Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość benzacne---

podrażnienia po benzacne.pomocy!

Polecane posty

Gość benzacne---

No tak,uzywalam benzance przez 2 tyg. (pryszcze na twarzy) i dopiero dzisiaj rano,gdy wtsalam...moja twarz wyglada okropnie! jest czerwona,troszke spuchnieta...wyglada,jakby byla poparzona...zara ide do apteki po jakas masc na to,bo pewnie zwykly krem nie pomoze :( Mam nadzieje,ze do swiat i sylwestra mi zejdzie ;( tylko jak ja bede chodzic na uczelnie?!?! :( mial ktos podobny problem? ile twralo wyleczenie tego podraznienia (uczulenia?) ? twarz mnie swedzi :(

Gość malutka22
ja tez go mam i nic nie dzieje sie...

Gość benzacne---
ja mam krem dove...dodatkowo zaczeam pic wapno. jak sie troszke sciemni to pojde do apteki. Jejku...jaka ja bylam glupia,ze myslalam,ze on mi pomoze. w sumie,pomogl..pryszczy nie mam,ale teraz...teraz mam taka jakby kaszke na twarzy,ktora bardzo swedzi. Myslicie,ze do pon. moze mi to zejsc?

Gość romantyczny intelektualista
może nie całkiem,ale powinno być lepiej,naprawdę polecam panthenol,ja miałam w tym roku bardzo mocno poparzona twarz po wizycie w solarium,a za kilka dni absolutorium,byłam spękana,ale po kilku dniach było dużo lepiej

Gość benzacne---
no,ale do świat chyba powinno mi juz zejsc,prawda? PObiegne do apteki,jak tylko kolezanka do mnie przyjdzie. Pani aptekarka zobaczy moja twarz i na pewno mi cos doradzi. Kurcze, nawet w lusterko nie chce mi sie patrzec;(

podrażnil Ci skore, benzacne jest bardzo silny, moze nawet wypalic. Idź do apteki albo derma jesli masz mozliwosc.

Gość benzacne----
bylam w aptece.Pani zalecila mi picie wapna i masc flexiderm. Mam nadzieje,ze pomoze :(

ja miałam to samo!! opuchlizna 3 mm , czerwone, swędzace i gorące!! przez 3 dni!! panthenolem psikałam, (dodam ,że miałam to na plecach!!) strasznie swędziało

Gość halucynka
nadtlenek benzoilu (składowa takich preparatów) jest środkiem drażnięcym. u niektórych osób występuje nadwrażliwość. odstaw na jakiś czas i spróbuj ponownie. skóra może się do tej substancji przyzwyczaić. jeśli skóra się nie przyzwyczai musisz zmienić środek. tak nawiasem mówiąc to jest to lek wyłącznie objawowy i nie powoduje trwałych efektów. radzę i tak pójść do dermatologa i poprosić coś, co likwiduje trądzik na dłużej (leki pochodne retinolu do stosowania zewnętrznego). pomaga takrze przemywanie spirytusem salicylowym lub kwasem bornym. uwaga: czy napewno używasz benzacne 5%? jeśłi używasz 10% zmniejsz dawkę! ............... darmowe strony internetowe www.pierwszy.net

Gość benzacne----
5% ... pani tez mi kazala to odstawic.Ja na pewno nie bede tegpo uzywac..nigdy! emalka... a po tych 3 dniach zniknelo co zupelnie? ile trwalo twoje wyleczenie tego uczuclenia?

Gość merry christmas

Gość Paullllla
Mam to samo !!! Czerwona skóra a na drugi dzień podpuchnięte oczy! Tragicznie. Jestem czerwona i swędzi mnie twarz .! a dzisiaj mam impreze . Mam nadzieję ,ze mi zginie do wieczora.

benzacne nakłada sie punktowo a nie na całą twarz! zresztą on jest do kitu, strasznie podrażnia. wiem, bo stosowałam i nigdy juz do niej nie wróce. buzie miałam nie dośc ze czerwoną, zaognioną to jeszcze tak swędziała ze budziło mnie to w nocy! musisz teraz złagodzic czyms te objawy.połóż na twarz gaze z naparem z rumianku albo przemywaj delikatnie naparem buzie. a na trądzik kup sobie maść stosowaną od wielu wielu lat ale bardzo dobrą i skuteczną TORMENTIOL. w aptece kosztuje ok 6zł.smaruj na noc nawet całą buzię, on jest tłusty wiec na dzien sie nie nadaje. ładnie, czekoladowo pachnie. to moja ulubiona maść na pryszcza :)

Gość evene
ja również używałam kiedyś benzacne i mimo,że mam wrażliwą skórę nic po nim złego się nie działo za wyjątkiem wysuszenia, oczywiście nakładałam punktowo, nie smarowałam tym całej twarzy!

Gość czy sa tu....
takie sa skutki uboczne tego zelu.tez stosuje i mam jedyi=nie wysuszona twarz a stosuje go juz bardzo dlugo

Gość bubencjał
eh , nałożyłam punktowo benzacne , swędzi mnie cała twarz i szyja, mam plamy i oczy jak u miśka, takie opuchnięte .. nie wiem co robić uż , tak mnie to dołuje :( ciągle ja nawilżam kremem nivea, cera mi się łuszczy, jak nigdy.. mam nadzieję, ze mi to zniknie z twarzy za parę dni :(

Gość Marzenia się spełniają_*
masz uczulenie na składnik tej maści - jeżeli poczujesz, że coś jest gorzej, to leć na pogotowie wypij wapno

Gość nuśka 11
Ja miałam to samo byłam strasznie wystraszona jak spojrzałam w lustro po zmyciu benzacne ale szybko posmarowałam kremem nivea na odparzenia a na to jeszcze krem bambino mineło mi po kilku minutach jakieś 20 min.

Gość gość
Objawy, które opisujecie są typowe dla alergii kontaktowej, jest to alergia z reakcją opóźnioną, dlatego wyprysk może pojawić się nawet do 4 tygodni od pierwszego użycia. Najlepiej schładzać skórę przez ok. 10h co godzinę (na 15 min). Natomiast w dzień smarować się kremami dla alergików silnie nawilżającymi. Jeżeli macie możliwość to polecam też maść z kortykosteroidami, ale w jak najmniejszym stężeniu (stosować przez 5 dni, absolutnie nie wystawiać jej na działanie UV). Dermatolog wyleczy was ze skutków tej alergii, ale jeżeli chcecie uniknąć takich rewelacji w przyszłości lepiej udać się do alergologa. Pozdrawiam ;)

Gość gość
Na popażenia po kremie benzakne użyj termentiol naluż go na poparzenie patyczkiem do czyszczenia uszu zostaw na 20 minut i wacikiem zbierz tą maść i gotowe.Polecam Ja Tak zrobiłam i było genialnie

Gość gość
Maiłam dokładnie to samo, sucha podrażniona skóra po benzakne, jak byłam z tym u dermatologa to powiedział bym jakąś maść z aloesem kupiła. Używam Sevolium i póki co sprawuje się świetnie do nawilżania.

Gość gość
Oj podrażnienia po benzacne to ja też miałam i to spore... walczyłam z nimi kremami nawilżającymi. Na noc jakiś tłusty nakładałam. Teraz używam sevolium, o którym dużo czytałam w internecie.. ma taką przyjemną konsystencję żelu i szybko sie wchłania. Bardzo mi odpowiada, bo jest skuteczny i przede wszystkim nie ściąga mi twarzy, a wręcz przeciwnie.