Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaaczona

płączące niemowlę

Polecane posty

Gość zrozpaaczona

mój miesięczny synek cały dzień płacze i się pręzy. czy możliwe, aby kolka trwała cały dzień?

moj tak ma dzis od rana. spi po 30 min i nie spi 2 godzinki. daje mu herbatke koperkowa jak placze. troche pomaga

Gość zrozpaaczona
myślę, że dziecko nie płacze bez powodu, więc nie można go zostawić samemu sobie.karmię piersią, więc nie dopajałam go niczym, ale ja pijęherbatę z koperkiem. z diety wyeliminowałam chyba już wszystko, co może uczulać. czy może mu szkodzić mleko, które dostaje raz na dobę (NAN HR). ale zanim dostał pierwszy raz też płakał. w zasadzie to nie płacz, tylko przeszywający krzyk- jakby się czegoś bał. w ciągu dnia tylko dwa, czasem trzy razy jest pogodny i nie płacze, ale to trwa do 10 min. czy ktoś miał takie płaczące dziecko, czy to minęło z wiekiem? kiedy? proszę, pomózcie!

Mój syn miał mocne kolki prawie od samego początku do 3 m-ca - wtedy zaczęły stopniowo ustępować. Za te tygodnie raz miałam koszmarny dzień kiedy autentycznie miał kolkę kilka godzin - nosiłam go prawie cały czas na rękach, bo nie uspokajał się prawie w ogóle. Spał wtedy tylko 3 razy po 30 min. To był ciężki dzień dla mnie i dla niego - na szczęście już się nie powtórzył. Co do kolek często u dzieci bywają one o różnych porach i różnym natężeniu.

Gość dobrze ci radze
wybierz się do przychodni i poproś pielęgniarkę o zważenie dziecka. Jesli prawidlowo przybiera na wadze, to przyczyna moze byc inna. Moje dziecko tez tak plakalo i okazalo sie, ze jest glode i nie przybiera na wadze (za malo mialam pokarmu). 🖐️

aaaa dodam, że próbowałam różnych diet i specyfików, ale niewiele to pomagało. Trochę ulgi przynosiło podawanie Gripe Water - jedyne co się u nas sprawdziło. Polecam spróbować. Kiedyś pediatra w szpitalu powiedziała, że są kobiety, które żyją o samej wodzie i suchym chlebie, a ich dzieci i tak mają kolki. Ponoć głównie to zależy od dojrzałości układu pokarmowego dziecka niż od tego co je kobieta. Przecież w ciąży jemy wszystko, a dzieci są tym odżywiane.

Proponuję o tym porozmawiac z pediatra.Oni wiedzą,czy dziecko pręży sie,ponieważ boli je brzuch,czy tez np.ma zapalenie układu moczowego:O Tak więc-przejdz sie do pediarty i zapytaj. Pozdrawiam. P.S. Tez miałam kolkowe dziecko. Masakra.Do 12tyg.:O:O:O:O

Gość doradzam
podaj mu moze czopka VIBURCOL mozna stosoawac od pierwszego dnia zycia dziecka napewno nie zaszkodzi a byc moze pomoze

Gość zrozpaaczona
viburcol, infacol, esputicon - nic nie pomaga, ale dziękuję za radę. mały przybiera na wadze, co widać gołym okiem, więc pediatra bagatelizuje problem

Gość zrozpaaczona
tym razem spróbuję może gripe water

mo dostal kolki od wedliny- wczoraj zjadlam- salami z indyka(taka nazwa) Asiek ja mam diete. malo co jem. ale tomkowi to pomaga. po mleku kolki, po serku kolki itd.......no i po wedlinie- innej niz szynki drobiowe. herbatke daje mu hippa.

zrozpaczona - miałam dokładnie to samo, syn przybierał na wadze, aż za szybko. To też może być przyczyną kolek. Spróbuj Gripe Water - mojemu bąblowi też nic nie pomagało, a to jednak przynosiło ulgę. Pediatra w naszym przypadku rozkładał ręce, bo nic nie pomagało i tylko pozostało przeczekać oraz stosować jakieś swoje sposoby. Mojego syna uspokajał... szum suszarki ;) a czasem braliśmy go do samochodu i jeździli bez celu - różne są metody :)

Gość jusiek
mój mały też się prężył i położna poleciła mi krople SAB SIMPLEX są drogie,ale skuteczne na kolki rewelacja

Znajoma - dobrze, że u ciebie dieta pomaga:) u nas kompletnie się nie sprawdziła:o Trzymam kciuki za wszyskie mamusie \"kolkowych dzieci\", bo wiem jakie to okropne dla nich i dla dzieci🌻

Gość współczuję...
Niestety są dzieci, które płaczą bez powodu. Ja jako niemowlę ryczałam non stop, mama była bezsilna. Próbowano różnych metod, żeby mnie uśpić. Bujano mnie na huśtawce, ale po zejściu z niej, momentalnie wpadałam w ryk, kiedy wózek przestał się ruszać, wyłam od nowa. Rodzice jeździli ze mną po lekarzach, bo myśleli, że naprawdę coś mi jest, a ja po prostu byłam małą histeryczką i płacz był moim sposobem na życie:D

Najczęściej dzieci mają kolki po ciężko strawnych potrawach, smażonych, grzybach oraz nabiale pod każdą postacią. Najlepiej tego unikać - jeśli nie pomaga to raczej nic nie pomoże ... Dodam, że mój syn poza atakami kolki był bardzo wesołym, roześmianym i otwartym dzieckiem - od samego początku:)