Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

VVV

Jaka jest różnica czy jest się w związku czy nie jeśli...

Polecane posty

...jeśli widuje się z tą drugą osobą tylko przez pare godzin raz na tydzień albo raz na dwa tygodnie (tak robi wiele osób mieszkających w akademiku) albo raz na miesiąc (jeśli mieszkają w oddalonych od siebie miastach). Albo jak jedno z nich pracuje za granicą i większość roku go nie ma. Ja nie jestem w żadnym związku ale na mój gust to mała różnica

Gość chciałabym ci odpowiedzieć
ale nie rozumiem o co chodzi :-(

Oj, duża różnica jest. Niektórym taki model związku pasuje; tu chodzi o pozucie, że gdzieś tam na świecie jest ta wybrana osoba, za którą się tęskni i którą się kocha.. i ona ma tak samo :-)

ahaaaaaaaaaaaaaaaa........................... no to w sumie, ja też mogę sobie wymyśleć, że mam dziwczynę, i że gdzieś jest itd itd..no nie:)? albo mogę NAWET smsesowac albo e-mailowac z jakąś, no to już będzie zupełnie jak tamto...ino mi nadal wydaje się, że to ...jakieś takie...

Oj, VVV :P Wymyślenie nic nie da, to naprawdę nie jest to samo. Widzisz, byłam kiedyś w takim związku, że widywaliśmy się przez weekend.. Studiowaliśmy w różnych miastach (żeby nie było - nie rozstaliśmy się z powodu odległości, pojawiły się inne problemy). I raczej chodziło o to, żeby budzić się rano z myślą o tej osobie, wiesz, sms w ciągnu dnia, mail czy coś, telefon :-) To bardzo pomaga w utrzymaniu takiego związku. A poczucie bycia kochanym i kochania drugiej osoby - no tego nie da się wymyślić, takie \"ubzdurane\" to nie jest TO. Uwierz mi ;-)

Kici-kici masz racje, dokładnie o to chodzi. to takie poczucie ze ta druga osoba istnieje, jest rzeczywista, mozna do niej zadzwonic i zawsze liczyc na wsparcie. ale ja juz chyba nie zdecyduję się na taki związek:( chciałabym aby moj partner był wtedy kiedy go potrzebuje, kiedy chce sie mu wypłakac w rekaw i kiedy chce sie cieszyć z jakieś rzeczy.

od tego są też czasem przyjaciele. przyjaźń to siostra miłości podobno...ja tak mam i jestem szczęśliwy :)

Wiesz ja jestem w zwiazku i powiem tylko tyle :z moim chlopakiem rozmawiam o wszystki,on mowi mi wsztystko, jestesmy ponad 4 latak razem i poza soba swiata nie widzimy no i co moim zdaniem jest roznica w byciu w zwiazku to ze z TA najukochansza osoba decyduje sie na pierwszego buziaka,wspolne wakacje no i na ten nasz pierwszy raz a z jakims tam kolega to chyba nie podejmuje sie tak powaznych decyzji jak np seks!!!!

miałem na myśli związki na odległość, o tęsknocie za osobą, której przez większość czasu nie ma w pobliżu... przepraszam, nie sprecyzowałem się.. (o ile to do mnie ta odp)

ja tez mowie o milosci na odleglosc bo ja mieszkam w krakowie a moj chlopak w poznaniu tj ponad 400km i nic nam w tym nie przeszkadza jestesmy bardzo ze soba szczesliwi!!!! ps. a od stycznia najprawdopodobniej bedziemy juz mieszkac razem u mnie tzn w moim mieszkaniu w krakowie=)

no to super, że tak macie... to może mi poradzisz albo ocenisz zachowanie dziewczyny mojego kumpla, który też jest za granicą od 4 m-cy (widzieli sie może 1.5) i ona do niego nie wyśle np kartki świątecznej, bo czeka aż przyjedzie w styczniu to sobie pogadają. A jak był na miejscu to świata za sobą nie widzieli. On nie ma czasu za bardzo myśleć o tym wszystkim, ale się cholernie przejmuje, a potem to się odbija na rodzinie, przyjaciołach... Swego czasu robił z niej taką ofiarę, że jej nie stać, etc... że jej nie rozumiemy, a teraz czeka na przyjazd, żeby sobie z nią porozmawiać i takie tam, co już dawno powinien był zrobić...

no nie wiem powiem tylko tyle ze moj chlopak tez swego czasu pracowal za granica ale wtedy to gadalismy przez internet no i raz w miesiacu przyjezdzal!!!!a Twoja kumpela musi byc twarda laska spoko odezwie sie dopiero jak przyjedzie to moim zdaniem troche dziwne nie sadzisz?

dla mnie to ona jest do bani, jeżeli chodzi o takie podejście do związku w ogóle... czekam ąz moój kumpel wróci to mu przemowię do rozsądku a jej pomogę zrozumieć czym związek jest. no dzięki