Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sillah

ARCHITEKTURA KRAJOBRAZU - czy malowanie jest trudne???

Polecane posty

czesc! mam pytanie, czy egzaminy na architekture krajobrazu z rysunku i mslarstwa sa bardzo trudne? i czy taki kurs jest konieczny? a jesli tak to gdzie moge chodzic? jestem z lublina, i wiem ze jest w jednej szkole (prywatnej plastycznej) taki kurs ale tam podobno niczego nie ucza no i czy jesli nigdy niemalowałam to czy mam jakies szanse sie teraz nauczyc? i ile m.wiecej trzeba miec punktow z matury zeby sie dostać?? ja pisze z bioli, nie jestem asem i nie wiem czy to poprostu nie jest marzeniem sciętej głowy.. DZIEKI ZA WSZELKIE INFO pozdro

Gość nitaa
Mogę Ci tylko powiedzieć na przykładzie mojej uczelni. Prawda jest taka że na architekture dostają sie tylko najlepsi zazwyczaj po szkołach plastycznych, rzadko się zdarza żeby dostał się ktoś kto wcześniej nie ćwiczył rysunku. W Wa-wie na SGGW przeprowadzany jest specjalny kurs rysunku, prowadzą go wykładowcy i kształcą głównie pod kątem egzaminu więc na pewno zwiększa on szansę na przyjęcie. A co do matury z bioli to z tego co pamiętam trzeba było mieć minimum 70 z podstawy i 60 rozszerzonej i egzamin z rysunku zaliczony na 5, jak będzie w tym roku trudno powiedzieć Pozdrawiam i życze powodzenia

dzieki:) (oczywiscie mówiłas o architekurze krajobrazu a nie o zwykłej?)

Gość tez sie na to wybieram
i tez nie cwicze rysunku, ale bede próbowac

Gość a matura coraz blizej.......

Gość 65543
jestem na 2 roku AK w Szczecinie. chodzilam 2 tyogdnie w wakacje na kurs rysununku (a wczesniej nigdy nie rysowalam) i dostalam sie na architekture:) wszytskiego da rade sie nauczyc :) p.s nie lubie rysowac :P

Gość alhambraa
Radze nauczyc sie rowniez biologii. Na sggw rysunek zdalam swietnie natomiast poleglam na biologii ;). No ale nic i tak juz jestem AK ;)

Gość powiedz mi prosze
a co to jest AK w Szczecinie????????? i czy egzamin z rysunku był trudny???????

ja staralam sie na ten kierunek... dostaly sie tylko te osoby co ukonczyly kurs rysunku u egzaminatorow.. nie podaje uczelni...

zdawalam dwa lata z rzedu - raz do warszawy, drugi raz i do olsztyna i do warszawy bylam po rysunku w szkole (ale liceum nie bylo plastyczne), dodatkowo po kursie na asp gdanskim i po kursie rysunku na sggw nie dostalam sie prawda jest taka, ze ten kierunek jest na chyba 4 uczelniach panstwowych w zwiazku z czym jest wielu chetnych na miejsce biora tylko najlepszych w warszawie dochodzi jeszcze kwestia \"podpasowania\" tematu, moze to byc np. brzeg widziany np. z kajaku, kazdy rysuje \"z glowy\" wedlug mnie latwiej obiektywnie ocenic martwa nature niz milion roznych wizji martwa jest w olsztynie ja zdawalam jeszcze biologie (wysoki poziom), ale pewnie nowych maturzystow to nie dotyczy

tam gdzie ja zdawałam na egzaminie jeden egzaminator wyszedl z kartka papieru jednego z egzaminowanych i wrocil z nia oddajac ja mu.Tłumaczyl sie wszystkim ze kartka nie była podbita pieczatka i ze nie została by sprawdzona przez egzaminatorow. Tylko po co on wychodzil z kartka skoro mogl przyniesc pieczatke??? Oczywiscie wszyscy tak sie bali ze nic sie nieodezwali. Ale czlowiek byl glupi...

Gość Absolwent ak
Kurs zmieni twoje podejście do rysowania. Jest Konieczny!. Oprócz tego trochę zdolności plastycznych i wyobrażni. Biologi ucz się tyle aby zaliczyć na minimum. rySUNEK PRZEDE WSZYSTKIM. Wyżej oceniane są prace wykonane farbami. Rysuj z jajem! szybko i bez namysłu! Mniej myślisz lepiej wypadasz! Pozdro

Gość do Absolwenta AK i nie tylko
mam pytanie, ile czasu trenowaliscie rysunek? czy jesli teraz zaczne to mam szanse jesszce sie nauczyć????????

Gość Edyta12345
ile czasu chodziliscie na kurs? i ile m/w za niego płaciliscie???

Gość no własnie ile trwa kurs
i czy mozna nauczyć sie malować z jakichś książek???

No a ja myślałam,że do tego przede wszystkim potrzebny jest-TALENT.

Gość dobry nauczyciel rysunku
i malarstwa (mysle o art. plastyku, ktory m,a pojcie otym czego sie wymaga na uczelni) jest w stanie ocenic po twoich domowych pracach i po jednej lekcji, czy masz zdolnosci.Na kursie oczywiscie, niby kazdego naucza jakichs zasad, ale jesli sie nie ma wrodzonego daru, to potem będzie tylko męka. Porysuj cos z natury ippokaz jakiemus profesjonaliscie ,jesli go znasz ( byle szczeremu) Tak ci radze jako plastyk.

Gość do dobry nauczyciel rysunku
dzięki

Gość to chyba zalezy
od uczelni? na jednej słyszałam ze jest nacisk na przedmiot, a rysunek łatwy, słyszałąm ze wystarczy opanować podstawy i zasady rysunku, mozna przychodzic z linijką, na innej uczelni cos innego biora pod uwage np. swiadectwo

Gość artyści i nie artyści
ludzie z AK prosze was o opinie!! powiedzcie mi jak to jest z tym malowaniem, i czy ciezko sie dostac, bo nie chce łozyc kasy na kurs a pózniej sie i tak nie dostać

Gość ak IV
jestem na 4 roku arch.krajobrazu. Egzamin z rysunku i malarstwa jest BANALNIE prosty dla kogoś kto skończył liceum plastyczne. JEdnak dostaje się też dużo osób ze słabymi zdolnościami w tym kierunku. Bo to można dopracować w trakcie studiów. No i studia te nie opierają się na rysowaniu, są tylko elementy ryzunku. Głównie to praca nad projektami najpierw ręcznie a potem na komputerowych programach graficznych, np. Corel, Photoshop itp. Także nie ma co się bać tylko próbować zdawać!!! Bo jest super! Pozdr!

Gość Edyta12345
Ak IV dzieki Ci bardzo.. chciałam juz zrezygnować ale skoro tak to chyba sie wybiore na ten kurs z rys. i malarstwa, jesli mzoesz to jeszce odpowiedz mi na pytanie: gdzie studiujesz i gdzie ewentualnie jest sie łatwo dostać? i czy jest po tym praca? bo słyszałam ze tylko dorywcza i ciezko po tym cos znalezc

Gość to znowu ja - Eda
no cóz mineło troche czasu jak załozyłam ten topik, bede zdawac na AK, a noz sie dostane, jak sie dostane to tu napisze:) pozdro

Gość edyta 12345
eh, topik nie cieszy sie popularnoscia moze terazktos cos napisze jako ze okres pomaturalny mamy, nie wiem, ja bede miec egzamin praktyczny z rysunku odrecznego, ale co to bedzie to nie mam pojecia, podobno mzoe byc altanka albo ogród ale oc konkretnie to nie wiem piszcie jak cos wiecie!! wszystko o tym kierunku

Gość edyta 12345
nikt nic nie pisze:( szkoda, a chiałam sie dowiedziec czegos wiecej

a ja mam takie pytanie...czy ktos wie ile trzeba czekac na wyniki z egzaminu odrecznego (uniwersytet przyrodniczy w poznaniu)!! jutro czyli dzisiaj mija rowny tydzien od egzaminu i jestem ciekawa kiedy pojawi sie lista przyjetych...