Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dyskretna

Slub...

Polecane posty

Gość Dyskretna

Mam pytanie co myślicie3 o zaręczynach lub ślubie po 2 latach chodzenia.Ja mam 20 lat mój chłopak 22,studiujemy.Czy to nie za wcześnie???

Gość llllljjj
o jezus!!!!!!!! nie wierzę!!!!

Gość llllljjj
siedze caly dzien na forum i przeczuwam ze najde tu bratnia duszyczke:):):):) witaj kochana!!!!!!!!!!!!!

Gość llllljjj
az mioczy wyszly ze ty to napisalas!! mam taki sam problem co ty i wielokrotnie zostalam tu zle potraktowana na kafe

Gość llllljjj
nie napisaałas jesszcze czyj to był pomysł: Twoj czy jego? bo jesli jego to gratuluje chlopaka ktory Cie kocha i chce spedzic z tovba zycie i jest spontaniczny

Gość proste
kto was bedzie utrzymywał, gdzie bedziecie mieszkac?

Gość llllljjj
ja mam 21 lat moj chlopak 24 . bardzo bym chciala zeby wzial ze mna slub, albo zebysmy razem zamieszkali

Gość llllljjj
juz oni sobie poradzą ty sie o to nie martw

Gość llllljjj
ty mi musisz napisac autorko topiku kto wyskoczykl z tym slubem Ty czy Twoj chlopak? bojesli on to napisz co ty zrobilas jaka jestes itd :) :)

Gość Dyskretna
No właśnie o to chodzi ze jeszcze nic nie zrobiliśmy w tym kierunku rozmawialiśmy o ślubie ale temat szybko sie urwał a ja nie bede nawracać.

a ja wam powiem tak, jeśli nie mieszkacie ze sobią, to może lepiej spróbować, do tego ślub nie jest potrzebny. A może się okazać, że wy tego ślubu tak naprawde nie chcecie. A poza tym da wam pewność czy chcecie tego czy nie.

Gość Dyskretna
Ja zaczełam rozmowe na temat ślubu bo stwierdziłam ze po 2 latach to juz chociaz powinniśmy sie zaręczyć ale przecież ja nie bede prosic chłopaka o ręke

Gość llllljjj
o boze to tak samo jak ja!!!!!!!!!

Gość llllljjj
ja mam 21 lat, moj chlopak 24, on dopiero skonczyl studia ja jeszce studiuje. oboje mieszkamy jeszce z rodzicami tzn oddzielnie. tez jestesmy ze soba 2 lata

Gość llllljjj
przeklinam dzien w ktorym zaczelam rozmowe o slubie:( to bylo w sierpniutego roku gdy bylismy na wakacjach

Gość llllljjj
no i co Ci Dyskretna odpowiuedzial jak zaczlas o slubie?

Gość Dyskretna
My też mieszkamy oddzielnie ale właśnie majwiekszy problem to chyba ten ze nie mielibyśmy pięniedzy na utrzymanie bo jestesmy na 2 roku studiów dopiero...

i nawet nie szukacie odpowiedzi, na pytanie. A swoja drogą to można się zaręczyć. Ale w wieku 20 21 lat powinnyście wiedzieć, że ślub do czegoś zobowiązuje. Między innymi do tego, że zakładacie swoją rodzinę i sami się utrzymujecie.

Gość Dyskretna
Powiedział ze moze to i dobry pomysł,ale ze chyba jeszcze za wczesnie i temat slubu z czasem zszedł na bok wiec wiesz ja nie bede raczej już go poruszała

Gość llllljjj
o boze. my tez nimamy pieniedzy na utrzymanie. a ja bym tak bardzo chciala slub :) mysle o tym juz od 3 miesiecy i nie daje mi to spokoju tylko slub slub slub! jak najwczesniej. chociaz cywilny albo chociaz zamieszkajmy razem

Gość llllljjj
hmm no widisz a ze mna to bylo strasznie glupio.w sierpniu zapytalam go czy wezmiemy slub cywilny za rok, powiedzial ze nie ze to glupi pomysl. bez sensu wszytsko co ja narobnilam1 po co ja sie o to pytalam

Gość llllljjj
ale Ty bys chciala chyba tego slubu tak?; skoro taki temat na forum zalozylas.. :)

Gość Dyskretna
wiem że wtedy juz sami musielibyśmy sie utrzymywać wtedy mój chłopak poszedłby do pracy

Gość Dyskretna
ja chciałabym bardzo:) ale moze rzeczywiście jeszcze za wcześnie

Gość Dyskretna
Nie rozumiem dlaczego dla twojego chłopaka ślub cywilny to coś bezsensownego

Gość llllljjj
widzis zmoj chlopak obronil niedawno prace magisterska, nie pracuje jeszcze, ale przecie zzacznie pracowac wkrotce na sto procent. i wtedy bedzie zarabial pieniadze, ja tez moglkabym pracowac np na promocji w supermarkeci i oprocz tego moglabym np jeszce dostawac jakies pieniadze od rodzicow. jest to mozliwe? jest

A wiecie co ja wam powiem. 1 Nie mieszkaliście razem, a ogromna różnica jest między randkowaniem a mieszkaniem razem. 2 Wasi panowie niestety nie poprosili was o reke a wy się zastanawiacie nad ślubem. 3 Tak naprawde same nie wiecie czego chcecie. 4 Już wiem dlaczego dziewczyny w tym wieku traktuje się jak mało wiedzące jeszcze dziewczątka.

Gość llllljjj
to bylo tak; napisze wprost: kiedy po raz pierwszy z moim chlopakiem uprawialismy milosc oralna (tzn ja mu to zrobilam) to zapytalam go po tym czy moglby wziasc ze mna slub cywilny za rok, ze nie musimy ze soba mieszkac nawet tylko obraczka i papierek. pwoeidzialam mu ze moglibysmy na to czekac caly rok i mogloby byc tak romantycznie. on odpowiedzil ze nie, ze to nieodpowiedzialene, on musi najpier w zarabiac, i wogole co by jego ojciec na to powiedzial, ze moze nie dalby mu juz pieniedzy , ze on sobie musi teraz kupic samochod i td ja powiedzialam mu ze moge kochac sie fizycznie z czlowiekeiem ktory jest moim mezem, ale bylo juz po fakcie przeciez!! on powiedzial to wcale tak nie robmy slub to nieodpowiedzialane!

Gość Dyskretna
Nie musisz mnie uświadamiać z czym wiąże sie ślub bo doskonale od dawna o tym wiem i jestem przekonana ze na pewno nie byłby to błąd w moim życiu ponieważ kocham mojego chłopaka i to jest naważniejsze a kasa na utrzymanie zawsze sie znajdzie a ty jestes taka doświadczona okokokokokoko?