej historii: wiek XV , zamek rycerski krzyżaków , gdzieś na Warmii lub Mazurach i tam w tym zamku dochodzi do mordestwa , bardzo młoda panienka z kruczo-czarnymi i długimi włosami o nazwisku Barbara Swan mająca 14 lat zostaje zgwłałcona i brutalnie pobita przez pewnego Krzyżaka, żeby na zawsze milczała ten Krzyżak odcina jej głowę , która toczy się po schodach zamkowych , teraz po tylu latach duch Barbary Swan jest obecny w tych ruinach zamkowych. Kto przybędzie do zamku to nadal słyszy ducha tej młodej kobiety. Czy zechcesz po swojemu tą historię opisać ?

Gość piasek pustyni
juz rysowalam las, ale teraz zdecydowana jestem na rece i jedna z obraczka. wszystkie wasze pomysly zapisalam przydadza sie w dalszej edukacji. dziekuje jeszcze raz wspaniale pomysly.

Rysować nie potrafię.. staram się tylko malować słowem.. hm.. (wybacz, trochę się rozpędziłam i pozmieniałam ) Ciemny zamek, palą się tylko świeczniki zawieszone na ścianach... słychać tylko czyjeś pospieszne kroki. Otwierają się drzwi, na krzesełku, przy regale siedzi mała dziewczynka o bladej twarzy i długich, czarnych włosach niedbale zaplecionych w warkocz. Kiedy Krzyżak zbliża się do małej Basi, ta, słysząc go, a może raczej czując obecność, odwraca głowę i patrzy mu prosto w oczy. Wcale nie jest przerażona. A może tylko udaje? Krzyżak jest już prawie przy niej, chce dotknąć jej swoimi obrzydliwymi łapami i wtedy dziewczynka, siedząc wcześniej jak kamienny posąg unosi rękę do góry i z ogromnym impetem daje mu mocno w twarz. Tego Krzyżak przewidzieć nie mógł. Rozzłoszczony, praktycznie kipiący wściekłością, wybucha wprost w nią, szarpie ją i przewraca na ziemię. Dziewczynka jednak nie reaguje, ciągle patrzy mu się prosto w oczy, jakby była w jakimś amoku. I nawet wtedy, gdy wymierza jej cios za ciosem, a potem brutalnie gwałci, ona nie wydaje z siebie ani najmniejszego dźwięku. Kiedy już zmęczony krzyżak wstaje, spostrzega brak emocji na twarzy małej Basi. Przegrał. Aby ratować resztki przekonania o swej domniemanej wygranej, ze złością podnosi ją z ziemi, dobiera miecza i wymierza jeden cios - za jego płomieniem głowa kamiennej dziewczynki upada na ziemię i powolutku toczy się.. natrafia na schody i wtedy nabiera tępa - wiruje, wiruje, wydawać by się mogło, jakby jej oczy chciały jeszcze zarejestrować ostatnie obrazy.. w końcu uderza o ostatni kamienny schodek - to koniec. Jakby spojrzeć w tym momencie na jej twarz, dało by się zauważyć dwie krwiste łzy wypływające z oczu.. czyżby to był żal.. ? Od czasu tego morderczego gwałtu minęło tyle stuleci, Barbara nadal nie upuściła sławetnych schodów, ani komnaty swego cierpienia. Wystarczy w nieodpowiedniej porze przejść się po schodach, by po jakimś czasie zostawiać krwawe ślady. Jeden ze śmiałków zadeklarował się, iż spędzi noc w zamczysku. Nie wytrzymał jednak - jego samobójcze zwłoki znaleziono pod murami najwyższej wieży zamku. Podobno nawet progu przekroczyć nie mogą Ci, którzy mają co nieco na sumieniu.. jak myślisz, dlaczego..?

Gość ...Viola
heh Fioletowo Liliowa podaj mi tez tego linka cio???? podasz jak dam meila/?:P heh bo bardzo podoba mi sie to jak piszesz masz super wyobraznie xD

Tylko to nie będzie link do żadnych opowiadań itp.. hm.. nie lubię takich rzeczy pisać.. z resztą napiszę Ci w mailu. Jak chcesz, to daj, mogę Ci wysłać. To trochę osobiste miejsce, ale.. ;)

to z niewidomymi ludźmi depczącymi własne oczy fioletowej najbardziej mi sie podoba a ja zabawię się w obrazki mające jakieś powiązanie z moim nickiem;) 1. Kran i spadające z niego krople wody ku ziemi , gdzie najniższa kropla rozpada się po zderzeniu z podłogą i zamiast np. trzeciej kropli małe 😍. Cały obrazek w odcieniach szarości a 😍 oczywiście krwiście czerwone. Znaczenie dosłowne: nawet miłość nie pokona grawitacji, znaczenie symboliczne -obojętnie;) 2. 😍 w pasach bezpieczeństwa. Znaczenie: miłość jest szalona 3. Duża klepsydra gdzie w górnej \"komorze\" juz kończy się piasek natomiast piasek przesypujący się do dolnej części formuje się w 😍 (które jest jeszcze oczywiście niepełne). Znaczenie : miłość przemija 4. Samotny budynek, świecąca latarnia i stojąca pod nią postać (zarys postaci w płaszczu), która rzuca cień w kształcie 😍. Znaczenie dosłowne : latarnia to tradycyne miejsce miłości, znaczenie symboliczne-obojętnie;)