Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pobożny

Grzech Onanizmu

Polecane posty

Gość Pobożny

Wyśm,iewany przez rzesz liberalnych psychologów wmawiających nam, że to jest "naturalne" czyli dobre czyli można to robić z czystym sumieniem nie zważając na Boga czy samego siebie... Grzech masturbacji jest jak nowotwór, który często zaczyna się od chęci zaspokojenia prostej ciekawości, ale tak samo jak w przypadku biblijnej Ewy z raju – „spróbowanie” nie daje żadnej odpowiedzi, a tylko rozdziera serce. człowiek odkrywa, że zniszczył coś w sobie, już nie jest taki jak przed..., zaczyna się oskarżać, poniżać, gardzić sobą... Ta postawa wobec siebie rodzi blokadę przed drugim człowiekiem. Przyjaźnie stają się coraz bardziej oziębłe, bo świadomość własnej nieczystości nie pozwala zbliżyć się do drugiego. W konsekwencji grzech masturbacji prowadzi do wyizolowania, do coraz większej samotności, w której człowiek już nie ma żadnych szans obronić się przed atakami złego. Co zrobić w takiej sytuacji? Człowiek powalony i zdeptany przez swojego przeciwnika nie znajdzie w sobie tyle siły, by od niego się uwolnić. Może jednak poprosić sojusznika, który jest potężniejszy od jego wroga. Psalmista modli się: „Wystąp, Panie, przeciw tym, co walczą ze mną, uderz na moich napastników! pochwyć tarczę i puklerz i powstań mi na pomoc. Rzuć włócznią i toporem na moich prześladowców; powiedz mej duszy: Jam twoim zbawieniem” (Ps 35, 1-3). Szukanie Sprzymierzeńca rozpoczyna się wówczas, gdy człowiek pokornie uzna swoją bezradność, jak celnik z przypowieści Pana Jezusa, który przygnieciony swoimi grzechami potrafił tylko powtarzać :”Boże, miej litość dla mnie grzesznika!” i ta modlitwa stała się dla niego ratunkiem! Najlepszy Sprzymierzeniec – Jezus jest bliżej Ciebie niż myślisz. Twoje pokorne ledwie słyszalne westchnienie stawia Cię w Jego potężnej obecności.

Gość tiaaaaaaaa
1) nie uważam żebym coś w sobie zniszczyła 2) moje serce nie jest rozdarte 3) nie gardzę sobą 4) nie mam blokady przed drugim człowiekiem 5) nie czuję się nieczysta 6) wyizolowana też nie jestem Mało tego robimy to razem i patrzymy na siebie :p I samobiczowac się za to nie zamierzam ani modlic się żeby mnie opuściło "to zło" :p Spróbuj a zobaczysz jakie to przyjemne. Współczuję i życzę powodzenia w odkrywaniu swojego ciała i czerpaniu z tego przyjemności :D

Gość Pobożny
Niestety to prosta droga do zatracenia. Masturbacja przemienia ludzi w niewolników własnej żądzy, zamienia ludzi w chedonistów zamkniętych na drugiego człowieka liczy się tylko MOJA przyjemność zaspokojenie fizycznych potrzeb druga osoba staje się rzeczą z której można korzystać. Radze poczytać świadectwa ludzi UZALEŻNIONYCH od masturbacji którym nałóg zabrał czasem kilkanaście lat życia zniszczył rodzine i poczucie własnej wartości...

Gość Pobożny
alpine milk@ Słyszałeś o czymś takim jak polucje nocne? Tak to już Bóg urządził żebyś nie musiał grzeszć...

Gość tiaaaaaaaa
nie demonizuj kolego przesada jest niewskazana w każdym przypadku - czytaj - nadmierna świętojebliwość też jest szkodliwa i bardzo bardzo BE

Gość pierdoły na stoły
obcowanie z ciałem swoim ,jego,jej,to największa rozkosz na ziemi i właśnie dlatego Bóg obdarzył nas świadomością,nie tylko potomstwo jak u zwierzaków ale rozkosz ROZKOSZ chłopie:D

Gość lasla
A ja mam wyrzuty sumienia, że marnuję na to swoją energię. Mój mąz na pewno wolałby więcej energii z nim.

Nigdy nie mialem polucji nocnych. Marszcze freda zeby rozladowac napiecie, nie tylko dla przyjemnosci. Nie mam dziewczyny a popedu nie przepedze miotla i czosnkiem:)

Gość lasla
Zwierzaki - patrz pies na nodze od stołu. Tez ma przyjemnosć. Co ty przyrody nie znasz.

Gość tiaaaaaaaa
a ja mimo wszystko zamiast modlitwy wybieram "to drugie" :p

Gość nie no_ nie
trzeba przyznać Pobożnemu że wkręty dobre robi i tu za stworzenie ruchu na forum :D a Wy wszyscy myślicie że on tak naprawdę hehe no dobry numerek z Ciebie pobożny,ale chyba nie preferujesz pozycji na misjonarza,bo tak Cię oceniam na bardziej wygłodniałego :D

Gość przekonajmy poboznego
ze nie ma racji, niech sie wpisuja "zniszczeni przez onanizm" oraz "zdrowi onanisci", ktorzy zadnych niepokojacych objawow oktorych pobozny pisze nei zauwazyli. Poznajmy prawde. Ja pierwszy. Kilka lat onanizmu, zero skutkow ubocznych, duzo przyjemnosci. Obecnie szczesliwy w zwiazku, raczki odpoczywaja ;-P (po co jezdzic maluchem majac w łóżku....wroc, w garazu Mercedesa :D )

Gość Pobożny
Tak ci się teraz wydaje puki współrzyjecie ale to się kiedyś skończy np.gdy twoja żona zajdzie w ciąże co wtedy, zdołasz się powstrzymać?

Gość no no dobry jesteś
jjjjjjełopie pobożny ciężarne to dopiero mają ochotę

Gość zagorzala zwolenniczka
wez sie wypaluj koles to zalozysz topik: gdzie ja mialem oczy...albo rece, zajebista sprawa, jestem stara weteranka i uwielbiam to-sama, z partnerem, cudowna sprawa i nie zamierzam sie umartwiac jak wieki temu i uzycc zimnej wody, facet jest 21 wiek!!!

Gość tiaaaaaaaa
a może on tak jak pies ogrodnika - sam już nie może to i nas chce przekonac że to fu i be :D

Gość Pobożny
XXI wiek znaczy można mordować dzieci, współżyć z kobietami przed ślubem, marnować nasienie a zboczeńcy mogą adoptować dzieci bo w końcu XXI wiek czyli wszystko wolno...

Gość zagorzala zwolenniczka
nie kretynie, jest 21 wiek i ludzie wiedza wiecej i wiedza m.in. ze nie trzeba sie umartwiac, chlostac i palic onanistow na stosie!!!

a jak moj "mercedes" zajdzie w ciaze to mi zrobi dobrze ustami lub raczka :D PS. to nie mozena sie kochac z kobieta w ciazy jesli ona tego chce? pierwsze slysze, cos mi sie wydaje ze pobozny chyba chodzil na religie zamiast bilogii

Gość a może jednak nie
wkręt ino powalony taki czy cóś XXI wiek znaczy można mordować dzieci, współżyć z kobietami przed ślubem, marnować nasienie a zboczeńcy mogą adoptować dzieci bo w końcu XXI wiek czyli wszystko wolno... 1. dzieci mordowano /nawet w ofierze składano/ -czytaj biblię osiole 2.a Jezus też ślubu nie miał i bzykał -czytaj biblie osiole 3.zboczeńcy -rozumiem homoseksualiści powinni nabić cię na pal /ale to za duża przyjemność pewnie by była/ istnieją odkąd pamięcią sięgnąć -czytaj biblie osiole tylko kurwa ze zrozumieniem

Gość Pobożny
Jeśli dopada mnie głód seksu to wystarczy się pomodlić a Bóg napewno poestrzyma mój popęd.Można też namoczyć ręcznik w zimnej wodzie i owinąć wokół głowy,sposób stosowany przez wielu pobożnych Katolików,polecam!

tylko po co? jak mam ochote na lody to przeciez nie pojde pobiegac bo to przeciez nie to samo :|

Gość Pobożny
Jestem waszymi opiniami zbulwersowany!

a czym konkretnie?

Gość tiaaaaaaaa
jak ci adrenalina skoczyła to sobie ulżyj :D

Gość tiaaaaaaaa
tzn pomódl się chciałam powiedziec

Gość Pobożny
Ten ostatni wpis nie jest mojego autorstwa polecam kawalarzowi lekture dekalogu a konkretnie punktu 8 tegoż... Jak dotąd nie spotkałem jeszcze "tej jedynej" wystarczy mi miłość jaką obdarza mnie Bóg(możliwe, że zostane księdzem) a może jednak nie@ Jakieś bzdury wypisujesz bez poparcia w piśmie pewnie wyczytane z jakichś "postępowych" portali w rodzaju "racjonalista.pl"